Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika PLL, TVD, TSC – A visszatérő epizódokról röviden

PLL, TVD, TSC – A visszatérő epizódokról röviden

7
Oszd meg!

*Ha valamiről nem tudnék hosszasan írni, de szeretném megemlíteni a blogon, akkor ezentúl ilyen “több sorozat, egy postban” bejegyzésre számíthattok majd :) *

pll-season2

PRETTY LITTLE LIARS 2×14 -> Értékelés: 7/10
Pont ott folytatták, ahol legutóbb abbamaradt, vagyis, mondjuk úgy, egy hónappal később. Ismét megvolt a hitegetés, az “elkapjuk ‘A’-t, már itt van előttünk, elmenekül, jajj” c. szokásos cirkusz, és túl sok előrelépés nem történt az ügyben, de az évad végére már mindenki számára világos lesz a fő rejtély. Gyanúsítottak vannak dögivel, majd meglátjuk. A rejtély rész engem továbbra is untat, nem lett volna szabad ennyire elhúzni a dolgot, mert így már nyögvenyelős az egész. A magánéleti szálakat viszont gyönyörűen kezelik, imádtam Ezra vallomását Aria szüleinek, Mike reagálását, és eleve az egész atmoszférát, amit az a jelenet megteremtett. A többieknél egyelőre nem haladtunk túl sokat előre e-téren, de azért akadtak szép jelenetek. A PLL-t már régóta a magánéleti szálak erőssége, és nem a rejtély miatt szeretem. Kezeket fel, hányan vagyunk ezzel így?

THE VAMPIRE DIARIES 3×10 -> Értékelés: 10/10
Továbbra is imádom, egy rossz szót nem tudok rá mondani. Kezd már idegesíteni a dolog, mert nem szeretek folyton éljenezni és dícsérni valamit. Higyjétek el, úgy örülnék, ha mondhatnék valami hibát. De egyszerűen nem megy. A sorozatgyártás magasiskolája az, amit az alkotók itt véghezvittek. Az egyszer biztos, hogy a TVD lesz a hét sorozat-fénypontja az elkövetkezendő hetekben. Viszont, Jeremy karaktere most lett a legjobb, az, amit leművelt ebben a részben zseniális volt. Remélem megitta azt a verbénát délután, és nem teszi azt, amit Damon kért tőle…

THE SECRET CIRCLE 1×10 -> Értékelés: 8/10
Egyre jobban alakulnak a szálak, kétségkívül rengeteget fejlődött a sorozat a pilot óta. Kicsit azonban még keszekuszának érzem, és néhol túldramatizált avagy kevésbé megmagyarázott az események menete, de ettől függetlenül nagyon szép ívet írt le fejlődés szempontjából. Az ötödik rész után magasan ez volt a legjobb, Brittany Robertson pedig végre bizonyított színészi alakítás szempontjából is. A másodlagos szálnak csak azért tudtam örülni, mert Gray Damon cuki, kíváncsi vagyok mit kezdenek majd ezzel az egésszel. Összességében fejlődőképes a TSC, ha így folytatja, az évad végére elérhet a TVD szintjére. Hajrá!

7 Hozzászólások

 1. Én ezekből csak a TVD-t néztem meg,de az biztos: Julie Plec nem hazudott,megérte ennyit várni a visszatérésre^^ Jeremy-t én is nagyon sajnálom…nem tudom,bár ő nem halt meg,mégis az ő távozása volt a legszívszorítóbb…nagyon várom a csütörtöki epizódott^^ Az ember azt hinné,hogy az ilyen vámpíros szorikból már nem lehet többet kihozni,erre tessék! Mindegy mit találnak ki tűkön űlve várom a folytatást ;) A rész vége valami fenomenális volt,az a jelenet…*-* Tátva maradt a szám,nem hittem volna,hogy ilyen hirtelen beszúrnak egy csókot,habár éppen ideje volt,a nézők többsége erre várt,cirka 2. évet! Istenem..v. 150x visszanéztem,olyan tökéletes lett,dinamikus,megható túl jó egy TV show-nak…;) Hogy ennek mik lesznek a következményei,nah arra nagyon kíváncsi vagyok…:D
  xxx
  Lya

 2. Én mindegyik részt megnéztem és mindegyiket imádtam :D Szerintem izgalmas volt mindegyik :) A PLL-nál tényleg elhittem hogy rosszban vannak..:) A vége is nagyon izgalmas lett. A TVD-nél mint mindig pörgött, ennél a sorozatnál sose lehet unatkozni. TSC is szuper volt és remélem egyre több lesz a varázslás.
  Amúgy jó ötlet egybe írnod a részekről. :) Így legalább több részről is tudsz írni folyamatosan.

 3. “A PLL-t már régóta a magánéleti szálak erőssége, és nem a rejtély miatt szeretem. Kezeket fel, hányan vagyunk ezzel így?”

  Én nem vagyok vele így. :) A rejtély egy hatalmas pluszt ad a sorozatnak és nagyon remélem, hogy ha ennek vége, hoznak a sorozatba valami új, másfajta rejtélyt. A krimi szál nélkül egy átlagos tinidráma lenne, ami meg önmagában engem nem érdekel. És egyébként örülök, hogy így elhúzták mert minél tovább csavarják a történetet, annál jobb lesz mikor kiderül az egész. :)

 4. mivel a vd-ről van szó, ezért kizártnak tartom, hogy az fog történni amire mi számítunk= jeremy nem hiszem, h el fog menni, legalábbis a következő részben még benne lesz, mert bonnie akkor fog elköszönni tőle :S
  a tsc viszont… nekem annyira furcsa volt ez a rész, egyáltalán nem olyan volt, mint az előzőek, olyan volt mintha eddig nem is néztem volna ezt a sorozatot o_O vagy lehet h csak túl nagy volt a szünet a legutóbbi rész óta. azt viszont kétlem, hogy eléri a vd színvonalát, fényévekkel el van maradva tőle minden tekintetben.

 5. Szerintem se fogja elérni a VD színvonalát (TSC),alapvetően gyengébb a sztori (szeritem) meg hát manapság inkább vámpírok mint boszorkányok…:P

 6. [Lya](#11857250): szerintem nem azzal van a baj, h boszorkányok, és nem vámpírok, mert ebből is ki lehetne hozni vmi jót, ha – mint ahogy mondtad – nem ilyen gyenge lenne a történet.

 7. Hát szerintem ebben a TVD részben csak a csókjelenet volt jó :DD A TSC-ben végre történt valami izgalmas is, szerintem magasan ez volt az eddigi legjobb rész! :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here