Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee – A finálé előtt

Glee – A finálé előtt

5
Oszd meg!

Nahát, ezt is megéltük. Már csak egy rész van hátra, és jövőhéten véget ér a Glee második évadja. Elég vegyes érzelmeim voltak ezzel a szezonnal kapcsolatban, de összességében nekem továbbra is ez a kedvenc sorozatom, minden hibájával együtt úgy bájos, ahogy van. Tekintsünk vissza a finálé előtt az elmúlt pár részre, mit kaptunk az íróktól? Egyszóval? Összevisszaságot. Az utolsó három epizódban minden megvolt, amit egy tinisorozattól elvárna az ember, de a részek minősége igencsak hullámzott. A csúcspont egyértelműen a báli epizód volt, nemcsak zeneileg, hanem történetileg is ott kaptuk legnagyobb dózisban a glee-érzést, igaz, utóbbit már egy cseppet túlzásba is vitték.

Imádom ha Blaine és Kurt együtt szerepel a képernyőn, a közöttük szereplő kémia lenyűgöző, DE. Elég belőlük. Komolyan, elég Klaineből, a Santana és Karofsky féle “hogy vállaljam fel azt, aki vagyok” dolgot is itt az ideje hanyagolni. Egész egyszerűen túlzásba viszik a meleg témát, azt, hogy mindenkit fogadjanak el olyannak, amilyen. Igen, totálisan megértem, a fiatalokat okítani kell, a szép eszmei értékeket beléjük nevelni, de könyörgöm, tegyék már mindezt kevésbé átlátszóan. A statisztikák szerint, a férfiak körülbelül 6-8%a meleg. Ez az arány a Glee-ben jóval több, hovatovább, kíváncsian várom kiket újítanak még be, és mikor kezdődik el a Kurt-Karofsky féle szerelmi vonal, hiszen meg “kell” bontani a Klaine párost, mert a fejemet tenném rá, hogy azt teszik majd velük, a Finn & Rachel duóval. Ha már témához értünk.

Imádom őket együtt, de még ne tegyék őket össze, könyörgöm. Tetszik az, ami Rachelben végre megy, imádom a személyiségfejlődését végig nézni. A kezdeti kis akaratos dívából egyre jobban tör elő az ember, a szerethető, érzékeny és varázslatos fiatal lány, akit már nem is utálnak a társai. Megértük ezt is, igaz? Ráadásul mintha Finn is sokat változott volna, már nem olyan kis buta, mint az évad elején, és igenis kellett már ez nekik. Nem akarom, hogy megint úgy érjen véget a szezon, hogy megkaptuk a Finchel párost. Legyenek együtt a harmadik évad elején, és aztán már maradjanak is úgy, mert az írók eléggé a Narancsvidékes Marissa-Ryan emlékeimet elevenítik fel bennem – és ott az egyik tag meleg lett pár rész erejéig, és nem lepne meg ha itt is előadnák. Tudjátok, tolerancia mindenek felett. Persze, arra is kellene gondolni, hogy a sok beszédnek, sok az alja.

Viszont, amiért pacsi az íróknak, a mellékszereplők fontosabbá tétele. Gondolok itt arra, hogy egyre több adagot kapunk az eddig mellőzött alakokból, például Sam családi életének belevitele külön pozitívumot adott az egész rész színezetének, sokkal jobb és eredetibb lett tőle a sorozat. Itt lenne az ideje, hogy mindenkinek megismerjük a családi hátterét, szeretnék többet tudni a srácokról.

Zeneiségét tekintve a tegnapi rész volt az évad legalja, az ott előadott dalok közül egyiket se nagyon fogom hallgatni. Nem tehetek róla, egy előadás sem tetszett tőlük igazán. Bezzeg a korábbi dalok, odatették magukat rendesen. Songbird, Rolling in the Deep, Dancing Queen, Friday … nem győzöm újra és újra meghallgatni őket :)

Kíváncsian várom tehát a jövőhetet, vajon mikkel állnak elő az írók? És egyáltalán, hogy éljük túl a Glee nélkül a következő hónapokat? Bízom benne, hogy előállnak egy igazán ütős fináléval! Akárhogy is, az új, eredeti dalok fantasztikusak, ez pedig nekem már fél siker.

5 Hozzászólások

  1. Ez az egyik kedvenc epizódom! Nekem nagyon szimpatikus Jessie is annak ellenére, hogy nem feltétlenül jó.. Amikor a Rolling in the Deep-et énekelte Rachel-el az valami iszonyat jó volt!:D
    Blaine és Kurt pedig annyira de annyira aranyosak eggyütt. Imádom az egész Glee-t. Nem tudom, hogy fogom kibírni nélküle..

  2. A narancsvidékben ki lett meleg pár részig? az hogy volt? úgy látszik nekem ez kimaradt :D vagy nagyon régen volt.

  3. Één nagyon örülnék ha Finn és Rachel összejönnének az évadzáróba! Nem szeretem Quinn-t mert csak kihasználjaa.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here