Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Secret Circle – Javulgatunk, javulgatunk

The Secret Circle – Javulgatunk, javulgatunk

2
Oszd meg!

Nagyon szép ívet írt le a The Secret Circle az indulása eltelt időszakban. Az ötödik rész óta pedig egyre izgalmasabb minden héten, és bár a szünet előtti finálé lezárása nem volt olyan olyan momentumú, aminél azt mondanám, a falat fogom kaparni Január 5-ig, de azt el kell ismernem, sikerült részről-részre egyre jobban felépíteni a sorozat világát, és végre valahára, van valami központi szál, egy központi dolog, amire a folytatást felépíthetik. Annak, aki eddig még nem kezdett bele, csak ajánlani tudom. Nem olyan jó még, mint a Vámpírnaplók, de minden esélye megvan arra, hogy az lehessen. Innentől pedig átváltok spoileres üzzemódba.

Továbbra sem értem, miért Nicket kellett megölni, nyugodtan meghalhatott volna például Melissa vagy Diana is… Akárhogyis, Jake megjelenése mindenképp nagyon pozitív hatást gyakorolt a sorozatra. Imádom a karaktert, Chris Zylka pedig magasan a legjobban játszó fiatal színész, játszva tesz túl Thomas Dekkeren is (ami valljuk be, nem nehéz). Nagyon tetszik Jakeben a tény, hogy ő is boszorkány, mégis öli őket, de aztán megismeri Cassiet… Igen, talán kiszámítható, és talán túlontúl romantikusnak ható, de ettől függetlenül nekem tetszik a storyline. Jó, aláírom, az a “hujj de szerelmes vagyok beléd Cassie” kicsit hirtelen volt, de ennek ellenére szépen felépítették, részről-részre formálódott Jake jelleme, és végül eljött az az idő, ami a szerelem érzése sem volt karakteridegen a részéről. Nagyon remélem, hogy a tizedik részben ismét viszontláthatjuk a karaktert.

Végre, már kezdjük látni miről is akar szólni a sorozat. Afféle Point Pleasant – Titkok városa módra itt is kiderül a törékeny, aranyos alacsony szőke lányról, hogy az apja “maga a sátán“, neki pedig a jó érdekében harcolnia kell, és elnyomni a gonosz oldalt, különben a földnek vége. Vagy, valami ilyesmi. Tetszik a szál, és kezd beigazolódni a sorozat alapszinopszisa (“Egy lány megtudja, hogy boszorkány és ő az egyetlen aki véget vethet a jó és a rossz harcának a világon” – ismerős?). Ezt eddig szépen és jól felépítették, de aztán a gonosz boszorkányvadász elköpött valamit, ami alapjaiban rengette meg a Cassie-központú világ elképzelésemet. Kiderült, hogy Faye is a gonosz lánya, na róla sokkal könnyebben el is hiszem. Jó, lehet, hogy nem Faye az, de az anyja elég jól elárulta a csajt. Ha például ez az adalék nem kerül ki, akkor talán jobban várnám az új részt januárban.

Míg a mágikus részt és a rejtély szálat egyre jobban kezelik, addig a szokásos tini vonalon a mozgást egyre gyengébbnek érzem, Diana és Adam szakítása például kész röhej volt, már az indokok és a megoldások is. Nem ártana beírtani az őket alakító színészeket egy gyors színi-kurzusra, hátha megtanulják, mi is az a színjátszás…

Értékelés: 7.5/10
Mindent összevetve szépen fejlődik a sorozat, egyre jobban a részek, de ez még mindig nem a TVD-féle színvonal, csak annak egy halovány mása.

923 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Faye nem biztos, hogy a gonosz lánya!!! Csak elfektették ezt a szálat, de ettől függetlenül simán lehet félrevezetés! Elvégre, túl könnyű, hogy igaz legyen.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here