Főoldal Érdekességek Érdekességek Mi van veletek? – Jóbarátok

Mi van veletek? – Jóbarátok

11
Oszd meg!

Tíz évvel ezelőtt a Jóbarátok volt Amerika kedvenc sorozata, a hat főhős pedig karrierje csúcsát köszönhette a hat new yorki fiatal életét bemutató vígjátéknak. Azonban egyszer mindennek vége szakad, 2004-ben méltóságteljesen, több mint 50 millió néző búcsúztatta a jóbarátokat… Az elmúlt években a hat főhősből nem sokuknak sikerült megkapaszkodni Hollywoodban, karrierjüket bukott sorozatok és filmek kísérik, alig akad egy-egy kivétel, aki jól tudott sáfárkodni a Jóbarátokban szerzett hírnévvel és az azokból fakadó lehetőségekkel. Kíváncsi vagy mi történt a Jóbarátok hat főhősével a finálé óta eltelt nyolc évben? A tovább után megtudod!

JENNIFER ANISTON: Ő tudta leginkább kihasználni azt a népszerűséget, amit a sorozatnak, és talán egykori férjének, Brad Pittnek köszönhet. A 2005ös válás ellenére igazi sikerév volt Aniston karrierjében, hiszen az egy évvel korábban bemutatott Derült Égből Polly, valamint az Azt beszélik és a Kisiklottak is kasszasiker volt a mozikban, és a kritikusok is elismerően nyilatkoztak a filmről és Aniston alakításáról egyaránt. Az utóbbi években folyamatosan jelen volt a moziképernyőkön, a filmejei bár kedveltek, ritkán érnek el kasszasikereket. Többek között a Derült égből szerelem, Marley meg én, Exférj újratöltve és a Sejtcserés támadás női főszerepét játszotta el. Sorozatokban is szerepelt, a Dirt – A hetilapban ismét együtt szerepelt Courteney Coxxal, akivel egy leszbikus csók is elcsattant a kamerák előtt, idén pedig a Született Szinglikben is együtt játszottak. Szerepelt még A stúdió-ban is, ahol Aniston dalra is fakadt, méghozzá Alec Baldwin kapta a szerenádot. A színészkedés mellett Jennifer kipróbálta magát rendező/producerként is. Magánéleét tekintve a Brad Pittel való válása után hosszabb ideig járt együtt Vince Vaugn színésszel. Randizott egy brit modellel, Paul Scuolfor-ral is, majd az énekes John Mayer párja volt 2009 márciusáig. 2007ben a Forbes Magazin szerint Aniston bekerült a 10 leggazdagabb médiában dolgozó nők közé, a becsült 110 millió dolláros keresetével.

COURTENEY COX: A Jóbarátok előtt ő volt a legismertebb arc, a szereplők között, de a sorozat befejezése után nehezen találta meg a helyét. Pár mozifilmben is kipróbálta magát, mint a Szupersuli vagy az Esti mese, de egyikben sem kapott főszerepet. Idén a Sikoly 4-ben játszott, ő a korábbi részekben is szerepelt. 2007ben debütált önálló sorozata, a Dirt – A hetilap, amiben egy mindenre elszánt főszerkesztőt alakított. A sorozatban szabadjára engedték a szexualitást, Cox sokat meg is mutatott magából. A szériát azonban a gyenge nézettség miatt törölték. 2009ben a Dokikban szerepelt három rész erejéig, majd korábbi jóbarátokos kolléganője, Lisa Kudrow websorozatában, a Web Therapyben is felbukkant. 2009ben ismét fellendült Courteney karrierje, a Született szinglik c. sorozat főszerepéért Golden Globe díjra is jelölték. A sorozatban mellesleg producerként is közreműködik, ennek köszönhetően Jennifer Aniston és Lisa Kudrow is vendégszerepelt már a szériában. Magánéletében korántsem ekkora az öröm, nemrég vált el férjétől, David Arquette-től, akitől egy gyermeke van, akiket most egyedül nevel.

LISA KUDROW: Alig ért véget a Jóbarátok, Kudrow máris egy sorozat főszerepében találta magát, A visszatérés egy korábbi lecsúszott sztár történetét mesélte el. Hiába jegyezte íróként és producerként is a sorozatot Kudrow, a gyenge nézettség miatt az HBO eltörölte. 2008ban hozta létre a Web Therapy c. internetes műsorát, amiben íróként és producerként is közreműködik. A hollywoodi filmek sem kerülték el, számos filmben volt mellékszereplő, mint a Könnyű nőcske, P.S.I Love you, Kutyaszálló vagy a High School Rock. Kudrow és férje, Michel Stern valamit fiúk, Julian Murray jelenleg Beverly Hillsben élnek, Kaliforniában. Julian mellesleg pont a Jóbarátok forgatása alatt született meg, aki mellesleg most ért el a kamaszkorba, idén lett 13 éves.

