Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Született Feleségek – A hetedik évad

Született Feleségek – A hetedik évad

0
Oszd meg!

Hamarosan startol amerikában a Született Feleségek záró, nyolcadik évadja, itthon pedig a hetedik évad megy jelenleg. Kicsit furcsa belegondolni, hogy egy év múlva, már nem fogjuk amiatt várni a Szeptember végét, hogy a Lila akác köz lakóinak az életéről csemegézhessünk. És tudjátok mit? Ez nem is baj. A Született Feleségek az amerikai sorozatgyártás egyik etalonja, az évadok felépítése, a színészi játék, a központi rejtély, és eleve az a pikír tartalom, ami körülöleli a szériát, az egyik legjobb amerikai sorozattá teszi. Az én szememben legalábbis. Azonban, a Született Feleségek sem menekülhet el a szerializált szériák átkától: az idő múlása, az írók elfáradása, a karakterek kihasználtsága itt is felütötte a fejét, és habár a nyomorúságos ötödik évadban hagyott minőségi mélypontból sikerült kirángatni a feleségeket, de kétségkívül ráfér már egy finálé, hiszen a hetedik évad ugyan nem volt rossz, vagy unalmas, csak egyszerűen … nekem olyan semmilyennek tűnt. Mintha már kialudt volna a tűz. Szóval, szomorú ebbe belegondolni, de itt az ideje, hogy vége legyen. Remélem, a nyolcadik évad egy minőségi és méltó lezárást hoz majd. De ne siessünk annyira előre. Azért, a hetedik évad sem volt olyan rossz. A tovább mögött spoileresen folytatom!

Az évadrejtély azonban egy hatalmas nulla volt. Komolyan. Cinkes már, hogy a második évadból kimenekített szálakkal – Paul és Andrew dolga – próbálták életben tartani a showt, és az a “kiengedtek a börtönből, és bosszút állok mindenkin, mert” dolog annyira súlytalan és unalmas volt. Pláne a lezárás, illetve Paul végső sorsa. Könyörgöm, ezt így kellett megoldani? Hol van már a WTF érzés a sorozattal kapcsolatban? Persze, a cliffhanger a finálén ütött rendesen, de akkor sincs meg bennem az az érzés, ami korábban. Nézzük csak egyenként a karaktereket, kivel mi történt az évad során?

SUSAN: Hihetetlen, de az ő szála tetszett a legjobban a szezonban. Ez nekem meglepő, mert eddig elég bénán bántak a karakterrel, afféle “töltelékfeleség” lett belőle az én szememben, és egy-két jó poén eleresztésén kívül, nem nagyon láttam benne fantáziát az elmúlt években. Viszont most, az elszegényedés-webkamerás-vesebeteges trió nagyot ütött, és úgy érzem, Susan most vált a legérdekesebbé, persze, van egy olyan érzésem, hogy jövőre már alábbhagy az izgalom az ő részéről. Akárhogy is, számomra az évadot egyértelműen Susan mentette meg.

GABRIELLE: A gyerek elcserélős – él az engem megerőszakolt mostohaapám duónak köszönhetően az íróknak sikerült jól bánniuk Gabyval, és most az egyszer éreztem azt Eva Longorián, hogy szorult belé némi tehetség, és nem csak a szépsége miatt tart ott, ahol. Persze, még mindig lehetne jobb, de azért így sem rossz az, amit idén Gabytól kaptunk. És egy olyan dolog is megtörtént, amiről azt hittem, lehetetlen. Azt hiszem, kicsit megkedveltem Juanitát. De csak egy kicsit :)

LYNETTE: Egyrészt tisztelem, becsülöm az írókat, amiért meg merték lépni azt, amit már hét éve halogatnak. Egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb szétszedik a párost, de remélem lesz annyi eszük, hogy a fináléra összerakják őket. Lynette kapcsán mellesleg, pont az idegesít a legjobban, hogy megint teherbe esett. Előhúzták azt a kártyát, amit a sorozat elején, a dolgozni, karriert építeni vágyó, de gyereket nevelő Lynettet láttuk elég sokáig, örültem volna, ha valami mást kezdenek vele. Mert ez így nagyon nem buli. Tavaly sikerült izgalmassá és érdekessé tenni őt, idén valahogy vele szenvedtek a legtöbbet.

BREE: Az egész sorozaton át, nála láttam a legérdekesebb dolgokat, mindig izgultam, hogy végül mi lesz vele. De idén, nagyon untatott. A Keith-es dolog felettébb gáz volt, még Brian Austin Green izmai se nagyon kötöttek le nála. Persze, valahol vicces volt a dolog, meg a szituációk tömkelege, de annyira egyértelmű volt, hogy nem lesznek ők tartósan együtt, és ez is csak az időhúzásra elegendő. Jobban tetszett a korábbi felépítése a karakternek, valahogy kezd elmúlni belőle az a varázs, ami eddig olyan jóvá tette őt. És az is könnyen meglehet, hogy Katherine hiányzik mellőle a leginkább, az a dinamika, ami a két karakter között megjelent a képernyőn, utánozhatatlan volt.

RENEE: Az Ugly Betty-ben imádtam Vanessa Williamst, és nagyon örültem, hogy átmenekítették őt feleségnek. Egyszerűen valakinek be kellett tölteni azt az űrt, amit Edie vagy Katherine hagyott. De, sokkal jobban örültem volna, ha Reneét sikerül izgalmassá tenni. Mert eddig elég unalmas az, amit tőle láttunk. Persze, a kettőség benne is megvan, és próbálták előhúzni a gucci és práda mögött rejtőző nőt, aki küzd a magánnyal és az idő múlásával, de mindezt elég gagyi módon sikerült elérni nála. Nagyon remélem, hogy a nyolcadik évadban jobban összeszedik magukat az írók, és sikerül jó szálat összehozni, az amúgy nagy potenciállal rendelkező karakternek.

Értékelés: 6.5/10
Az évad számomra tehát eléggé vegyes volt, de még mindig egy hatalmas sorozatx számomra a Született Feleségek. Nézem, szeretem, de nem hiányzik. Túlságosan kifulladt. Nagyon remélem, hogy a nyolcadik évadra összeszedik maguk az írók, és a Született Feleségekhez méltó finálét kapunk!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here