Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×09 – Extraordinary Merry Christmas

Glee 3×09 – Extraordinary Merry Christmas

7
Oszd meg!

Fiúk, lányok, meneküljetek. Komolyan mondom. Ne nézzétek meg ezt a részt. Halálosan veszélyes. De komolyan. Még a végén teljesen átformálja a sorozatról alkotott képeteket. Ez a Glee rövid történelmének legsemmitmondóbb, legunalmasabb, legfeleslegesebb epizódja. És higgyjétek el, sajnos nem viccelek – remélem az alkotók vicceltek velünk, amiért ekkora szennyet a képernyőre mertek engedni. Mégis hogy merészelik, egy ilyen mocsokkal kiszúrni a szemünk? Botrányos.

Miről is szólt a rész? Rachel sok ajándékot akar, Finn megszólal, “Jajj, Kim Kardasihannel járok“. Ha-ha. Eközben Sue kaját akar osztani a hajléktalanoknak, ahol naná, énekeljen a New Directions, végülis, puszipajtik Sueval, ugye? Eközben a skacok készítik a helyi tévé karácsonyi különkiadását, ahol a régi amerikai sorozatokat idéző öltözetben énekelnek és bájolognak a kamerába és énekelnek karácsonyi dalokat – most éreztem először, azt hogy lefejezném Rachelt. Kicsit kezdem érteni, miért utálják sokan a karaktert. Persze a rész végére kiderül, a srácok énekelnek a hajléktalanoknak is, naná, sőt, Rachelnek nem az ajándék a fontos, hanem Finn… Az epizód egyetlen értelmes pontja az volt, hogy Rorynak hiányzik a családja, ezért elénekel egy tökjó dalt, plusz ez a barátság Sammel még érdekes lehet. És halál komoly srácok, erről szólt az egész rész. Ez még a tavalyi karácsonyi részt is alulmúlta – sőt, eleve nem engedtek még képernyőre ennyire bődületesen rossz Glee epizódot. Szégyen és gyalázat.

A karácsonyi dalok ennek ellenére aranyosak voltak, Kurt és Blaine duettje pedig különösen tetszett. Most is éppen a karácsonyi Glee albumot hallgatom, egy rossz szót sem mondhatok az epizódban elhangzó dalokra. Mert tényleg jók és aranyosak voltak. De most a történet annyira blőd és unalmas lett, képtelen vagyok markáns osztályzatot adni neki.

Értékelés: 3/10
És még így is túlpontoztam, eredetileg kettőt akartam adni, de végre adtak valami normális ruhát Darren Crissnek. Végre! Január 17-én érkezik a folytatás, ettől az epizódtól pedig könnyű lesz jobbat csinálni.

7 Hozzászólások

 1. Óriási akart erő kellett, hogy ne kapcsoljam ki 10 perc után ezt a részt… Imádkoztam hogy ne ilyen giccses, idióta rész legyen, de nem jött össze. Egy két poén betalált, de kb. az epizód felét átpörgettem…

 2. öö hát jah nem igazán mozditott meg bennem semmit.Artie-ra azért kiváncsi lettem volna hogy miért nem akarta annyira görcsösen hogy szomorkás karácsonyi dalok is legyenek..valami rossz történt vele karikor?hm
  a zenékkel téleg nem volt semmibaj talán ez a fekete fehér old school hangulat is elment..bár az hoyg Sue az egész évad alatt kb semitsem csinált mostmeg kedveskedik meg kaját oszt?hmm.a végén azthittem rachel a fülbevalóspénzt odaadja rorynak hogy vegyen repülöjegyet vagy valami..XD

 3. Ha Darren nem énekelt volna ebben a részben 2 perc után ki is kapcsolom ezt a részt ugyanis imádom a hangját és kisugárzását meg ahogy táncol..kééész! :) Rachel idegesítő volt a az egész rész dögunalom volt.Azt vajon miért nem mutatták hogy Rachel mit adott Finnek?Ekkora kívánság lista után kíváncsi lettem volna ő mennyire találékony..lehet valami tök béna dolgot amire Finn csak erőltetetten mosolygott volna. Remélem a következő rész ennél sokkal jobb lesz mert ettől a résztől minden lett csak Karácsonyi hangulatom nem.

 4. én már ott elvesztettem a fonalat ennél a résznél, h miért is kell rachelnek karácsonyi ajándék…nem pont ő volt az, aki a tavalyi részben közölte, h mivel zsidó, ezért nem ünnepli a karácsonyt? de nyilván nehéz visszaemlékezni az íróknak, h mit adtak a saját maguk által kitalált karakterek szájába… ez a fekete-fehér dolog egyébként nekem bejött, habár nem vagyok benne biztos, h értem chewbacca hogy került ide o_O
  de egyébként télleg semmi értelme nem volt ennek a résznek, a zenék viszont jók voltak (:

 5. Mit is mondjak erről a részről…?
  Téleg elég giccses és unalmas lett :S Nem ezt várná az ember, főleg nem úgy hogy már azt hittem a sorozat jó irányba kezd elhaladni. :( azt hogy miért ne legyenek “szomorú” karácsonyi dalok, na ezt én sem értettem!
  Az meg hogy chewbacca is benne volt, az végképp agyrém xD azon a jeleneten akkor röhögtem.
  Végül is a dalok elmentek, de Rory dala volt a legjobb!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here