MATTHEW PERRY: A Jóbarátok forgatásai alatt jelentős sikereket ért el a mozikban a Bérgyilkos a szomszédom és a Bolond szél fúj c. filmeknek köszönhetően, a sorozat után azonban nem tudott ismét kiemelkedőt alkotni a mozikban. Ugyan érdekes karaktere volt a Fapofában, és a Megint 17-ben is kedveltük az idősebb-Zac Efronként, de mégsem vált közönségkedvenccé.  2006ban az Aaron Sorkin által gyártott Studio 60-ban volt főhős, ahol remek szerepe volt, az insider-szériát pedig a kritika az egekig magasztalta, a nézettség gyenge volt, ezért egy évad után elkaszálták. Ugyanígy járt idén, a Mr. Sunshine c. vígjátéksorozatával is. Magánéletében sem sokkal szerencsésebb, úgy tudni jelenleg nincs kapcsolata, és a tiltott szereken kívül máshoz nem is hűséges, ugyanis sokadjára járja meg a rehabilitációs központokat, különböző függősségei miatt…

MATT LEBLANC: Ő kötődött leginkább a Jóbarátok-béli figurájához, ugyanis Joey kalandjai egy új, önálló sorozatban folytatódtak, ahol a nagy reményekkel teli színész Los Angelesbe költözik a nővéréhez és annak fiához. A Joey két évad után feldobta a talpát, elsősorban a gyenge nézettségi mutatók miatt. Többek között ennek is köszönhető, hogy Matt karrierjében pár inaktív év következett, a színész pihenni akart és feldolgozni a válását feleségétől. Színészként filmben nem is szerepelt, producerként jegyzi a The Prince és a Jonah Hex c. filmeket. Aktív szereplőként idén jelent meg újra a képernyőn, az Episodes c. sorozatban, ahol önmagát alakítja, egy egykori sikeres színészt, aki egy új sorozat főszerepében visszatérve a köztudatba megmutatja, milyen szemét is tud lenni egy egykori sztár, aki újra a rivaldafényben sütkérezik – persze LeBlanc nem győzi elmondani az interjúiban, hogy a figura sokkal gonoszabb, mint ő. Az Episodes megkapta a második évados berendelését, és a magánéletében is boldog, Andrea Anders színésznő oldalán találta meg a párját.

DAVID SCHWIMMER: A Jóbarátok sztárjai közül a Rosst alakító Schwimmer tűnt el leginkább a köztudatból, hiszen a széria forgatásainak befejezése után alig vállalt szerepet. 2005ben a Duane Hopwood c. filmben egy alkoholista férfit játszik, aki a válása után megpróbálja újra felépíteni az életét. Ezt követően vállalta el a Madagaszkár c. rajzfilm egyik fő karakterének, Melone-nak a szinkronizálását. Szerepelt még a Rosszbarátok és a Láncra vert igazság c. alkotásokban, de egyik sem váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeket. 2007-ben A stúdió c. sorozat egyik évadjában is szerepelt, egy aktív környezetvédőt játszott. Az elmúlt években többször játszott a Broadwayen és producerként illetve rendezőként is kipróbálta magát. Legutóbb rendezett filmje, a Trust egy ízig-vérig dráma, amiben egy családját elvesztő tinédzser a szexualitásban keres menedéket. Jelenlegi feleségét, a fotós Zoe Buckmant 2007ben ismerte meg, tavaly márciusban pedig egy privát és bensőséges ceremónián feleségül is vette.

Tíz éven át voltak tehát Amerika kedvencei, mostanra pedig, a hat színészből csak kettő maradt talpon. Lehet, hogy a többieknek nem is célja a rivaldafény örökös
fénykörében lenni?
Az anyagi biztonságunk mindenesetre már a Jóbarátok alatt adott volt, hiszen az utolsó évadokra már egymillió dollárt kerestek, epizódonként. Időről-időre felröppen olyan pletyka is, miszerint a Jóbarátok a mozi képernyőjén folytatódik egy film erejéig. Én őszintén bízom benne, hogy ez a film nem fog elkészülni. Olyan szépen lezárták a sorozatot, kár lenne elrontani az összehatást, afféle Szex és New York film-módra…

11 Hozzászólások

 1. Egyik barátom ajánlotta a sorozatot, csak nemrég kezdtem el nézni. Jenny azonnal megfogott, kivételes képességű színésznő, és nem mellesleg gyönyörű is. Miatta megéri néznem a sorozatot, ami egyébként összességében nem tetszik, kicsit olyan benyomást kelt bennem, mintha egy kezdetleges Disney-sorozatot néznék: néha hihetetlenül bugyuta szövegek vannak benne, óvodás előadásmóddal, ezt pedig minden második alkalommal idétlen röhögés követi a közönség részéről. Korábban többen is azt mondták nekem, hogy egy nagyon vicces sorozat, amin rengeteget lehet nevetni. Hát én eddig nem tudtam, pedig már a harmadik évad utolsó részeinél járok. egyedül Rachel “Itt a mélypont, harminc méter kaka, alatta meg én…” mondata az, ami megmaradt. Nagyon frappáns, egy pici iróniával fűszerezve, de mégis igaz! :)

  Szóval nekem egyelőre nagy csalódás, de Aniston miatt mindenképpen végig fogom nézni! :)

 2. ezta sorozatot csak imááádni lehet.én izig vérig imádom!!4 minden részét rongyosra néztem már.egy évadot bedarálok 1-2 nap alatt.a szövegeken pedig szakadok a röhögéstöl :)
  nem is értem mért nenm tetszik egyeseknek..

