Főoldal Érdekességek Ajánló “Boldognak tűnök, igaz?” – Jonah vallomása

“Boldognak tűnök, igaz?” – Jonah vallomása

5
Oszd meg!

Jó dolog ez a facebook. És nem csak azért, mert kapcsolatot tarthatunk az ismerőseinkkel, hanem mert érdekes cuccokat, és információkat “kaphatunk” akár a kedvenceinktől is. Ezt a videót Ashley Tisdale postolta ki, aki Perez Hiltontól, a hírhedt bloggertől kapta meg. Így láthattam én is, meg most ti is, ennek a szerencsétlen srácnak a vallomását.

A videóban mit láthatunk? Egy fiút, aki nem szól egy szót sem. Csak néz bele szomorúan a kamerába, a sírással küszködik majd át is adja magát a fájdalomnak. A kis kártyákon lévő szavaival minket is sírásra késztet. Jonah elsős kora óta ki van téve iskolatársai zaklatásának. A videó augusztus elején került ki a youtube-ra.

Félek visszamenni. Rengeteg ember gyűlöl engem. Nem tudom miért. De azt hiszem, visszamegyek. Mert valahogy én is utálom önmagam. Meleg. Buzi. Farok. Homo. Segglyuk.És a lista folytatódik. Nem tudom tovább csinálni. Belefáradtam a harcba… De nem megyek sehová. Mert erősebb vagyok annál. És, van egy millió okom arra, hogy itt legyek.

Ez a vallomás, a szavak, a síró tinédzser a kamerában, együtt szívszorító hatást ért el. Nem álltam meg, hogy ne könnyezek vele én is. A legszomorúbb az, hogy nem csak Jonah van így ezzel. Nem ő az egyetlen gyerek, aki nem nőhet fel normálisan azért, mert némely magát vagánynak képzelő gyerek tönkreteszi a legszebb éveit. A legszörnyűbb pedig az, hogy ez ellen senki nem tesz semmit.

Reméljük ezzel a videóval sikerült felhívni az emberek figyelmét. Reméljük, Jonah nem végzi úgy, mint szegény Jamey. Reméljük egy idő után egyre jobban csökken majd az iskolai terror nem csak az Egyesült Államokban, hanem globálisan is. Remélem, ebből a három “kívánságból” legalább az egyik valóra válik majd. Drukkolunk neked, Jonah!

UPDATE – A történet folytatódik!

5 Hozzászólások

 1. Brutális!!! Ez a videó húsba vágóan érzékeltette mit él át a srác.És sajnos még sokan mások. Semmi hatásvadászat, egyszerűen a kegyetlen valóság. A végére meg is hatódtam.

 2. Nekem ez a videó inkább biztató, mint szomorú. Elég erősnek érzi magát, hogy “itt” maradjon… ez a lényeg! :)
  És ezután a videó után tuti sokan írtak neki, akik szimpatizálnak vele, új barátokat is szerezhet.

 3. Nos, hadd idézzek : Nem ő az egyetlen gyerek, aki nem nőhet fel normálisan azért, mert némely magát vagánynak képzelő gyerek tönkreteszi a legszebb éveit. A legszörnyűbb pedig az, hogy ez ellen senki nem tesz semmit.

  Én is ezt éreztem, sőt. Ezt is: Félek visszamenni. Rengeteg ember gyűlöl engem. Nem tudom miért.

  Nem értettem miért van mindez, miért kellet elviselnem, és miért nem törődött ezzel senki.

  Megváltozik -e ez az állapot? Nem. Akkor sem tettek, most már nem is fognak.

  Sajnálom őt és együtt érzek vele, tudom milyen kirekesztettnek lenni, napról napra élni és reménykedni abban, valakinek talán egyszer fontos leszek.

  De kívánom, hogy kitartson, legyen elég ereje. Ezzel a videóval, másoknak is erőt ad. Remélem, az ilyenekkel, megfog változni az állapot ami egy ideje van már…

 4. hát nem tudom, szerintem meg éppen hatásvadász… és nem tudom mit vár, hogy egy ilyen video után kevésbé fogják utálni? persze, most lehetnénk álszentek, hogy mennyire megható, meg minden, de ha próbálunk realisták maradni, azok, akik eddig utálták, csak egy síró fiút látnak, aki valami melankolikus zenére mutogat kártyákat. kétlem, hogy bármi változna… nyilván kapott egy csomó levelet, hogy mellette állnak, de sokra nem megy vele a mindennapokban. olyan radikális változásokra lenne szükség, ami jelenleg elképzelhetetlen. persze megértem, hogy kétségbeesett (már ha tényleg az), nekem is voltak ilyesféle “élményeim”, és bár akkor nem úgy tűnt, mára már tudom, hogy csak erősebb lettem tőlük (jó, tudom, ez elég közhelyes, de akkor is).

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here