Jonah Mowry – Boldogabb, mint hinnénk

  2
  Oszd meg!

  Emlékeztek még Jonah Mowry videójára? Tudjátok, ahol egy szerencsétlen, meggyötört srác látható, aki a kis kártyáin meséli el élete szomorú történetét, miközben elsírja magát az őt ért szörnyűségek miatt. Az amerikai bloggernek, Perez Hiltonnak köszönhetően pedig a videó bejárta Amerikát és a nagyvilágot egyaránt, kisvártatva a médiumok meg is írták Jonah Mowry történetét. Azonban, amint egyre nagyobb hírverést kapott a srác, úgy kerültek elő egészen másfajta videók róla, amin éppen boldogan vihorászik a barátnőivel. Akkor mégis mi lehet az igazság? Hazugság, átverés az egész? Az elmúlt időszakban Jonah frissítette a youtube videója alatti szöveget, aminek a legfontosabb részeit elolvashatjátok magyarosítva:

  Ezt a videót négy hónappal ezelőtt készítettem, mielőtt az iskolát elkezdtem volna. 13 éves voltam. Érzelmileg egy nagyon sötét időszaka volt az életemnek. Reggel négy órakor csináltam ezt a videót, nem aludtam éjszaka már hosszú ideje, túl sok dolog járt a fejemben. Rettegtem visszamenni az iskolába, és még nem mondtam el a szüleimnek se az igazságot. Csak a legközelebbi barátaim tudták. Nem tudtam hogy mondjam el azt, amit el kellett. Csaj azokra a rossz dolgokra tudtam gondolni, amik megtörténtek a tavalyi iskolai évben, ami azt illeti, minden évben.  Belefáradtam a hamis boldogság tettetésébe, úgy viselkedni, mintha a gyűlölködő szavak nem fájnának, és mindezt elrejteni a családom elől.

  A videó elkészülte után nem sokkal Jonah kezdett jobban lenni, új barátokat szerzett, és iskolát is váltott. Azóta pedig boldog. Amióta Perez Hiltonnak köszönhetően a világ megismerte a felvételt, Jonah Mowry szinte fogalommá vált. Rengetegen megnézték a szenvedő fiút, és el is kezdtek terjedni a támogató és az utánzó videók, sokan tették közzé a fájdalmukat a kis kártyácskák segítségével.

  Perez Hilton szinte személyes ügyének tekintette a srác boldogulását, nemrég például egy cikkben tette közé, miszerint örömmel tudatja mindenkivel, Jonah Mowry boldogabb, mint valaha. A srác márciusi születésnapjára pedig hatalmas partit szervez, minden költséget ő áll, és még sztárokat is meghív, csakhogy Jonah még jobban örüljön. Nemrégiben pedig Jonah vendége volt a Good Morning America c. műsornak, ahol elmesélte a történetét a nézőknek, hogy reményt és inspirációt sugározzon a bajtársainak.

  Lehet arról vitatkozni, mennyire volt igaz, vagy hamis Jonah Mowry vallomása. Az interneten mindkét verzió megtalálható, és mindkettőben van ráció. Én most személy szerint csak egy dologra akarok figyelni. A csodálatos üzenetre, ami a videón átjött. Mert szerintem nincs olyan ember, aki ne gondolkodott volna el, miután látta a képsorokat. Ha pedig legalább egy olyan gyerek, aki bántalmaz és terrorizál másokat, a videó hatására úgy dönt, nem teszi többet, azzal máris elért egy hatalmas eredményt.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here