Aranymosás – A Könyvmolyképző tehetségeket keres

  0
  Oszd meg!

  Egy magyar szerzőnek mostanában egyre kevesebb lehetősége adódik a publikálásra. A kiadók részéről elég kockázatos egy elsőkönyves magyar könyvét kiadni, hiszen elég magas költségekkel jár, és nem tudni, a közönség vevő lesz-e rá. Éppen ezért egy magyar írónak két lehetősége van: az interneten publikálja az írását, reklámozza, és hátha felfedezi őt valaki (pl.: Szurovecz Kitti, “A gyémántfiú”), vagy bekopog egy kiadóhoz, és hátha, meglátják benne a fantáziát (pl.: Leiner Laura, “A Szent Johanna Gimi”). Napjaink egyik legnagyobb kiadóvállalata, a Könyvmolyképző pedig felkínált egy harmadik alternatívát az ifjú tehetségeknek: Az aranymosás.

  Mégis miről szól, az Aranymosás? Pár hete már tart a “játék“, és most vagyunk a legizgalmasabb szakasznál. De először beszéljünk a kezdetekről. A kezdeményezés facebookon indult, ahol minden héten, volt egy feladat. Például, írj le száz karakterben egy ijesztő alakot, aki megrémíti az olvasót, de bizonyos szavakat nem használhatsz fel benne. Az első két helyezettől pedig a kiadó bekérte a regénye első tízezer karakterét. Ezek a heti játékok elsősorban azoknak kedveztek, akik ugyan rendelkeztek kézirattal, de még nem tudták befejezni azt. A kész kéziratosok egy e-mail címre küldhették el regényük első tízezer karakterét, a nyertesek pedig bejutottak a második körbe. Itt tartunk most.

  Ezen a weboldalon (Aranymosás – Könyvmolyképző Irodalmi Magazin) minden nap elolvasható egy-egy tehetség első fejezete. Lehet csillagokkal pontozni, hozzászólni és csevegni a regényről, arról ami tetszett, és arról is, ami nem. Általában délelőtt, a reggeli órákban jönnek a friss írások, én minden nap feszült figyelemmel várom a részleteket, és eddig akadt pár olyan, aminél a folytatást is szívesen elolvasnám.

  És mi a harmadik lépés? Egyszerű. Akinek az első fejezete tetszik a kiadónak – és gondolom számítanak a pozitív hozzászólások is, – azoknak a kiadó elolvassa az egész könyvét, és ha ott a szerkesztőkön át eljutva a vezetőségig, pozitív fogadtatásban részesül a mű, akkor a Könyvmolyképző papír vagy e-book formájában meg is jelenteti ezt. Ez minden író legnagyobb álma, szerintem :)

  Ha szeretitek tehát az irodalmat, és szívesen olvastok magyar szerzők tollából, akkor látogassátok meg naponta az oldalt. A post végén pedig szerényen jegyzem meg, jómagam is sikeresen bekerültem a második körbe. Emlékeztek még erre? Mese Re-habbal. Pár hétig publikáltam egy blogon (amit a verseny idejére nem teszek elérhetővé). Szóval, hamarosan az én írásom is kikerül majd az oldalra, pontos dátumot sajnos még nem tudok mondani. Remélem sokatoknak megtetszik majd, és azoknak is bátran ajánlom, akik korábban már belenéztek, mert jelentős változásokat fedezhettek majd fel benne.

  Tehát, azoknak, akik az irodalom nagy rajongói, vagy kíváncsiak a magyar irodalmi leendő új felfedezettjeinek szárnypróbálgatásaira, azok mindenképp látogassanak el naponta a weboldalra. Ha pedig valamelyik íráshoz hozzáfűznivalótok lenne, szerintem tegyétek meg bátran, hiszen erről is szól ez a weboldal :)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here