Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×05 – The First Time

Glee 3×05 – The First Time

4
Oszd meg!

Voalá, megszületett az évad eddigi legjobb része. Ebben az epizódban minden benne volt, amiért igazán szeretem ezt a sorozatot. Nem csak a jó zenék, hanem a kíváló történetvezetés, és a WTF momentumok miatt is ezt tekintem az évad eddigi legjobb epizódjának. Ti hogy vagytok vele?

Kezdjük a legfontosabbal: megjött Sebastian. Végre! Grant Gustin igazi sztáralkat, remélem legalább annyira befut majd, mint tavaly Darren Criss. Élvezet volt minden egyes pillanatban a képernyőn látni Sebastiant, a karakter pedig csodás, és úgy tűnik, tele van meglepetéssel (legyen igazam :)). Annyira szimpatikusnak, valósnak és olyan igazinak tűnik nekem a srác, hogy elbizonytalanodtam a Klaine párosban. Kellenek ők egymásnak? Igen, űberromantikus volt az epizód végi Klaine jelenet, de Blaine túlságosan megváltozott. Már korántsem olyan kedvelhető és szerethető mint a második évadban, túlságosan átvedlett, olyan, mint Kurt, nem csak külsőre, de talán belsőre is, ez pedig hosszútávon már elég elviselhetetlen. Örülnék, ha Sebastian mellett visszatalálna a régi önmagához…

glee-the-first-time

Karofsky a melegbárban? Wow. Már maga a látvány meglepett, ha tavaly mondja nekem valaki, hogy ilyen tettre vetemedik majd a srác, hát nem hiszem el neki. Kellemes meglepetés volt, az biztos, akárcsak a karakterfejlődés, amin Karofsky átment. Kár, hogy nem láthattuk minden egyes mozzanatát a képernyőn.

A West Side Story egyébiránt tetszett, érdekes volt színpadon látni a szereplőket. Jó volt újra hallani a Tonight-ot is, de sajnáltam, hogy nem énekelték ki azt a magas hangot, amit Tina nem tudott megoldani az első évad elején. Mellesleg, Rachel már akkor megmondta, hogy ő a tökéletes María… :)

Végre, a Finchel páros is megkapta azt, amire már olyan régóta várt. Az első alkalom elvesztése annyira “Rachelös” volt, ha szabad ilyet mondanom. Pont ilyet vártam tőle, nagyon örülök, hogy ennyire életszerű és karakter közeli volt a cselekménysorozat, aminek köszönhetően megkaphattuk azokat a csodás jeleneteket Finn és Rachel között. Az epizód vége amúgy is meglehetősen romantikusra sikeredett, sejtelmes volt, nem toltak a képünkbe semmit, és ez adta meg igazán azt a löketet, ami miatt továbbra is a Glee a kedvenc sorozatom.

A mellékszereplők is pörögtek rendesen, nagyon tetszett a Mike és az apja közötti konfliktus kezelése, és a Beiste bepasizik téma megalkotása is. Az Arties rész erőltetettnek hatott ugyan, de ettől függetlenül passzolt  a srác személyiségéhez. Azért egy dolgot nagyon sajnálok, hogy Tina sose kap értelmes szöveges részt. Mindig osztja az észt, mondja a százszor elpuffogtatott dicsőítő frázisokat, ahelyett, hogy kapna már végre egy saját, önálló történetszálat. Reméljük arra sem kell sokáig várni :)

Zeneiségét tekintve a rész az Uptown Girl-nek köszönhetően odacsapott rendesen, hiányzott már a Warblers zenéje, csak remélem nem fogják túlzásba vinni. Most még a musical dalok is elviselhetőek voltak, az Ámerica különösen tetszett. Mindenesetre remélem most már elfelejtik a műfajt, nem kellene ennyire lenyomni a torkunkon minden héten. Jó volt, szép volt, köszönjük, ennyi.

Értékelés: 10/10
A sorozathoz méltó epizód született meg, pont az ilyen részek miatt imádom ennyire a Gleet. Nagyon remélem, hogy nem lesz majd visszaesés a továbbiakban. Annyira jó érzés ilyen cool Glee részeket nézni :)

684 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Mindig nagyon várom a Glee-s kritikáid, mert mindig nagyon egyet is értek velük, meg nem is. :)
  Tény és való az évad egyik legjobb részét láthattuk. A Finchel vonal tényleg nagyon életszerűre sikeredett, Finn pedig különösen érdekes volt számomra ebben az epizódban. Rachel pedig tökéletes Maria volt, annak ellenére, hogy eleinte kicsit ódzkodtam tőle, hiszen eddig is minden jelentősebb szerepet ő töltött be a kórusban. De ő és Blaine nagyszerűek voltak együtt.

