Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×08 – Hold on to Sixteen

Glee 3×08 – Hold on to Sixteen

5
Oszd meg!

Dalfelhozatalban az eddigi leggyengébb, epizód-béli drámában viszont a legerősebb Sectionals epizódot kaptuk meg – legalábbis szerintem. Alapjáraton imádom azokat a részeket, ahol összecsapnak az énekesek, a Sectionals, Regionals, Nationals azok a részek, amikor tényleg látszik, van értelme a heti énekelgetésnek, mert alapjáraton hatalmas fejlődésre képesek a színészek.

glee-sixteen

Kezdjük is a New Directionssel. Most három Jakcson dallal támadtak, a Control kivételével pedig az összes tetszett. Utóbbi elég lagymatag lett szerintem, hiányoltam belőle az erőt és a vehemenciát – persze, a hangszerelés miatt eleve nehéz lett volna kiemelni az érdektelenség mocsarából. Persze, ha Rachel vagy Mercedes szólózott volna egy nagyot. De hát… Végre, Tina is kapott egy versenydalt, az ABC pedig nagyon bejött. Tina őrületesen nyomta a ritmust plusz a srácok is nagyon energikusan táncoltak alatta.

Most először vettem egyébként észre azt, hogy a dalok minél profibb és szebb előadása helyett inkább a látványvilágra ment a New Directions, azaz elmaradt a régi hagyomány, a kevés táncdinamika de helyette “leénekeljük a csillagokat is az égről” taktika. Ne értsétek félre, tetszettek a srácok, de az eddigi fellépéseket tekintve ezt tekintettem a leggyengébbnek. Ellenben a Troubletones. A csajok aztán beleadtak apait-anyait. Mercedes és Santana gyönyörűen szól együtt. a mash-up is élvezhető lett. Táncügyileg nem voltak a toppon a csajok, tehát számomra egy az egyben New Directions minőséget képviseltek. Eléggé meg is lepődtem a végén, amiért nem ők nyertek. Mármint, nekik kellett volna, szerintem simán lenyomták az ND-t.

A drámai kavarások viszont tetszettek, leginkább ez a Quinn szál. Nagyon kíváncsi vagyok milyen irányba viszik el ezután a karaktert. Most már elvileg megkaphatja a tiszta lapot, ami nagy szó, mert rengeteg őrültséget adtak az írók a szájába, és az eddigi tettei is hagynak kívánnivalót maga után. De, most tényleg mindent előről kezdhet. Az írók most megteremtették neki a lehetőséget – de a sokadik esély, és úgy tűnik túlságosan utálják az alkotók Quinn karakterét, és derogál nekik kitalálni valami tényleg értelmes szálat a karakterhez. Plusz, engedhetnék már énekelni szerencsétlent. Mert igaz, hogy benyomják őt ide-oda, de kap két sort aztán szevasz. Nekem ez kevés.

Végre, megjött Sam. Annyira hiányzott már nekem, nektek nem? Öröm őt újra látni a képernyőn. Remélem sokáig marad – plusz kíváncsian várom a húzásait Mercedessel kapcsolatban. Azt mindenesetre sajnálom, hogy a sztriptíz show túl hamar véget ért :p

Értékelés: 8/10
A jobbak közül való epizód, a dalok is so-so szinten rendben voltak, de kicsit többet vártam a Sectionalstól. Az, hogy Rachel nem énekelhet velük, nem azt jelenti, hogy három dalból kettőt ellazsálhatnak.

5 Hozzászólások

  1. Iiigen.A Control nekem sem jött be a másik 3 Mj nóta viszont igen.A Troubletones is jóvolt bár naggyon pofára estek..az fájt..uppsz.Quinnt legsziveseben felrugnám! naggyon idegesitő és unalmas már nekem.Santana kis ” üdvözlöszövege” meg rendesen felháboritott..menjen már a francba.nemrégen 30 órán keresztül énekeltek neki hogy elfogadja magát stb és akkor ö meg félórán át már megint a Sam száját figurázza ki?..menjen már p…..-be..Sam nagyon hiányzott már és cuki volt Mercedes-vel is :)

  2. Valóban, Santana kicsit durva volt, de szerintem őt így szerettük meg :) Ahogy Sam megölelte az nagyon cuki volt.

    A Quinnt pedig te rúgd fel, te lány vagy, neked szabad ;)

  3. Én 1 dolognak örültem ebben a résznek hogy végre Finn kezdi elfogadni azt hogy Blaine a csapat tagja és figyelni kell arra amit mond.Nekem kifejezetten tetszett mikor Blaine püfölte a boxzsákot… :P és hogy végre énekelt nem csak hátul lalalázott. Imádom a hangját ahogy elbolondozik,eltáncikál szólózás közben.:))Nagyon díjaznék 1 Blaine-Rachel duettet az országoson.A Finn-Rachel duetteket halálosan unooom!

  4. Mindig elolvasom a hogy mit írsz a részekről.. Én ehhez nem értek vagy valami de szerintem a tánc is jó volt mindenkinél. Utálom én is Quinn-t nem is baj h nem kap szólót, sok hangja nincs…Jó nem ez volt a legjobb Sectionals dalválogatás de az epizód végi We are young nagyon tetszett :DDD

  5. [Mimin](#11824802): Tényleg, ez a Blaines dolog fel se tűnt hirtelen, pedig illett volna kiemelni. Ez tényleg egy pozitív pont :)

    [Patii](#11826233): Köszi szépen <3 Én azért szeretem Quinn hangját, mert néha van egy-egy tónus, amit nagyon szépen kiénekel. De tényleg nem egy Lea Michele szintű hangorkán az fix :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here