Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 3×03 – “Asian F”

Glee 3×03 – “Asian F”

0
Oszd meg!

Végre, sikerült! OMG de rég vártam már erre, kezd átjárni a jól ismert remek elégedettség érzete, ami régebben minden egyes Glee epizód után megtörtént. A harmadik évad számomra nagyon gyérül kezdett, de ez az epizód mindenért kárpótolt. Nagyon jól eltalálták a dalokat, több szereplőre is fókuszáltak, ráadásul végre többet megtudtunk az egyik kitaszított, Mike Chang életéről is. És meg kell, hogy mondjam, tetszett amit láttam. Nem csak Rachel és Kurt életéből áll a világ.

Nagyon szimpatikus lépés volt bemutatni Mike és Emma szüleit, látni a különbséget a kettő szülőpár között, és azt, hogy állnak a saját gyerekeikhez. Sokkal többet ad a karakterekhez az itt megszerzett tudása a nézőnek, én már másképp tekintek Emma OCD-jére, hiszen nagyrészt a szülei voltak a hibásak a kialakulásában, és Mike is más megvilágítást kapott az otthonról kapott nyomás, az apai szigor és az anyai szeretet háromszögében. Nem bánnám ha végre megismernénk az összes szereplőnek a szüleit, sokkal érdekesebb perspektívát kapnak ezáltal a srácok.

A Kurt és Blaine témát kimeríteném annyiban, hogy az a virágátadós jelenet rendkívül impulzív volt Leginkább azért, mert Blaine mint valami jókislány, a pasija nyakába akart volna ugrani és lesmárolni őt a figyelmes ajándékért, már megtette volna, de rájött, hogy más is láthatja, és ehelyett inkább csak vállon veregette Kurtot. Mégis, Darren Criss nagyon kifejezően játszott akkor, a szemei tele voltak érzelemmel, ritkán látni ilyet sorozatszínésznél. A jelenet pedig sok mindent elmondott kettejük kapcsolatáról, arról, ahogy egymáshoz illetve a világhoz viszonyulnak. Ha a stylist egy kicsit jobb ruhákat aggatna Blainere, talán nem siratnám a Warblers korszakot. Ideje elfogadni, Blaine elnőiesedett…

A Mercedes-Rachel vonal nekem kicsit erőltetett volt, habár valahol teljesen érthető, hogy elege van már a dundi lánynak a folytonos mellőzésből. Viszont a pasija nagyon unszimpatikus, külsőre és belsőre is egyaránt. Érdekes fordulat, hogy Mercedes átmegy Shelby klubjába, kíváncsi vagyok mi lesz még itt :) A dalokkal kapcsolatban pedig vééégre, egy olyan rész, ahol igazán ütős lett a zenei rész!

Értékelés: 8/10
Habár még mindig nem olyan tökéletes, mint valaha, de már kezd visszatalálni a jó irányba a sorozat, csak maradjon is így! Az új részre három hetet várnunk kell – egy ilyen epizód után pedig nehéz lesz…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here