  Tina-t én is hiányolom már egy ideje. Nincs egy normális történetszála, nem tudunk róla szinte semmit azon kívül, hogy együtt van Mike-kal és szerelmes. Bár én úgy érzem Quinn-nel sem igazán tudnak mit kezdeni az írók, annyira erőltetettnek tűnik minden, amit vele művelnek a készítők. Remélem, Sam visszatérése visz egy kis életet az ő történetébe. Arról nem is beszélve, hogy mint előadók mind totálisan el vannak hanyagolva.

  És, akkor az ellenvélemény. :) Blaine karaktere folyamatosan fejlődik a 2. évad óta. Valamilyen szinten Kurt-höz idomult, de nem változott annyit a személyisége, mint az öltözéke. Egyszerűen más a közeg, amiben mozog, más hatások érik őt. Nem viselkedhet mindig ugyanúgy.
  Ebben a részben különösen kedvelhető volt (számomra legalábbis), az első Klaine jelenetben egyenesen imádtam. A bár utáni veszekedés pedig igazán energikusra sikeredett. Bár én mindig is nagyon kedveltem Blaine-t, Darren Criss nagyon sokat ad hozzá a karakteréhez.

  Sebastian érkezése pont jókor történt, így nem kell félniük a Klaine rajongóknak, hogy a páros kapcsolata ellaposodik. Szerintem Sebastian-t csak az vonzza, amit nem szerezhet meg. Az évad gonosztevője, aki felkavarja az állóvizet. Engem irritál azzal az állandó, bárgyú vigyorral az arcán… irritál, de azon az izgalmas, ,,csináld csak, mert jó!” módon.

  Szerettem az epizódot. Nagyon tetszett, ahogyan a West Side Story köré építették az ártatlanság témáját. Az átvezetéseket nagyon jól megoldották és a záró rész egyszerűen zseniális volt. Tipikusan olyan, hogy az ember szemében összefutnak a könnyek.
  Kívánom a sorozatnak, hogy maradjon ezen az úton, nyerje vissza a nézettségét, mert sok-sok lehetőség van benne. Rengeteg a tehetség, minden a készítőkön múlik.
  :))

 2. Ez volt az első olyan rész az évadban, amire azt mondtam, hogy oké, ez végre olyan volt, amilyenek a jó Glee részek szoktak lenni. Az évad eddig nagyon vegyes. Az előzőt leszámítva (ami a sorozat egyik legrosszabb része volt) kifejezetten unalmas részt nem tudnék mondani, de szerethetőt sem. Remélem, ez változik.
  Végre vannak történetszálak (olyanok, amik nem tűnnek el szőrén-szálán pár résszel arrébb), de ezek többsége sajnos nem kedvemre való. Még mindig reménykedek abban, hogy Quinn újra szerethető figura lesz…
  A zenéket sem kedvelem mostanában. Én szeretem a musical-eket, de ezt most kicsit eltúlzottnak érzem. Mondom úgy, hogy ebben a legutóbbi részben pl. minden szám tetszett, főleg az Uptown girl és az America. De ettől függetlenül fenntartom, hogy az új zenék többsége nem feldolgozás. Csak eléneklik és kész. Pedig úgy érzem, hogy régebben sokkal eredetibbek voltak. Na mindegy. Hátha.
  A szüzesség elvesztése körüli herce-hurca tetszett. Sokkal jobban működött, mint a tavalyi rész, ahol elvileg a szex lett volna a fő téma, ráadásul úgy, hogy most nem nyomták az arcunkba. A rész végi montázs tényleg szép volt.
  A meleg báron viszont felkacagtam. Két transzvesztitán kívül semmiben sem különbözött egy átlag amerikai filmekben szereplő kocsmától. Ha már meleg bár, akkor nekem olyanok ugranak be, mint az itthoniak, vagy ami a Queer as folk-ban van (bár az meg picit eltúlzott). Na de tudjuk ezt be annak, hogy viszonylag korai időpontban megy a sorozat, és sok a fiatal nézője.
  Ez a Sebastian-gyerek pedig rettentően irritál. Annyira, hogy nyomhatnánk egy nagy, fekete X-et a homlokára :D

 3. Nekem ez volt az eddigi kedvenc részem.Blaine egyre inkább a szívem csücske imádom ahogy Darren megfornmálja őt igazán szerethetővé teszi Blaine karakterét..annyi de annyi érzelem van Blainben.Nekem a kedvenc jelenetem az volt mikor Kurt és Blaine Blaine szobájában beszélgettek arról hogy Kurt mennyire uncsi szexuálisan ..szerintem tényleg az,dög unalmas és karót nyelt.Na mindegy,szóval v. 5x újra néztem azt a részt mikor Blaine azt mondja hogy: “erre találták fel a maszturbálást..”az a fej meg ahogy ezt táncikálás közben mondja ááá visítva röhögtem. :DDDDDDDDD Sebastian meg jó hogy bejött a képbe bár Kurttől többet várnék mint hogy belekaroljon Blainebe hogy ő az én pasim…mondjuk Blaine aranyos hogy mennyire zavarba jön Sebastian mellett most ő tűnik az esetlen szűz meleg fiúnak. :) Kíváncsi vagyok mi lesz…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here