Főoldal Hírek Eurovíziós Dalfesztivál – Wolf Kati 22. helyen végzett

Eurovíziós Dalfesztivál – Wolf Kati 22. helyen végzett

6
Oszd meg!

Tegnap este egész Európa a tévé képernyője előtt izgult, arra várva, hogy melyik ország előadója lesz a nyertes, kié lesz az Eurovíziós dalfesztiválon a legjobb dalnak járó elismerés? Hosszú órák után az eredmény kiderült, a versenyt Azerbajdzsán nyerte, innen is gratulálunk a győztesnek, és talán az a legjobb, ha meg sem említjük mennyire “jó” is az a dal, amivel nyertek…

Idén hazánk is képviselve lett az Eurovízión, az X-Faktor felfedezettje, Wolf Kati adta elő a What about my dreams c. slágerét. Miután az elődöntőből sikeresen a szombati döntőbe kvalifálta magát, nagyok voltak az elvárások vele szemben. Akárcsak a francia indulót, Katit is győztesnek kiáltották ki még jóval a verseny előtt, hovatovább, még a nemzetközi média is gyakran foglalkozott a hazai indulóval. Mindennek ellenére a versenyen Kati az utolsók között végzett, a 22. lett – ezt is Finnországnak köszönhetjük első sorban, a távoli országban ugyanis Katit nevezték meg az Eurovízió legjobbjának. Kati nem sokkal a döntő után videóüzenetben így szólt a rajongókhoz:

Szevasztok. Hát azt nem mondom, hogy nagyon boldog vagyok, de jól vagyok. Szerintem jól szerepeltünk, és nagyon büszke vagyok a csapatra akik álltak mellettem a színpadon meg körülöttem. És rátok, a rajongókra, akik ennyire bíztatok bennem. Nagyon remélem hogy nem szomorkodtok, hanem mulattok, mert ettől függetlenül, ez egy baromi jó dal. Találkozzunk otthon, és nagyon köszönök mindent!

Mindenesetre kár csüggedni, hiszen már az is nagy szó, hogy a döntőbe bejutottunk. Katinak ugyan nem sikerült a megváltás, de mindennek ellenére minden magyar büszke lehet rá, hiszen remek előadást produkált a színpadon, az pedig, hogy nem sikerült előrébb végezni a tabellán, már másodlagos kérdés. Egy a fontos, hogy ismét részesei lehettünk az Eurovíziós Dalfesztiválnak, bízzunk benne hogy ez jövőre is így lesz!

6 Hozzászólások

  1. A dal simán elfért volna a 10-ben. Az egész a politikáról szólt.Most megint kiderült, hogy utálnak minket egész Europában. Kár indulni, sose leszünk elsők.Az első két hely no komment.

  2. Nagyon gáz volt az egész, mindenki szavazott a haverjára meg a szomszédos országra, ennyi. Pedig most tényleg jó volt a szám is, Kati is, simán végezhetett volna előrébb.

  3. Egy hihetetlenül jó hangú, jó kiállású, intelligens nő! Csak gratulálni tudok neki és szerintem büszkék lehetünk, hogy ilyen tehetségek vannak az országban! Megnéztem a nyilatkozatát, amit a döntő után adott. Szerintem nagyon okosan kezelte ezt az egészet. :) Egyetértek az előttem szólóval, hogy politikai okok befolyásolják az egész dalfesztivál kimenetelét. Eleve egy elbaltázott ötletnek tartom, hogy nem lehet a saját versenyzőnkre szavazni. Más rendszer szerint kéne ezt az egészet csinálni. Magyarországról nyilván nem fogok a román indulóra sms-ezni, ha van magyar versenyző is… Ez szerintem alapjaiban butaság! Úgyhogy szerintem semmi okunk az elkeseredettségre. Kati csodálatos volt és a dal is szuper! :)

  4. [Levezető](#11338793): Ha minden ország szavazhatna a saját indulójára, akkor a legnépesebb országok kerülnének előnybe. Inkább egy nemzetközi zenei zsűrire kellene bízni a döntést, ha már mindenképpen versenyt akarnak.

  5. [AnTalk](#11339527): Nem tudom, miért hiszi ezt minden ember, pedig ha a mostani szabályok alapján nézzük, akkor sem lenne túl nagy változás. Mert oké, hogy a franciák többen vannak, mint mi, de akkor is csak 12 pontot kapnának, ha magukra szavaznának. Meg mi is megkapnánk a magunk 12 pontját. Ergo nem a számadatokat, hanem az arányokat nézik -> legtöbb szavazatot kapó (számtól függetlenül) kapja a 12 pontot. Az már más kérdés, hogy ha egy ország szavazhat saját magára, akkor hülye lenne másra szavazni, ergo minden országban lenne egy 12 pontos versenyző (a saját jelöltje), plusz azoknak a szavazatai, akik nem jutottak be. Jelenleg – ha demokratikusan nézzük – ez a legigazságosabb szavazás. Az már más kérdés, hogy nekem is megvan a véleményem erről az egészről (ti. ki kire szavaz és milyen alapon)…

  6. Igaza van Chrisnek, ha minden ország szavazhatna saját magára, annak csak az lenne az eredménye, hogy a verseny 12 és nem 0 pontról indulna… Sokkal inkább számít az, hogy mekkora politikai színezete van a végső eredmények alakulásának, illetve, hogy mennyire befolyásolja a végeredményt az, hogy melyik ország mennyire “közkedvelt” Európában.

    Merem állítani, ha Wolf Kati teszem azt Olaszország képviseletében indul a mezőnyben, simán megnyeri a versenyt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here