Főoldal Érdekességek Érdekességek Top 5 – 2011 legjobb dalai

Top 5 – 2011 legjobb dalai

4
Oszd meg!

Egyértelműen ez a legnehezebb listám. Mert nehéz kiválasztani az adott év dalai közül azt, amelyik a legeslegjobban tetszett. Számomra a zene az éltető erő, fülhallgató nélkül el sem hagyom a lakást, nem telik el úgy nap, hogy ne hallgatnám órákon át a kedvenc dalaim. Nehéz volt a több százból ötöt kiemelni. De azt hiszem, sikerült. Íme, ez az öt dal dobogtatta meg legjobban a szívem 2011ben. Idén elsősorban azokat a dalokat ismertem el, amiknek dalszövegügyileg is nagy mondanivalója van. A hozzászólásoknál jöhet ám a ti listátok is :)

5. LADY GAGA – BORN THIS WAY

Egy olyan dal, ami arról szól, hogy fogadd el magad olyannak amilyen vagy, hogy a csudába ne kerülne be nálam az öt kedvencbe. Alapvetően szeretem Lady Gaga dalait, – nincs olyan meleg, aki ne szeretné, – de a Born This Way különösen a szívembe lopta magát, elsősorban a mondanivalója miatt. Remélem 2012-ben is kapunk egy “himnuszt” Miss Gagától!

4. LEA MICHELE – GET IT RIGHT

Nagyon nehéz időszakon mentem át, amikor ezt a dalt legelőször meghallgattam. Legalább egy órán át ment egymás után, egészen addig, míg jobb kedvem nem lett. A dalszöveg, Lea Michele csodálatos hangja, az egyszerű de nagyszerű hangszerelés, mind-mind megtette a magáét. Több eredeti dal is elhangzott a Gleeben idén, de közülük ez a kedvencem, ezt találom a legjobbnak, a Get it Right hatolt legjobban a szívem mélyére.

3. SELENA GOMEZ – WHO SAYS?

Évről évre egyre jobb Miss Gomez hangja, ehhez kétség sem fér. Ráadásul azok a dalai is fejlődtek vele együtt, öröm látni egy ennyire fiatal énekesnőnél a nyilvánvaló javulást. A Who Says? azért is nagy kedvenc, mert hatalmas mondanivalóval bír. Igen, ezerszer hallottuk, igen, elcsépelt, de mégis, van benne valami!

2. TOLVAI RENÁTA – HAGYLAK MENNI

A Gonosz Manó. Aki megnyerte a Megasztárt. Akit sose szerettem… Amikor először megláttam a youtubeon a dalt, félve hallgattam bele. Aztán csak lement. És mégegyszer. És újra. És megint. És mikor már négypercenként nyomogattam az ismétlés gombot, kimertem mondani hangosan: “ezt imádom”. Sose hittem volna, soha a büdös életbe, hogy nekem majd egy Tolvai Renáta dal lesz az év második legjobbja, hovatovább, szinte az egyetlen magyar dal, amit imádtam idén (a másik Wolf Katié). Tudom, titeket is meglep a dolog. Akkor képzeljétek el engem mennyire. De tudjátok mit? Itt és nyilvánosan bocsánatot kérek Tolvai Renátától minden egyes gonosz megjegyzésemért. Aki így elénekel egy ennyire csodás dalt, abban van spiritusz. Grat.

1. DEMI LOVATO – SKYSCRAPER

Kétségkívül ez az év legjobb, legérzelmesebb dala. Kicsit talán depressziós, de életem leghúzásabb évén, legrosszabb nyarán vagyok túl, és a barátaim, családom támogatása mellett pont a Skyscraper volt az, ami segített továbblendülni. Nagyon fontos számomra ez a dal, és Demit emiatt örökkön örökké szeretni fogom. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek a Skyscraper akkor nyújtott segítséget, amikor a legkevésbé sem várta volna a csodát. Nekem bevált. Remélem másnak is. Nálam egyértelműen ez az év legjobb dala.

1003 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

  1. Annyira örülök,hogy Demi kezd egyre hiresebbé válni.Ő a kedvencem,egyszerűen elképesztő ahogy énekel,hihetetlenül tehetséges,őszinte,tiszta,imádnivaló egy ember!Nem most szerettem meg,de örökre a kedvencem marad!#realLovatic

  2. Tolvai Renáta (és minden bizonnyal Vastagh Csaba is) azért nyerte meg ezeket a tehetségkutatókat, mert kellőképpen formálhatók, gyúrhatók és irányíthatók a szakmában. Futtatják őket egy ideig, kiszedik belőlük az összes pénzt, aztán eldobják őket, mint egy használt rongyot. Ezt csak jellem gyenge emberekkel lehet megtenni. Ezért nyerik az ilyen típusú előadók a tehetségkutatókat, nem pedig a legjobbak.
    A szám jó, de megtaníthatnák Renit táncolni. Iszonyú bénán mozog. Meg a klip is tele van lopott klisékkel.

  3. [Kovács Péter](#11849154): Üdv a klubban, és egyetértek, Demi megérdemli.

    [Levezető](#11851326): Na igen, biztos van abban valami, amit te mondasz. Tolvaira én speciel “rá se bírok nézni”, de a hangját most megszerettem. Magamat is megleptem vele, elhiheted :)

  4. Én dalokat nem igazán tudnék említeni, inkább előadókat kedveltem meg a 2011-es évben, ilyen volt például Adele (Rolling in the deep, Someone like you), Lady Gaga (Born this way, teljesen egyet értek a dalhoz írt értékeléseddel), és meghallgattam az általad hármas számmal jelzett Selena számot, és nagyon tetszik, hálás vagyok, amiért ajánlottad nekünk.:)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here