Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×06 – Mash Off

Glee 3×06 – Mash Off

5
Oszd meg!

Az ilyen részek miatt érdemes minden “Glee-Héten” várni a szerdát, hogy még a napi robot előtt magunkávé tehessük a legfontosabb jeleneteket, majd aztán letudva a kötelességünket, kényelmesen megnézhessük és végig szórakozhassuk az egész epizódot. Annyira szeretem, amikor a Glee-ben nem csak a dalok, hanem a történet is annyira rendben van, és nem kell a muzikalitásnak elviselhetővé tennie a dalok közötti réseket. Ez már a második élvezhető és szerethető epizód egyhuzamban, még a végén beáll egy szintre a széria, és megint lesz okunk imádni. Legyen így!

Imádtam a Kurt és Rachel jeleneteket. Végre, kibékültek. Annyira aranyosak együtt, az ő barátságukat építették fel a legjobban, a kezdetektől mostanáig. Hiányoztak már nekem ők, így, együtt.

Egész jól alakul ez a Puck & Shelby szál, egyre jobban drukkolok nekik, jöjjenek már végre össze :) Quinn viszont szerintem be fog kavarni nekik. Egyre jobban irritál a karaktere, már nem tudnak mit kezdeni vele. Nagyon nem. Jó, maga a jelenet, amikor Shelby beolvas neki, az tetszett, és a közös dalban kapott nyúlfarknyi szóló és az aranyos tánc, a mosolygós színpadi jelenléte is üdítő látvány volt, de már tényleg kellene valami értelmeset kezdeni a karakterrel. Reméljük Sam visszatérése a nyolcas részben itt is hoz majd valamilyen pozitív változást.

Még mindig azt tartom, túl nagy figyelmet fordít a széria a homoszexualitásra, ami hosszú távon már irritáló lehet a heteró embereknek, de üsse kavics, ha ilyen jól írják meg a dolgokat, mint mostanság. Tudva a spoilereket (jelöld ki: Santana családja nem fogadja majd el a lányuk leszbikusságát) még jobban tetszett az epizód végi csattanó. Most kapunk teljes magyarázatot Santana gonoszságára, arra, hogy minden egyes cinikus vagy sértő megjegyzése mögött mi lapul… A Finn&Santana közös jelenetek nagyot ütöttek, az a veszekedés meg a pofon pedig mindent vitt.

És megvolt a sorozat történelmének háromszázadik előadott dala, méghozzá az Adéle mush-up, a Troubletones előadásában. Szerintem Shelby csapata mérföldekkel jobb, mint a New Directions, utóbbi előadásaiban már egyre kevésbé érzem az energiát és a meglepetést, ellenben a Santana-Mercedes-Brittany trió mindig meglep, nem csak a dalokkal, hanem az előadásmóddal is. Igen, semmi extra, de passzol a dalhoz, jól mozognak a lányok, és egyszerűen kellemes rájuk nézni. Kíváncsi vagyok, ki nyeri meg a Sectionalst. Remélem nem jönnek elő a tavalyi olcsó húzással, és nem lesz döntetlen az első helyezett…

Értékelés: 10/10
Alig várom a magyar felirat elkészültét, jó lesz újra megnézni ezt a részt. Nagyon kellemesen csalódtam benne. A szomorú viszont az, hogy a folytatás csak két hét múlva érkezik :(

5 Hozzászólások

  1. Jujj igen jó ki rész votl ez.nagyon imádtam a You And I-t és az Adele mash-up-ot. a new directions mash up-ja kicsit mintha langyos lett volna. a kidobóson jót röhögtem XD
    a legvégén santana durvus volt..
    sue meg már nevetséges.mit csinál ebben az évadban?semmit!

  2. @Kanka: Tapasztalataim szerint Sue az egész sorozatban nem csinált semmit. A testvérén kívül más normális történetszála nem volt.

    @Aistrad: Ne haragudj, csak rajongói oldalakkal cserélek.

    @Sárkány: Ha ez a rész nem adja vissza a “hited”, akkor semelyik :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here