 3. Jó összefoglaló, köszönöm szépen! Én nagyon szerettem nézni a sorozatot. A magyar tévéadók viszont sajnos a legritkább esetben tüntetik/tüntették fel, hogy melyik évad hányadik részénél tartanak, és pl. a Viasat mindig ismételt egyet-kettőt. Ezért fogalmam sincs, hogy végig láttam-e az összes évad összes részét?
  Szerintem nem igazi sorozatnéző az, aki DVD-n néz meg akármilyen sorozatot. Az én korosztályom – 1976-os évjárat – még a tévében látott mindent, akkor, amikor először adták. Ha jól emlékszem, először a TV2-n ment a Jóbarátok, és nem abban az évben, amikor valójában kezdődött az USA-ban, hanem jóval később. Aztán a Viasat3 kezdte el újra. Érdekes volt látni, amikor még az WTC ikertornyait mutatták a látképekben, aztán egy idő után eltűntek…

 4. Ja, és Lisa Kudrow-nál én még megemlítettem volna a Női vonalak c. filmet, ahol az egyik főszereplő volt a három közül. Jó alakítás, értékes film!

 5. Most hogy írtál a Friends-ről egy kis összefoglalót,úgy döntöttem nyáron ledarálom a 10 évadot a Vészhelyzet 15 évadával együtt. :)

 6. Mi időről időre újra nézzzük. Felvídít, emberi érzelmeket,eseteket, igyekezetet, probálkozást, … sok-sok mindent ad amit egy átlag ember is át él végig él, de legalább végig gondol, vagy a barátait érinti. Mi imádjuk!
  Hogy szép e alezárás, vagy azért mégis csak egy jó emlék lenne egy film, … !
  sok újabb igyekezet, esetlenség, humor, … emberi érzések, emberi vágyak, …
  Kitudja, de ha lenne film azért izgatottan várnánk, néznénk!

 7. [Lilla](#11384504): szerintem nem érdemes különbséget tenni olyanok között, akiknek nem volt más csak a tv, vagy olyanok között, akiknek adatott a lehetőség, hogy egy perc alatt le tudnak tölteni 25 epizódot :)
  Egyébként a jóbarátok először a HBO-n ment, délután fél5kor, amikor még az HBO-n nem volt egésznapi műsor, és ez a sorozat volt kódolatlan a Superman legújabb kalandjaival együtt többek között.
  De a Jóbarátok zseniális sorozat volt, persze mára már kicsit rozsdásnak tűnik pl az Így jártam anyátok mellett, de mi ezen nőttünk fel, és imádjuk.
  A filmet én sem támogatom. Már a Joey is sok volt kicsit..

 8. Köszönöm a sok kommentet, mindig jólesik ha ennyien és ilyen hosszan reagáltok egy-egy írásra – a jó szokásotok el ne feledjétek a közeljövőben :)

  A Jóbarátok amúgy nekem is nagy klasszikus, én is gondolkodom a darán – Detty, neked jó szórakozást :) Levente, lehet hogy most még uncsinak hat, de később nagyon beindul, nekem legalábbis – mint a kommentelők többségének – hatalmas élmény volt a sorozat, tinikorom szerves részét képezte az esti-Jóbarátok nézés :)

 9. Az éles kritikám ellenére szeretném végignézni, mint már írtam, egyrészt Jenny miatt, másrészt, mert csak úgy tudom a képzeletbeli ranglistán elhelyezni. :) Aztán majd meglátjuk.

 10. Nagyon köszönöm az összefoglalót jó volt olvasni tényleg!
  Annyit tennék hozzá, hogy tudomásom szerint Courtneynek csak egy lánya van, Coco.

 11. Végig néztem már jó néhányszor, számomra megunhatatlan! Joey, Chandler és Phoebe voltak a kedvenc karaktereim, a másik három nálam az elmegy kategóriába került. Sőt, Rachelt kifejezetten rühelltem, bár elismerem, voltak jó pillanatai.
  Jennifer azóta sem a kedvencem, a filmjei többsége számomra nézhetetlen. A többiek eltűnését pedig igazán sajnálom.
  A Jóbarátok volt a csúcs, ők már ezzel is beírták magukat a filmtörténelembe!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here