Őszi valóságshow és reality rajzás a tévéken

  8
  Oszd meg!

  A Való Világ 4 és az X-Faktor sikere révén senkit sem lephet meg az, hogy ősszel is dominálni fog a kereskedelmi csatornákon a reality és a valóságshow műfaja. Ez többek között azt eredményezi majd, hogy legalább ötven  új celebbel ismerkedhet meg az ország, a régiek pedig mehetnek a levesbe. Nehéz lesz talpon maradni, ekkora konkurenciában, az biztos. Akárhogy is, a lényeg, a szórakoztatás, az, hogy igazán jó műsorokat kapjunk az őszi idényben. Íme, a következő műsorok indulnak majd ősszel:

  • Való Világ 5 (RTL Klub): Azok után, hogy a VV4 sorra döntötte a nézettségi rekordokat, nem meglepő a folytatás híre. A tervek szerint, akár Augusztusban is elindulhat majd a friss szezon. Több mint harmincezren jelentkeztek a műsorba, többek között Alekosz öccse, Tibor és a műsorban kiválasztott ‘felesége’, Veronika is. Kíváncsian várom, hogy most milyen gyökereket sikerül majd csatába küldeni, és vajon a várható tizenhat villalakóból mennyien rendelkeznek majd pornós és/vagy escort múlttal.
  • X-Faktor 2 (RTL Klub): A felálláson nem változtat az RTL, a szokásos zsűri tagok változatlanok maradnak, csak Balázs helyett keresnek valakit – a pletykák szerint az akár VV Olivér is lehet, reméljük ezt az adott médium sem gondolta komolyan, amelyik megírta :) Az biztos, hogy az X-Faktor mezőnyében ismét kevés lesz az amatőr, és a magyar zenei élet nem elismert, de évek óta aktívan közreműködő tagjaiból alakulhat ki a mezőny.
  • Anyós-reality (TV2): Érdekes formátummal rukkolt elő a tv2. Ebben a napi reality műsorban párt lehet majd keresni, és ebbe alaposan beleszól majd a delikvens édesanyja. A koncepció ugyan érdekes, de ezek a szerelmi-műsorok nem hiszem, hogy érdekesebbek lesznek, mint a VV 5 műbalhéi. A műsorvezető személyét egyelőre homály fedi, de én nem lepődnék meg azon, ha Majkára bíznák – vicces lenne, ha a Majka műsora menne a Való Világ ellen :)
  • Megasztár 6 (TV2): Ahelyett, hogy tökösek lettek volna, és elkészítik a magyar The Voice-ot, ismét a Megasztárhoz nyúlnak, és már hatodszor keresik az ország “legjobb” hangjait. A mezőny évről-évre egyre gyengébb, de most legalább a zsűritagokat lecserélik, eddig Bereczki Zoltán és Falusi Mariann neve biztos. Till Attila is új műsorvezető társat kap, mivel Liptai Klaudia határozatlan időre szabadságot vett ki a műsorvezetésből.
  • “Balaton Shore” (Viasat3): A Jersey Shore formátumot lekoppintva, a Viasat 3 elküld a nyári kánikulában nyolc fiatalt, (a felét az Éden Hotel szereplői közül kiválogatva), hogy fenntartsák magukat és bulizzanak a magyar tengernél – a felvett részek pedig ősszel kerülnek képernyőre. Ez egyértelműen Jersey Shore koppintás, a kérdés csak annyi, hogy fizettek-e a jogokért, vagy csak Megasztár-módra lecopyzták a formátumot…

  Egyelőre ez az öt központi műsor lesz a kereskedelmi tévék képernyőjén az ősszel. Titeket érdekel valamelyik? Szoktatok egyáltalán efféle műsorokat nézni, vagy jól elvagytok a sorozatokkal? Mert engem az ősz elsősorban az új Glee, 90210, Vámpírnaplók részek miatt érdekelnej, és nagyon várom már a Revenge vagy a The Secret Circle bemutatkozását is :)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here