Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Revenge – A pilot

Revenge – A pilot

0
Oszd meg!

A Született Feleségek óta nem láttam már ennyire lenyűgöző drámai sorozatnyitást. Alapvetően nem csípem, amikor megmutatnak a részletet a jelenből, majd kiírják, hogy öt hónappal korábban… Ez engem általában feldühít, de itt bejött a dolog. Sikerült annyira érdekessé tenni a múltbéli részeket, hogy öröm volt nézni. Persze nem volt nehéz dolguk, hiszen a történet az ütött rendesen. Miről is szól a Revenge?

“Akit igazán megbántottak, csak kétféleképp találhatja meg újra a lelki békéjét: teljes megbocsátással, vagy halálos bosszúval. Azt mondják, a bosszú hidegen tálalva a legjobb. De néha olyan meleg, mint egy tányér leves. Az apám, az ártatlan, meghalt, mert elárulta a nő, akit szeretett Amikor mindent, amit szerettél elvesznek tőled, sokszor nem marad más számodra, csak a bosszú. Ez a történet nem a megbocsátásról szól…”

A Revenge pilotja több volt, mint érdekes – magával rántott, és alig várom a folytatást. Sikerült remekül mozgatni a cselekményt, méghozzá több szálon, ami jó dolog. No meg, én imádom a bosszú motívumot, mert annyira érdekessé teszi a legtöbb történetet. Most komolyan, Emily nevében ki ne akarná megtenni? Elvették tőle az egész gyerekkorát és az apját, csak azért, hogy pénzhez és hatalomhoz juthassanak. Teljesen érthető, ha a lány úgy dönt, ideje megfizetni a bűnösöknek. Az, hogy elcsábítja Davidet, a lehető legjobb lépés a Victorián való bosszúálláshoz. Ráadásul, már előre tetszik az a szerelmi háromszög, amit Emily, David és Jack közé állítottak fel. Szerencsére a mellékszálak is pörögnek rendesen, én például ki nem néztem volna a Lídia Conrad románcot. Az a jelenet pedig, ahogy Victoria kitaszította a Hamptoni elitből az ellenfelét, egyszerűen zseniális volt. Emily diadalittas arca szintúgy. Az, ahogy ez a két erős jellemű nő egymás ellen “harcol” majd, úgy érzem, hogy különösen látványos és izgalmas jeleneteket produkál majd.

Emily Vancamp kiválasztása a főszerepre tökéletes döntés volt, a lány képes arra, hogy a hátán elvigye a showt. Most először látom játszani Madeleine Stowe-t, de egyáltalán nem csalódtam benne sem, tökéletesen átadta a megfelelő ridegséget Victoria karakterében. Külön pozitívum a dögös pasik szerepeltetése, öröm látni, hogy Connor Paolo is végre felnőtt, nem is akárhogy. Plusz, Robbie Amell is érkezik a második epizódtól. Lesz itt látvány bőven.

Az biztos, hogy én a sorozattal vagyok, nagyon várom már az új részeket – ergó, bekerült a heti sorozatok közé. Őszintén bízom majd abban, hogy hosszú jövő várhat a sorozatra. A nézettségi adatok egyelőre bizalomkeltőek, hiszen nem zuhant jelentősen az első rész nézettsége után a második. Reménykedjünk a legjobbakban!

Értékelés: 10/10
Remek történet, kíváló színészi játék, igényes rendezés és díszletek, ráadásul egy csomó kültéri és tengerparti jelenet. Kell ettől több?

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here