The Vampire Diaries – Véget ért a 2. évad

  5
  Oszd meg!

  Elég rég írtam már a TVD-ről, holott a harmadik kedvenc sorozatommá nőtte ki magát, a Glee és a 90210 után természetesen :) Iszonyú izgalmasan alakulnak a cselekmények Mystic Fallsban! Időnk sem volt felocsúdni az egyik WTF momentum után, máris megérkezik a másik. Ez leginkább az utolsó részekre volt igaz, ott aztán erősen igénybe vették nem csak a vizuális effekteket, de történeti szempontból is igazán dominált a sztori. Nem bánnám, ha minden sorozat ennyire izgalmas finálét vezetne fel. Egész egyszerűen csodálom Julie Plec-t, amiért ennyire intelligensen és ésszel tartja kordában a sorozat mitológiáját. Igen, néha vannak fura dolgok, de mégis, egyszerűen látod, hogy milyen irányba mennek, és még véletlenül sem térnek le a vágányról. Ráadásul az a profizmus és tisztelet a rajongókkal szemben, ami végigövezi a TVD kreátorait, követendő példa az összes sorozat mögött álló kreatív stábnak.

  Az utolsó pár rész hihetetlen izgalmakat tartogatott. Igen, én is azon táborban tartozom, akik még mindig nem tértek észhez a 2×21 történései után. Kaptunk egy legyőzhetetlen őst, egy vérfarkas-vámpírt … ilyen is a TVDben lehetséges :) Maga a kivitelezés, a ceremónia, az ott történtek mesésen lettek megoldva, ezért hatalmas respekt az írógárdának. Klaus karakterének behozatala remek ötlet volt, hiszen Damon már nagyon elfáradt, mint fő gonosz. Klaus karaktere viszont telitalálat, képes volt kiírtani az egész családját, csak hogy ő legyen a világ leghatalmasabb és legerősebb lénye. Komplett az ilyen? A színészválasztással viszont eléggé mellé lőttek, hiszen Joseph Morgan cuki ugyan, de amikor Klaus éppenséggel a jó öreg Alaric testét birtokolta, olyan nézései voltak Matthew Davisnek, hogy néha még én is megijedtem tőle :) Remélem Joseph fejlődni fog, mert az harmatosan kevés lesz, amit az elmúlt részekben láthattunk tőle.

  Imádom a TVD-ben azt, hogy gond nélkül rendeznek vérengzéseket. Viszont, a többi sorozattal ellentétben, itt a főhősökön kívül senki nincs biztonságban, kinyírnak ők mindenkit ha kell, mert ettől válik izgalmassá és pörgőssé a cselekmény. Csak egy dolgot sajnálok, de azt nagyon. Két éven át hallgathattuk Elena nyivákolását, hogy ne tudja meg Jenna, mert. Erre megtudja, és már kezd a karakter érdekessé válni anélkül is, hogy vámpírrá kéne válnia. Tényleg nem értem, miért pont őt kellett kivégezni, de ez van, ezt kell szeretni.

  Amúgy, a TVD másik nagy előnye a remek mellékszereplő gárda, ami azért hatalmas dolog, mert amikor kifárad az Elena-Damon-Stefan trió, akkor nyugodtan rájuk lehet bízni egy teljes epizódot, hiszen szolgáltatnak ők annyi alapanyagot, hogy ne tegyék unalmassá az adott epizódot. Különösen igaz ez a drága Caroline-ra, az, amit a második évadban műveltek a karakterrel, több mint csodálatos. Persze, a másik nagy kedvenc Jeremy, aki nagyon dögös lett az elmúlt évek alatt :)

  A második szezon is izgalmas véget ért, és kíváncsian várom, hogy mit találnak ki a harmadikra, hiszen eddig az volt a lényeg, hogy megmentsék Elena életét, és ne törjön meg a nap és a hold átka. Most azonban elkéstünk vele, ugyan Elena túlélte, de az átok már megköttetett. Mivel telhet el az új szezon? Bonnie kutat Klaus után? Egyedül már úgysem tudja megölni. Egyáltalán, miért foglalkozzon Mystic Falls azzal, hogy mi a rákot csinál Klaus. Mármint, csak nem akar hülyeséget tenni, mittudomén, kiírtani az emberiséget és társai. Kíváncsian várom, hogy mik Klaus céljai. Mindenesetre, az elpusztítására én egyetlen módot tudok elképzelni: Stephant. Ott utazgat mellette, ráadásul a csóka magával viszi az összes legyilkolt őst, szóval csak ki kellene húzni mindegyikből a tőrt, és majd a sok ős együtt kinyírja Klaust. Mindenesetre, kíváncsian várom azt is, hogy mivel akarják Elenát főszereplői postban tartani. Mármint, eddig ember létére kulcsszereplője volt a világ sorsában, most mégis mit akarnak kezdeni vele? Lehet, hogy az átok újbóli megalkotásához lesz szükség az önfeláldozására és a remekbe szabott könnyeire? Ami még érdekes kérdés, hogy mi a jelentősége Jeremy volt vámpírbarátnőinek a visszatérésére. Félreértés ne essék, imádom Annát újra a képernyőn, de nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy Jeremy “vámpír-médiumságának” mi lesz még később a jelentősége. Mindenesetre, ha az évadnyitón kiderül, Jeremy csak álmodta a dolgot afféle Pamela-módra, nagyon ideges leszek :)

  Értékelés: 10/10
  Az egész évad nagyon izgalmas volt, hiszen egy irányba haladt a sorozat, nem voltak felesleges kicsapongások, pontosan tudták az írók, hogy mivel mit akarnak. A szereplők tökéletesen jelenítették meg karaktereiket, külön respekt Nina Dobrevnek, aki még mindig csodálatos a dupla szerepében. Várom a harmadik évadot és az új spoilereket, kíváncsi vagyok mivel teszik még izgalmasabbá a sorozatot!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here