Pilotkritika: Teen Wolf

5

A vámpírok már meghódították a tévék képernyőjét, itt volt az ideje, hogy egy vérfarkasos széria is helyet kapjon a palettán. Michael J. Fox ’85ös . fimje alapján készítette el az MTV a Teen Wolf c. szériát, és alaposan sikerült is belecsapniuk a tutiba. A sorozat első  része frenetikus lett, sikerült jól vázolni az alapokat.

teen-wolf-pilot

A történet pofonegyszerű. A főhősünk egy izmos, dögös lúzer akit egy este véletlenül megharap egy vérfarkas, átváltozik megtapasztalja az erejét és a vérfarkas-léttel együtt járó nehézségeket, megkapja mentor-félének az őt átváltoztató farkast, ráadásul belezúg annak a férfinek a lányába, akinek határozott célja az, hogy kiírtsa a vérfarkasokat. Ez a koncepció filmen nem tudna olyan jól működni, mint egy sorozatban, éppen ezért bízom abban, hogy hosszútávon tartani tudja majd a show azt a minőséget, amit a pilotban prezentált.

Kicsit Vámpírnaplók-hangulatú volt ugyan az első rész, nemcsak a fényképezés, a sötét hátterek és a trendi popzenék miatt, hanem mert megvolt az a fajta ‘feeling’ benne, amitől a Vámpírnaplók már két éve a popkultúra szerves részét alkotja. Igen, látszik azért a Teen Wolfon néha a pénzügyi korlát, a cgi-szarvasok szerintem is elég bénák voltak, ráadásul hősünk vérfarkas-ábrázatán is lehetne mit javítani, hovatovább, lehetne valami normálisabb sport a központi téma, de mindennek ellenére nagyon is működik az összhatás és a koncepció.

teen-wolf-season1-derek

A szereposztás egyelőre szimpatikus, és nem tagadom azt sem, hogy nem zavar a főhős, Tyler Poesy többet van ruhában, mint ruha nélkül a részben. Egy dolgot várok el a sorozattól, azt, remélem, hogy tudják majd mozgatni a mellékszálakat is, ne csak a főhősöket tegyék izgalmassá, hanem annak a brancsát is. Mert egyelőre a geek barát, és a suli két legnépszerűbb diákja nem mutatkozik eléggé potenciális mellékszereplőgárdának ahhoz, hogy elviseljük majd azokat a részeket, amikor a főszereplők már untatnak minket. Illetve, kíváncsi leszek még Tyler Hoechlin karakterére is, nagyon bejött az a sejtelmesség a figurában, amit a pilot prezentált.

Értékelés: 8/10
Korántsem tökéletes, van egy rakat banánhéj amin elcsúszhat, de ha az írók jól végzik a munkájukat, akkor nagyon kellemes szórakozás vár majd ránk, nézőkre. Én biztos tovább nézem, ha lesz időtök, tegyétek majd ti is :)

2370 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.5 hozzászólás

  1. Én már láttam az eddig leadott részeket és részenként egyre jobbak lesznek! Remélem, hogy több évadja is lesz, mert szívesen elnézném még egy darabig Crystal Reed-et! :D

  2. Látatlanban is annak a morcos fickónak drukkolok, aki a képek jobb oldalán áll. :) Kitalálom, ő a mentor, a kérges lelkű, sokat szenvedett, megkérdőjelezhető morállal ellátott tragikus karakter.

    Szerk: megnéztem az imdb-n, és egek, 1987-ben született. Megyek, lehúzom a vén seggem a klotyón.

  3. @Bence: Na, akkor érdemes lesz megnézni :) A héten szerintem neki is esek, megvárom míg a friss részhez is készül felirat, aztán egy délután a “magamévá teszem” :)

    @Aribeth: Talált süllyedt. Oh, és nehogy lehúzd a nem vén popód a klotyó :)

  4. Én is megnéztem az eddig leadott részeket,és nagyon jó. :) Csak kár, hogy a farkast ennyire bénán csinálták meg, úgy néz ki mint valami gagyi horror filmből szabadult szörny.

Leave A Reply