Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Charlie St. Cloud halála és élete (2010)

Charlie St. Cloud halála és élete (2010)

0
Oszd meg!

Régóta várok már egy olyan drámai alakítást Zac Efrontól, mint amit ebben a filmben megkaptam tőle. Félreértés ne essék, már régóta tudni lehet, hogy a srácban több van, mint egy Disney-pacsirta, hiszen karrierje hajnalán remek alakítást nyújtott a Summerland c. sorozatban, és a Gyerek a nyeregben is erősen drámai filmre sikeredett, teret engedve Efron színészi kvalitásainak. Örülök, hogy a Charlie St. Cloud is beállhat a színész minőségi filmjeinek a listájába. Végre, nem csak azért voltam oda, mert nagyon dögös, hanem mert oda is tette magát rendesen játék-ügyileg.

Sok helyen olvastam negatív kritikákat a filmről, néhol lassúnak és vontatottnak érezték, de szerintem minden egyes jelenet kellett bele. Lehet, hogy néhol voltak töltelék percek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna fontosságuk. A történet mellesleg nagyon tetszett, pláne az, ahogy lezárták azt. Sokáig abban a hitben éltem, hogy Charlie egyszerűen megbolondult, de szerencsére korántsem erről volt szó. Jó, tudom, egy szellem ritkán szokott baseballozni meg a sárban csúszkálni egy kukafedőn, de ennek dacára szerintem remekül megoldották a könyv mondanivalóját, és néhol aztán volt WTF faktor rendesen.

A történetet tekintve, különösen tetszett az, ahogy kezelték azt a tragédiát és emberi szenvedést, amit csak elképzelni tudunk. Van egy öcséd, akit imádsz, és véletlenül meghal abban az autóban, amit te vezetsz. Képes lenne ezt bárki könnyedén feldolgozni? Az, ahogy Charlie kezelte a helyzetet, majd ahogy évek múltán – hála a szerelemnek – képes volt elengedni az öccsét, és talán saját magának is megbocsátania, az egyszerűen zseniális írói megoldás volt. Csak egy dolgot hiányoltam: egy jelenetet Charlie és az anyja között, ami a jelenben játszódik. Igen, tudom, a törölt jelenetek között megtalálom, de az nem ugyanaz.

Értékelés: 8/10
Biztos vagyok benne, hogy nem ez a film fogja “megváltani a világot“, és minden emberből más reakciót váltott ki a megnézésekor. A saját nézőpontom kapcsán annyit mondhatok, hogy imádtam minden percét, Zac Efron ide vagy oda.

1338 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here