Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Switched at Birth – 1.01.

Switched at Birth – 1.01.

0
Oszd meg!

Már a Született Feleségek-ben is izgalmasnak találtam a gyerekelcserélős szálat, de hogy egy egész sorozatot építsenek az ötletre? Ez több, mint izgalmas kihívás, kíváncsian várom azt, hogyan oldják majd meg hosszú részeken (évadokon?) át a dolgot. Idővel elhalványul majd a dolog, és meglátjuk azt, hogyan él együtt a két család? Netán átmegyünk szokásos tini-soapba? Sok a kérdés a jövőre vonatkozóan, de most értékeljük csak a pilotot.

Az első részben nem szórakoztak sokat, egyből a lecsóba vágtunk, kiderültek a dolgok hamar, ment a dráma ezerrel, a tinihisztiről nem is beszélve. Persze, nem bántom én Bayt, szar lehet megtudni azt, hogy csecsemőkorodban elcseréltek, és az a nő aki felnevelt nem az igazi anyád. De valahogy sose viseltem jól a képernyőn a lázadó tiniket, mindig is idegesített ez a fajta karakterábrázolás. Már elkönyveltem “hú, de utállak“-nak a csajt, amikor a pilot végén végre átment a karakter “hú, de érdekes“-be, és már alig várom, hogy mihez kezdenek vele. Mert kétségkívül ő tűnik problémás testvérnek, de lehet, hogy Daphne is okoz majd meglepetést.

Már maga az alaptörténet is jó, de az írók úgy döntöttek, rátesznek még egy lapáttal – és lehet, hogy itt kezdték el megásni a saját sírjukat. Mert nem elég az, hogy az egyik család csóró, a másik meg kőgazdag, az egyik lányt még süketté is tették, ráadásul elnevezték Daphnénak, angolul pedig a süket a deaf, innentől meg lehet fogni a fejünket, hogy “ezt meg miért kellett?“. Félre ne értsetek, jó dolog halmozni a drámát, de azért nem kellett volna ennyire túlzásba esni. Viszont, a süket-szál nagyon megtetszett, eddig eléggé elhanyagolták őket a tévében, (Sue Thomas FBI-t a nyomozás miatt nem nézek), márpedig jó dolog az ő életükbe is betekintést nyerni, ráadásul egész jó poénok adódtak abból, amikor Daphne és a süket barátai egymással beszélgettek, és gyanítom akadnak még ennek kapcsán érdekes percei a shownak.

A szereposztás talán itt a legparádésabb, nem csak szimpatikusak, de még ismertek is a szereplők. Itt van az Everwoodból Vanessa Marano, a High School Musicalből Lucas Grabeel, eyecandy-nak pedig a szuperdögös Austin Butler (Life Unexpected) és Blair Redford (90210)…

Értékelés: 9/10
Dráma dráma hátán, a pilot remek volt, kíváncsian várom, hogy sikerül ebből felépítkezni. Az alapokat remekül lefektették, innen már csak az írók nagyképűsége és a nézők semmibenézése ronthatja el a bulit…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here