Főoldal Kritika és Értékelés Pilot The Secret Life of the American Teenager – A pilot

The Secret Life of the American Teenager – A pilot

0
Oszd meg!

Már régóta szemezek ezzel a sorozattal, de csak most volt időm és kedvem, hogy belefogjak. Itthon nem túl közkedvelt és eleve keveset lehet olvasni róla, pedig a pilot, és az első négy rész benyomásai alapján egy szerethető és fogyasztható darab, csak nem kell túl komolyan venni az egészet. Mindenesetre vicces, hogy csak a pilotban, legalább ötvenszer mondták ki a szereplők azt a szót, hogy szex. Halál komoly :)

A történet amúgy pofon egyszerű: Amy a nyáron elveszítette a szüzességét a zenetáborban, a tettes pedig Ricky, akivel csak egyszer “randizott” a lány. Később pedig rájön, hogy terhes, ráadásul ekkor találkozik Bennel, az aranyos sráccal, akibe tényleg beleszeret. Az alig tizenhat éves Amy élete legnehezebb döntésére készül. Eközben a sztori egy full-katolikus lány, Grace magánéletére is koncentrál, aki elhatározza, megőrzi a szüzességét egészen az esküvőig, aminek a barátja, Jack nem örül túlzottan. A harmadik női főszereplő pedig Adrian, Ricky barátnője, aki bár keménynek mutatja magát, valóban törődésre és szerelemre vágyik…

Nem árulok zsákbamacskát, a sorozat készítője és írója Brenda Hampton, a Hetedik mennyország alkotója, tehát aki belevág, pontosan azt kapja, amit elképzelt az alkotó és a címe alapján. Ez egy átlagos tini-dráma sorozat, televallási jellegű kérdésekkel, mint a házasság előtti szex helyessége vagy az örökérvényű lecke az igazságmondással a szülőknek és társai. Az egyetlen egyedi dolog ami perpillanat nagyon bejön, az a főhősnő terhessége. Alig várom, hogy kiderüljön, elmondja a szüleinek, megtudja a pasi, akivel szinte nem is beszél, és az egész iskola. Aztán szülje meg a bébit, és lássam, ahogy egy tizenhat éves “gyerek“, felnevel egy másikat. Ezt akarom látni, ezért is fogok maradni egészen addig, amíg Amy szálát jól kezelik.

Gracie viszont borzasztóan untat. Szavak nincsenek rá mennyire. Jó, a negyedik részben az “imádkozó-amazon pomponlány” vicces volt, de egyelőre nem látok a karakterben sok érdekest, a pasijában, Jackben meg aztán pláne. Számomra ők nagyon lehúzzák a sorozat élvezeti faktorát, és azon gondolkodom, mikor meglátom őket, hogy bele kellene tekerni egy kicsit. Pedig, amerikai sorozatnál nem szokásom az ilyesmi. Azoktól akik már látták megkérdezném, a továbbiakban is ilyen unalmasak lesznek? Mert ezek a folytonos beszólások Istenről, az imádkozásról, meg a helyes útról annyira …. kevésbé fogyaszthatóak az én számomra :)

A harmadik női főhősünk, Adrian is egyszerű, mint az egyszer egy. Tipikus elhanyagolt szülő gyermeke, aki okos, de törődésre vágyik, amit azt hiszi megkap, ha a pasik szexre használják a testét. Én legalábbis így definiálnám pár rész alapján. Mindenesetre tetszik a karakter, első blikkre érdekesebb és több lehetőséget rejt, mint Grace. Adriannál mindössze attól tartok, hogy ideje-korán ellövik a kliséket, amit sajnálnék.

A szereposztással kapcsolatban, természetesen itt is megkaptuk a huszonéves arcokat a tini kategóriába, de egy kivételével az összes hihető. Azonban a Jacket alakító Gregg Finley-ről képtelen vagyok elhinni, hogy mindössze tizenhat éves lenne, ez pedig elég sokat levon a sorozat élvezeti faktorából szerintem. Shailene Woodley viszont a főszerepre telitalálat, nagyon szimpatikus a kiscsaj. Jópasi faktor amúgy dübörög rendesen, és hozza a sorozat az átlagos tini-széria színvonalat, szóval ezzel nincs gond.

Értékelés: 6/10
Amy, mint főszereplő annyira szimpatikus, hogy teljes mértékben elkötelezett a széria mellett. Nagyon kíváncsi vagyok arra, mi lesz szegény lánnyal, így amíg az ő szálát jól kezelik, biztos maradok, ha pedig Amy unalmassá válna, kérdéses, hogy a másik két lány lesz-e annyira izgalmas, hogy ne kaszáljam.

1259 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here