Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Vendégtoll: X-Faktor – A második évadról. Írta: Maia

Vendégtoll: X-Faktor – A második évadról. Írta: Maia

0
Oszd meg!

Ismét döbörög az X-Faktor. Az Rtl Klub az első széria sikerén felbuzdulva útjára indította a második felvonást is. Én vegyes érzelmekkel vártam, mert az első szériában volt jó is, meg rossz is bőven. Maradt a régi felállás, a mentorokat nem cserélték le. Változás annyiban van, hogy a mentorok egy zsákbamacska-szerű húzás keretében felosztották maguk között a kategóriákat. Ezúttal, Malek Miklós kapta a huszonöt év felettieket, Nagy Feró a lányokat, Geszti Péter a csapatokat, Keresztes Ildikó ismét a fiúkat. Utóbbi elég nagy kérdőjel a számomra. Igaz, hogy Ildikó versenyzői voltak tavaly a legsikeresebbek, de voltak érdekes döntései, és dalválasztásai.

Már a válogatókon, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy idén, egy sokkal erősebb,és egyben színesebb mezőny alakulhat ki. Már akkor számos ,érdekes, és tehetséges arc volt. Volt több visszatérő is az előző évből, mint Németh Katica, vagy Muri Enikő. Előbbinek nagyon drukkoltam, de sajnos, a zsűri nem értékelte túlzottan a teljesítményét, ami elég változó volt. Ezzel szemben Muri Enikőnek sikerült a tizenkettőbe jutnia, neki pedig nem drukkoltam, mert erőltetettnek tartom,és túlságosan rájátszik a hangjára, és a tavaly kialakult cirkuszra, hogy ő nem jutott be tavaly az utolsó körben. Nagy részben egyetértek azokkal a versenyzőkkel, akik végül lehetőséget kaptak a heti megmérettetésre az X-Faktor színpadán. Nézzük meg közelebbről, azokat akiket ezentúl minden héten láthatunk ha akarunk.

Malek Miklós (Huszonöt év felettiek) – Ezúttal nagyon jól választott, Reményeim szerint a győztes is tőle fog kikerülni:

  • Tarány Tamás: Ő a személyes kedvencem. Szuperul énekel, egyedi hangja van, és jó a kisugárzása. Viszont elég kérdéses volt az ő bekerülése, mert duci, és már volt rá példa, hogy valakit a testsúlya miatt küldtek el. Izgultam érte, de szerencsére, Malek Miki bevállalta ezt “rizikófaktort“. Én valószínűleg neki fogok drukkolni. Az alábbi linken megnézhetitek ti is.
  • Kocsis Tibor: A Csillag Születikben tűnt fel először, akkor nem jutott tovább. Szerintem profi eladó, remek hanggal – kifejezetten papírforma választás, hiszen vele lehet esélye nyerni Miklósnak. Nem is ragoznám tovább, mert a teljesítménye magáért beszél.
  • Gyurcsik Tibor: Szorakóztató jelenség, kellemes hang, színpadképes megjelenés.

Keresztes Ildikó (fiúk) – Az ő döntését elég vegyesen értékelem, Gergely mindenképpen kell szerintem is, Lil C a szükséges rossz, és Demes a meglepetés:

  • Baricz Gergely: Neki is drukkoltam, mert tiszta ,erős hangja van. Viszont félő, hogy csak egy két stílusban tud jó lenni. Egyébként emberileg is, szerethető figura, ami véleményem szerint fontos a szimpátia faktorban. Kérdé, hogy Ildikó mit tud belőle kihozni.
  • Demes Tamás: Az az igazság, hogy az ő előadásaiból csak az utolsónál kaptam fel a fejem, annál viszont eléggé. Sikerült egy kifejezetten női számot viszonylag élvezhetően, kicsit másképp előadnia. Reméljük nem csúszik majd át a modoros, ‘Vastág Csabás stílusba’.
  • Lil C alias Kelemen Csaba: Na ő a Michael Jackson klón, táncban tényleg nagyon ott van a gyerek, érződik egy kis Chris Brown beütés is, kifejezetten sztáralkat. De nekem nagyon unszimpatikus, elég nagy arca van úgymond. Előadásmódilag ott van,a hangon még lenne azért mit csiszolni.

Nagy Feró (lányok) – A döntése , nagyon marketing ízű nekem. Egy visszatérő, egy anyuka, és a naiv édes kislány. Van tehetség is, de úgy érzem, nála nem ez volt  a döntő szempont:

  • Muri Enikő: Róla már beszéltem fentebb. Sejtettem, hogy idén muszáj lesz bevinni őt. Nem tartom jónak, túlságosan akar, túl görcsös, nekem hiteltelen is. Néha nem is énekel, hanem kiabál. Tavaly meggyőzött, de most nem.
  • Kováts Vera: Nagyon bájos, naiv kislány, jó hanggal. De tizenhat évesen azért elég fiatal, a showbuisness kemény világába. Nem biztos, hogy neki most kellene befutnia,  hiszen rengeteg ideje lesz még rá, ha valóban annyira tehetséges.
  • Bagosi Alexandra: Neki volt a leggyengébb hangja a 6 lányból. De úgy tűnik egy anyuka az idei évre is kötelező elem volt. Sokkal jobbak voltak nála. Nem énekel rosszul, de nem volt egy kiemelkedő jelenség.

Geszti Péter mentoráltjai (csapatok):

  • A csapatok annyira nem érdekelnek, így róluk kevésbé tudnék hitelesen írni.  Egyedül itt az nem tetszett, hogy Geszti sem a tehetségre ment. A két lányduóból sikerült, a gyengébbet, bizonytalabbat választani, csak mert a külsejük jobb volt,és mert olyan cukik. Hát ő tudja. A fiúbandák szintén rizikósak, mert ott meg összhnagi problémák vannak. Ítéljétek meg ti is.

Összességében, izgalmas, színes, és kellemes estéket ígér az X -faktor 2. Biztos, hogy lesznek nagy  csalódások, de éppúgy nagy meglepetések is. Ahogy elnéztem, és elhallgattam egyértelműen, a fiúknak kedvez a verseny, úgyhogy meglátásom szerint, megint egy fiú lesz a győztes. De ezúttal egy kicsit talán  tehetségesebb sztárt avathatunk, mint anno Vastag Csaba. Nektek mi a véleményetek?

748 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here