Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Jane by Design – A pilot

Jane by Design – A pilot

0
Oszd meg!

Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se? Sacc per kábé Christina Applegate sikerfilmjének a receptjével dolgozik a Jane by Design, ami alapjáraton nem rossz  de a pilot alapján ugyan nem sikerült teljesen jól megoldani a dolgokat, mindennek ellenére korántsem tűnik élvezhetetlennek, kiszámíthatónak már annál inkább. Azt már megszokhattuk, hogy a legtöbb ABC Family széria valamelyest egyforma, ritka az, ha valamelyik többet tud mondani, mint az átlag (helló, Switched at Birth), ennek ellenére az utóbbi időben megszerettem a csatorna kínálatát, és bízom benne, a Jane by Design is egyike lesz majd a favoritoknak. A lehetőséget látom benne, csak éljen vele.

A történetről röviden: Jane egy lúzer. Az iskolában észre se veszik, ha meg igen, akkor ruhástól a medencébe lökik. Jane hülye is, fel se tűnik neki, hogy a melegnek kinéző legjobb barátja az “ellenségével” hetyeg a buliban, ahogy arra is csak későn jön rá, a testvére nem tudja már eltartani kettejüket. Persze, Jane-nek nehéz gyerekkora volt, az anyja lelépett, az apja meghalt, neki már csak Ben maradt. Mit tehet ilyenkor egy tinilány? Munkát vállal. Egy véletlen folytán kiemelt pozíciót kap tizenhat évesen, méghozzá a rettegett divatdiktátor, Gray Chandler asszisztenseként. Jane elfogadja, mert jól fizet, és ez álmai munkája, így kettős életet él, 11.30-ig iskolában van, utána meg rohan dolgozni. A suliban is, a melóban is van egy-egy pasi aki tetszik neki, de az élet szívás, mindent még ő sem kaphat meg.

Gondolom a történetleírásból is világossá vált mindenkinek mennyire kiszámítható és egysíkú a történet, túl sok esély nincs az egyediség kibontakoztatására. Majd biztos lesz jópár “jajj, lebukom, mi lesz?” jelenet, meg gondolom a két pasi között való őrlődés is okoz kellemetlen perceket Jane számára, az pedig csak idő kérdése, hogy a melegnek kinéző legjobb barátja, Billy színt valljon: “Jane, már azóta szerelmes vagyok beléd, azóta, hogy láttalak hétévesen gilisztát enni a táborban“. Persze, mint “tinisorozatokat néző veterán” én ezeket a szituációkat nézem ki az alaphelyzetből, és imádnám, annyira élvezném, ha most nem lenne igazam. Higyjétek el, én lennék a legboldogabb, ha a Jane by Design meglepne valami egyediséggel. Mivel alapvetően imádom az atmoszférát amit a pilot felépített. A legtöbb karakter aranyos, a hősnő szeretnivaló, plusz Andie MacDowell és Erica Dasher játéka üdítően élvezetes, a srácok pedig nagyon hozzák a szexi-pasi faktort, az élén természetesen Nick Rouxxal, aki már a Limonédában is sokunk figyelmét felkeltette.

Eszem ágában sincs elkaszálni a sorozatot, nézni fogom továbbra is, és nagyon reménykedem majd abban, hogy életre kel a show, jönnek majd a meglepetés-faktorok, és nagyon bízom a kiszámíthatatlanságban. Persze, tudom, ez egy hatalmas álom, semmi egyediség nem lesz itt, de ha pár rész alatt sikerül kialakítani egy guilty pleasure faktort, akkor továbbra is itt maradok.

Értékelés: 7/10
Ha még nem láttál tinisorozatot, akkor ezt imádni fogod. Ha már túlvagy páron, akkor próbáld be ezt is, hátha tetszetni fog. Ha másért nem is, de a szerethető színészekért igen, Erica Dasher nagyon jó választás :)

829 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here