Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Secret Circle – Négy rész után

The Secret Circle – Négy rész után

0
Oszd meg!

Tisztán emlékszem azokra a gondolatokra, amik a The Vampire Diaries első négy része után játszódtak le a fejemben. Mégis mi ez? Hová akarnak kilyukadni? Ezt nevezik értelmes szerelmi szálnak? Vannak itt szerethető mellékszereplők? Aztán, jött a zseniális ötödik epizód, ami mindent megváltoztatott, és a kedvencek közé emelte a sorozatot. Ugyanezt várom a The Secret Circle alkotóitól is. Mert az eddigi négy rész nem tetszett túlzottan, mondhatom azt is, hogy elég gyenge volt.

Történeti szempontból például nem tudom hová is akarnak kilyukadni. Mi itt az alapkoncepció? A Bűbájos boszorkáknál világos volt, jött a démon, megmentették a világot közben meg pasiztak is. A Vámpírnaplóknál dettó. De mi akar lenni a The Secret Circle? Egy tinisorozat ahol a szokásos teen drama mellett kapunk némi mágiát? De most behozták a démonokat, az ötödik rész előzetese szerint pedig az eddig legunalmasabb csajt szállja meg a gonosz. Őszintén remélem, hogy benne marad az egész szezonban. Kellene egy bad-ass a sorozatba. Ahogy valami koncepció is. Négy rész után már látni kéne mire is megy ki a játék. Ennyit azért ne kelljen már alapozni!

A szereplők egyelőre elég érdektelenek, ahogy a köztük felvázolt kapcsolati rendszer is. A Cassie-Adam-Diana szerelmi háromszög úgy fájdalmas ahogy van, már előre is félek a szokásos kliséhalmaztól amiket az írók felvonultathatnak. Tán izgibb lenne, ha Diana nem egy nebántsvirág lenne, de ez így elég gagyi, akárcsak a három szereplő színészi játéka. Thomas Dekkeren nem lepődöm meg, de hogy Brittany Robertson se tudott szerethető főszereplőt varázsolni, az számomra durva. Ott rohangál az apró shortokban, folyton panaszkodik, hogy ő boszorkány, állandóan a múlton rágódik (jó, meghalt az anyja, ezt elfogadom), és túl sok szerethetőség egyelőre nincs benne, legalábbis én nem tapasztaltam semmit. Faye a legjobb karakter, és Phoebe Tonkin az egyetlen a fiatalok között, akiben látom a lehetőséget. Érdekes egy szerep meg kell hagyni, remélem kiemelt szerepet kap majd. Nick is jó lehetne, de ez a tipikus “felveszem a magányos, szívtörő, állandóan kanos de legbelül szerelemre vágyó fiú maszkját” eléggé szánalmas. Könyörgöm, hol van a kreativitás?

Értékelés: 4/10
Számomra eddig elég érdektelen a sorozat, és ezt a boszorkányos téma, a sok kültéri jelenet, a jó zeneválasztás és az egész jól működő CGI sem tudja megváltoztatni. Ideje lenne már látni, hogy mire megy ki a játék, és elindulni az arra vezető úton… Kap még pár részt, ha a téli szünet előtt nem áll be valami javulás, kegyetlenül elkaszálom.

926 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here