Főoldal Hírek ABC Family Hírek – Kasza a Chloe King-nek

ABC Family Hírek – Kasza a Chloe King-nek

0
Oszd meg!

Az ABC Family erre a nyárra két könyvből készült sorozattal készült – és elég nyilvánvalóvá vált, hogy a kettőből csak élhet túl. Míg a The Nine Lives of Chloe King egy természetfeletti sorozat és egy tini-dráma keveréke, addig a Sara Shepard könyvéből megalkotott The Lying Game egy tipikus tini széria, egy kis rejtéllyel, ikerszállal megcsavarva. A nézettségeket tekintve a két széria egymás mellett lépdelt, hiszen míg a Chloe King átlagnézettsége 1,43 millió fő volt, addig az ikersztori az eddig leadott öt részének az átlaga 1,38 millió, tehát nagyon hasonló adatok körül mozogtak. A vezetőség mégis az utóbbit tartotta életben. Köszönhető többek között annak, hogy míg a The Lying Game nézettsége nagyon egyenletes, addig a Chloe King 1 és 2 millió között ugrált, és nem tudott megállni egy szinten.

A költségeket figyelembe véve is ez a drágább sorozat, hiszen számos háttérmunkálatot igényelt példának okáért a speciális effektek, vagy a harci jelenetek képernyőre álmodása. Ráadásul, tovább érvként szolgált még a The Lying Game megtartására, a Pretty Little Liars sikere, hiszen azonos írónő művéből készült el ez a két sorozat, tehát joggal reménykedhet abban a vezetőség, hogy idővel majd erre is rákap a nép, és tudják majd növelni a nézőszámot – bár, ez az szeptemberi sorozatáradatban nehézkesebb feladat lesz. Mindenesetre, a The Lying Game megkapta az esélyt, reméljük tud is élni vele. Az első évad első fele Október 17-én ér majd véget, a tizenkét részes folytatás pedig minden bizonnyal télen érkezik majd.

Én személy szerint nagyon sajnálom a The Nine Lives of Chloe King kaszáját, leginkább azért, mert a finálé nagyon cliffhangeres volt (spoiler: több főhős élet és halál közt lebegett benne), ráadásul a szériát is nagyon megszerettem. Ha más nem is, pozitív lenne legalább egy befejező tévéfilm elkészítése, de erre minden bizonnyal nem fog sor kerülni. Én mindenesetre sajnálom a döntést, de valahol meg is értem azt. Ti hogy vagytok vele? Ha rajtatok múlik, melyiket kaszáljátok?

A többi ABC Family sorozat esetében pedig a helyzet a következő: A Melissa & Joey, Pretty Little Liars, Switched at Birth, The Secret Life of the American Teenager Januárban folytatódik majd új epizódokkal. Két sorozatról nincs még egyelőre hír: a State of Georgia az alacsony nézőszám (évadátlag: 670.000 néző) miatt minden bizonnyal befejeződik majd, azonban a Make it or Break It a második évadra már egész pofás adatokat produkált, ezért lehet még esély a folytatásra.

Szintén fontos hír még a téli ABC Family sorozatokat illetően, hogy Januárban debütál majd a legújabb eredeti sorozatuk, a Jane by Design, ahol a gimis hősnő divattervező lesz, afféle “Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se” stílusban. A főszerepet az újonc Erica Dasher alakítja majd, a főnökét pedig a legendás Andie MacDowell. Szóval, úgy tűnik, az ABC Family télen sem hagy unatkozni minket…

UPDATE (2011.09.18): A Make it or Break It megkapta a harmadik évadot, míg a papírforma szerinti döntés alapján a State of Georgia a kevés néző miatt el lett kaszálva.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here