Főoldal Oldal Blog 14 évesen öngyilkos lett az amerikai meleg srác

14 évesen öngyilkos lett az amerikai meleg srác

3
Oszd meg!

Mit kell tennem, hogy az emberek meghallgassanak?” Ezt a kérdést tette fel Amerikában egy tizennégyéves fiú, Jamey Rodemeyer a new yorki Buffalóból, aki öngyilkossága előtt több hónappal segítségért kiáltott, de sem a családja, sem a barátai nem tették meg a szükséges lépéseket, noha tudták, az öngyilkosság népszerű téma volt a sráccal való beszélgetések közepette.

Jamey egy blogot vezetett az életéről, és azokról a sérelmekről, amiket az iskolában elszenvedett. Nyíltan vállalta azt, hogy meleg, és ennek kapcsán érte őt a legtöbb atrocitás. Amikor megírta a fájdalmát és a frusztrációit, akkor a diáktársaitól sértő online hozzászólásokat és megjegyzéseket kapott. “Jamie hülye, meleg és kövér. Meg kell halnia” – írta az egyik névtelen diáktársa, egy másik még durvábban reagált. “Engem nem fog érdekelni, ha meghalsz. Senkit sem fog. Szóval, csak csináld, mindenki sokkal boldogabb lenne“.

Szeptember kilencedikén Jamey a Tumblr oldalára a következőket írta. “Mindig elmondom hogyan terrorizálnak engem, de senki nem hallgat meg. Mit kell tennem, hogy az emberek meghallgassanak?“. Egy korábbi bejegyzésében pedig ezt írta: “Az iskolámban senki nem törődik az öngyilkosságok megelőzésével, közben pedig meleg gyalázatnak nevezel engem, és megkönnyeztetsz“. Ezt írta tette előtt egy héttel, de még mindig senki nem figyelt oda arra, amit tudatni akart a világgal.

Szombat este egy utolsó üzenetet írt a facebook oldalára, méghozzá egy lírai idézetet Lady Gaga, Queen című daláról: “Ne felejts el engem, amikor sírva kopogok a mennyország ajtaján” Vasárnap éjjel egy óra harminckor hagyta utolsó két üzenetét egyes blogokon, amiben elmondta, hogy várja őt a nagymamája, aki nem rég halt meg. Hagyott egy blog video üzenetet is, amiben megköszönte Lady Gagának a Born This Way című dalát, és sok tanulságos dolgot árult el. Íme a videó, érdemes megnézni.

Édesanyja így nyilatkozott a fiáról, a srác halála után. “Ő volt a legédesebb, legkedvesebb gyerek, akit valaha ismertem. Odaadta a szívét, szeretetét neked, mielőtt bármit adott volna magának“. Az esetben több felelős is volt, többek között a szülők, akik nem tettek eleget, és nem vették észre a Jameyn a kétségbeesés jeleit. Szintén hibát vétett az iskola, köztük a pályaválasztási tanácsadó, aki habár több alkalommal próbált beszélni Jameyvel, de nem tudott érdemben segíteni neki. Jamey öngyilkossága előtti héten a család elment kempingezni, és úgy tűnt, Jamey nagyon boldog. Minden bizonnyal már akkor eldöntötte, mihez is kezd szombat éjjel…

Sajnos Magyarországon is gyakori az öngyilkosság, sokan nem látnak más menedéket, mint eldobni az életüket. Ha a környezetedben észreveszed valakin a gyanús jeleket, akkor ne habozz, segíts neki amiben csak tudsz, ha fiatalkorú, akkor szólj a szülőknek, hogy megkapja a megfelelő segítséget. Olvasd el ezt a cikket, itt is sokat tájékozódhatsz.

Jamey Rodemeyer, élt 14 évet. Nyugodjék békében.

3 Hozzászólások

  1. Szomorú, hogy ilyennek meg kell történni, pusztán azért, mert nem figyelt rá senki. A könyved kapcsán találkoztam az ő és Amanda Todd nevével, és rájuk kerestem. Szánalmas, amit az emberek műveltek mindkettőjükkel, és az még jobban, hogy bár segítséget kértek a “kiáltásuk” nem hallgattatott meg, még a szüleik számára sem. :(

    • Igen, ezt az esetet én is nagyon szomorúnak, különösen mert Jamie kért segítséget, de nem kapott :(
      Örülök, hogy a könyvem miatt megismerted a srácot – még ha szomorú is a története.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here