Főoldal Érdekességek Érdekességek Mi van veletek? Őszi újconok: FOX

Mi van veletek? Őszi újconok: FOX

0
Oszd meg!

Szándékosan készülnek ilyen lassan az őszi újoncokkal foglalkozó bejegyzések, mivel a csatornák mostanság jelentgették be, a híreket velük kapcsolatban. Eddig a CBS és a THE CW került terítékre, most jöjjön a Gleenek is otthont adó FOX.

A Fox nem rendelt be túl sok újonc szériát, mivel az tavaszi American Idol, és az őszi X-Faktor sok műsoridőt elvesz. Utóbbi nézettsége amúgy messze az elvárások alatt teljesít, ennek ellenére a FOX berendelte már a második évadot is, bizonyára reménykednek egy erős folytatás lehetőségében. Íme, a maroknyi FOX-újonccal kapcsolatos információk.

I HATE MY TEENAGE DAUGHTER
Az egyetlen őszi újonc, amit még nem mutattak be a tévék. A széria hősnői gimnazista korukban egyáltalán nem voltak menők, és a kitaszítottak táborát erősítették. Felnővén szomorúan tapasztalják, hogy a saját lányaik az iskola legmenőbbjei, és pont úgy bánnak a környezetükkel, ahogy annak idején őket is szívatták. A főszerepben a Nevem Earl sztárja, Jaime Pressley.
Premier: 2011 November 30.

NEW GIRL
Ez volt az első friss sorozat, ami megkapta a teljes évadra vonatkozólag a berendelést, rögtön a második epizód után. A siker nem meglepő, nyáron a tévékritikusok a legizgalmasabb új szériaként aposztrofálták, a premier epizód nézettsége pedig a legerősebb FOX-sorozat volt a 2001-es The Bernie Mac Show óta, a kereskedelmileg fontos, 18-49es korosztályban.
Ami szomorú, hogy az első rész óta a nézettség folyamatosan esik, de ez elsősorban a FOX hibája. Hiba volt három epizód után rögtön három hét szünetre küldeni a legerősebb sorozatát. Az utóbbi két hétben 3.5-ös 18-49es raitinget produkált, ami egész jó adat, ha sokáig ennyire erős marad, akkor jó sok évad elé nézhetünk.
A sorozat átlagnézettsége: 8.23 millió
Státusz: Berendelve teljes évadra, plusz két résszel, azaz 24 epizódos lesz az első felvonás.
Esélyek a második szezonra: 100%

TERRA NOVA
A valaha volt legdrágább tévésorozat ez, a forgatási költségek az égig érnek, az utómunkálatok, a CGI pedig rengeteg időt és pénzt igényel. Ehhez képest a nézettség egyáltalán nem mondható kiemelkedőnek, az utóbbi hetekben a 2.5 és a 2.8-as 18-49es raiting között ugrált, de a múlthéten már csak 2.1-et tudott, ami igencsak kevés azt tekintve, mennyibe is kerül a sorozat – az árából legalább három szitkom kijönne, ha nem több.
Nagyon nehéz jóslatokba vonatkozni azt illetően, mi lesz a sorozat sorsa, kap-e második évadot. A nemzetközi fogadtatás mellesleg pompás, a kanadai City TV’ történetének legerősebb dráma nyitását produkálta a show, és eleve hatalmas iránta a nemzetközi érdeklődés. Viszont a FOX-nak elsősorban az amerikai nézettség az irányadó. Majd eldől, hogy fogcsikorgatva berendelik-e jövőre is, vagy inkább lenyelik a békát, és bevallják, ez a próbálkozás nem jött be.
A sorozat átlagnézettsége: 8.8 millió
Státusz: A forgatási költségei és a számos utómunkálat miatt az első évad mindössze tizenhárom epizód lesz, ezt eleve így tervezték. A második évaddal kapcsolatban Májusban születik döntés (vagy előbb).
Esélyek a második szezonra: 50%

MI VÁR RÁNK A MIDSEASONBEN?
Alcatraz: Január 12-én, hétfőn érkezik az egyik leginkább várt dráma-scifi sorozat, amiben a hírhedt Alcatraz börtön kapcsán nyomoznak. A főszerepben Sarah Jones, Jorge Garcia (Lost), Parminder Nagra (Vészhelyzet) és Santiago Cabrera (Hősök).
The Finder: A Dr. Csont spinoffja a csütörtök 9 órás timeslotot foglalja majd el, amikor anyasorozata pihenőn lesz, hiszen idén Emily Deschanel terhessége miatt kevesebb epizódszámmal jelentkezik. A spin-off főszerepében Geoff Stults (Hetedik mennyország), a premier dátuma pedig egyelőre ismeretlen.
Touch: Tim Kring természetfeletti drámája csak 2012 tavaszán érkezik majd, a főszerepben Kiefer Sutherlanddel (24). A történetről – Martin Bohm egy újságíró, akinek a felesége meghalt a Szeptember 11-es támadások során. A fia, az autista Jake, aki megtudja jósolni a múlt, jelen és a jövő eseményeit, az információt pedig az édesapjának próbálja átadni…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here