Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Visszatért a Switched at Birth

Visszatért a Switched at Birth

2
Oszd meg!

Senki számára nem titok, az egyik kedvenc sorozatom a Switched at Birth. Az ABC Family drámája mindig képes levenni a lábamról, és valami olyan érzést átadni számomra, ami csodálatos. Ilyen volt ez a visszatérő epizód is. Egyszerű, ártatlan, bájos, néhol keserűen unalmas, de alapvetően szórakoztató és tanulságos. Ha meg kellene fogalmaznom az érzéseimet a sorozattal kapcsolatban, akkor valószínűleg ezt mondanám.

A felnőttek szálát a legtöbb tinisorozatban félrekezelik, ezalól a SAB sem kivétel. Letojom, hogy Regina és Angelo között lesz-e ismét valami, az sem izgat, iszik-e majd Regina vagy sem, egyszerűen nem sikerült számomra izgalmassá varázsolni a karaktert. A másik szülőpár egy fokkal talán jobb, bár ott is néha unatkozom, talán csak Katherine és a nővér jelenete hatott meg, az viszont zseniális volt. Nem bánnám, ha az apuk és anyuk lepihennének, felvennék a “90210 üzemmódot”, és csak asszisztálnának a gyerekeik életéhez, és nem kapnának külön történetszálat. Viszont, ha ezt az alkotók mindenképp szükségesnek érzik, akkor kövessék a “The Secret Life Of The American Teenager” által kitaposott utat, és kreáljanak izgalmas és érdekes felnőtt karaktereket, és olyan szálakat alkossanak meg nekik, amik nem untatják a nézőt, azaz többek között engem.

Bay és Emmett kapcsolata űbercuki. Persze, tele van buktatóval, ilyen nehéz tinikapcsolatot szerintem még egy sorozat sem prezentált. Emmett nem beszél, nem hall, Bay pedig csak “makog” a jelbeszédben, egy kapcsolat pedig nem csak a csókolózásról szól, pláne ha a sorozat otthona az ABC Family. Mindennek ellenére örülök annak, hogy ők együtt vannak, és őszintén bízom benne, nem vetnek véget a száluknak pár rész után. Ez így érdekes, minőségi, és szeretnivaló, plusz sokkal többet megtudunk a siketekről is. Emmett szavai csodásak voltak, az, amit Daphne közvetített nekünk. Remélem nem csak engem hatottak meg. Tudjátok mit? Be is másolom :)

Mutogatással, sms-ben és gesztikulálva kommunikálok a világgal. Ezért annak a fickónak ki kellett volna találnia, hogyan teremtsen velem kapcsolatot. Na, és? Túléli. Ha kellemetlen neki, az az ő baja. De a legtöbb embernek nem az. Kitalálják. Én más vagyok. Oké?

Daphne és Wilke? Igen, igen, igen, akarom! Egyre jobban tetszik az, amit az utóbbi részekben felépítettek a két karakter között. Aranyosak így együtt, plusz Wilke nagy kedvenc lett, azok a beszólások, és szinte mindig meglep. Amikor Daphne megkérdezte tőle, hol vannak a riposztok, a visszavágások, ő meg csak ült, és hallgatta a lányt, az zseniális volt. Srácok, én az ilyen jelenetekért szerettem meg annyira ezt a sorozatot. Remélem még sok hasonló dolgot látunk majd.

Értékelés: 9/10
Fogalmam sincs merre viszik majd innen a szálakat, habár kapaszkodót néhol adtak nekünk. Mindennek ellenére én bízom benne, hogy az a minőség ami az eddigi részeket jellemezte továbbra is megmarad majd. Nagyon nem örülnék, ha rosszat kellene írnom az Elcserélt lányokról.

2 Hozzászólások

  1. Köszi Tibi!!

    Egyetértek mindennel amit írtál teljesen.Nekem Austin Butler a life unexpected óta hatalmas guilty pleasure-m.Nekem is nagyon tetszik az itteni karaktere is ebben a részben is nagyon nagy volt ahogy belökte Daphnet a tóba.

    Bay meg Emmet is nagyon cuki és én is remélem, hogy Daphne nem fog belekavarni a történetbe mert nagyon szeretem őket nézni.
    A szülők meg aztán totál unalmasak.

    Lenne két nem idetartozó kérdésem,de szintén ABC family sorozatok.Mégpedig, hogy nézed-e a The lying gamet és az új Jane by designt?Ha igen akkor várható róluk írás?

  2. [kendra](#11859380): Na igen, Austin a Life Unexpectedben tűnt fel nekem is :) A The Lying Game-ről mindenképp írni fogok, a Jane by Design már kapott időközben egy kritikát ^^

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here