Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Kismamának áll a világ (2009)

Filmkritika: Kismamának áll a világ (2009)

1
Oszd meg!

Pár évvel ezelőtt ha egy Lindsay Lohan film akadt a kezeim közé, tudtam, az egyet jelent a feltétlen szórakozással. Nos, olybá tűnik, hogy ezek az idők elmúltak, Lohan kezei közül pedig egyre vacakabb filmek kerülnek ki. Sajnálom, hogy ez történt vele, hiszen nagyon tehetséges ez a lány, és sokra vihette volna, ha a magánélete egy kicsit üdébben alakul és jobban kezeli a fiatalon megszerzett világméretű sikert…

lindsay-lohan

A Kismamának áll a világ c. film eredeti története egész jó, adott egy lány, aki eltartja a tinédzser húgát, szar a melója, de sok a kiadása, és amikor a főnöke ki akarja rúgni, azt hazudja, terhes. A megvalósítás is egész üde volt, a film elején valóban éreztem a potenciált, de ahogy haladtunk előre, úgy vált egyre nagyobb kliséhalmazzá az egész. A nagy bonyodalom jelenetei pedig a film legmegalázóbb pillanatai voltak, gondolok itt arra, hogy az eseményeket mennyire gyermeteg módon kezelték. Az, hogy minden egyszerre derült ki, ráadásul a legfontosabb sajtótájékoztatón, maga volt a megtestesült írói kreativitáshiány, igaz, az azt megelőző percek sem voltak épp a legizgalmasabbak.

Ez a film tipikusan olyan volt, amit ha egy kicsit nagyobb hozzáértéssel és több írói kreativitással csinálnak meg, akkor üthetett volna rendesen. Ehelyett ez is egy lett azokból a filmekből, amiben “a bukott tinisztár próbál valami nagyot alkotni, de csak lebőgés lesz a vége” jól ismert típusából. Amit még nagyon sajnálok, Bridgit Mendler karakterének a mellőzése. Jópár kellemetlen percet megúszhattunk volna, ha hagyják Emmát kibontakozni, hova tovább, bevezetnek nála valami önálló szálat. Értem én, a “one star on the film” koncepciót, de akkor tessenek úgy megírni, hogy az minden percében izgalmas legyen.

Értékelés: 5/10
Szombat délutáni matinénak is gyenge, de ha valaki kivágna belőle harminc percnyi felesleges adagot, akkor lehet, hogy még imádná is. Mindenesetre ajánlom mindenkinek a megtekintését, hiszen tökéletes példa arra ez a film, hogyan lehet elcseszni egy jó alapanyagot és kezdést.

1472 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here