Főoldal Hírek Eurovíziós Dalfesztivál – Élő blog az elődöntőről

Eurovíziós Dalfesztivál – Élő blog az elődöntőről

11
Oszd meg!

Fogalmam sincs meddig tudom kivitelezni az élő-blogot, de amíg van rá lehetőségem, veletek maradok, így utólag az is vissza tudja majd olvasni a történteket, akinek nem volt alkalma megnézni az elődőntőt. Egy biztos, szerintem felejthetetlen élményt mulaszt el az, aki most nem az MTV képernyőjét nézi:

 • 21:00: A műsor elkezdődött, a béna német prezentátorok hülye beszólásait pedig még Gundel Takács Gábor se tudta jobbá tenni. Sebaj, nem a dumáért nézünk Eurovíziót.
 • 21:17: A norvég produkció szerintem kritikán aluli, nem csak a dal, hanem maga a dal is elég gagyi volt, még a háttértáncosok sem mentették meg a produkciót. Szerintem ettől már csak jobb lehet…
 • 21:20: Tetszik az albán a dal, az énekesnő hangja elég egyedinek tűnik. A dalszöveget próbálom értelmezni, de egyenlőre nem megy, mintha elharapná a végét. Tetszenek a füsthatások és a tűz, ettől mintha egyedivé válna a produkció. Szerintem döntő-esélyes. Ti mit gondoltok?
 • 21:23: Ádok-Zoli feelingem van az induló dalát látva s hallgatva. Komolyan, “boom-boom csaka csaka” hogy lehet ez egy dal refrénje? Komolyan gondolták, hogy őt küldik a csatába? Igen, színpadképes, igen, jók a táncosok, de nem hiszem el, hogy ez elég … Nagyon nem. Remélem a négy pasi leüti a csajt és elhallgat :D
 • 21:29: És jönnek a törökök, angol dallal támadva. 2003-ban nyertek, idén ezzel biztos, hogy nem fognak. Az elején mintha lett volna benne potenciál, de nem látom azt, hogy hol csúcsosodna ki a dal, ráadásul azt sem értem, miért egy ilyen, semmiképp sem karizmatikus énekest küldtek a törökök. Na, továbbra is Seherezádé meg Ezel lesznek a törökök nemzeti büszkeségei…
 • 21:31: Komolyan, miért ilyen nehéz érdemes dolgokkal kitölteni a dalok közötti szükséges műsoridőt? Miért kaptunk ilyen gáz német műsorvezetőket? Nagyobb profizmusra számítottam…
 • 21:36: A hatvanas évek feelingje bármikor jöhet, és jó hallani, ha valaki eredeti nyelven áll színpadra. És nem csak Nina dalának a címe “csodás”, hanem maga az előadás is.
 • 21:38: Négy éve az oroszok nyertek, idén max a tinilányok szavazhatnak majd Alex Sparrow látványa miatt, kár hogy a pasinak több idejébe telt a koreográfia kidolgozása, az időzített huncut mosolyok ellövése, mint hogy képezze hangját, és ne égesse magát egész Európa előtt.
 • 21:43: A svájci szépség csak nekem hangzik jazz-beütésnek? Mindegy is milyen stílust akar képviselni, a dal kellemes, a hangja nem egy Wolf Kati, de élvezhető, a top10-ben a helye. Még akkor is, ha a dalszöveg szerves részét képezi a “na-na-na-na“.
 • 21:47: A hajkoronával rendelkező grúz Tóth Gabi összeállt egy rapperrel, vegyítik a rockkal, nekem meg különös oknál fogva tetszik. Magam sem értem.
 • 21:53: Húsz évesen megírsz egy dalt, amivel képviseled az országod egész Európa előtt, mi ez, ha nem egy valóra vált álom? És a legszebb az egészben, hogy a dal is jó, a hang is jó, már csak a szavazatokra kell várni. Grat, Paradicsom Oszkár :)
 • 21:57: Málta – Meleg büszkeség (?) meg minden, de hang meg jó dal is kéne egy ilyen méretű versenyhez. Csak egy kicsit csalódtam … nem nagyon :s
 • 22:02: Hölgyeim és uraim, vigyázat, egy díva van a színpadon – aki mellékesen használni is tudja az adottságait. A dala tetszik, az előadásmód jó, viszont hiányolom a magas hangokat. A küllem még nem minden, de ez egy dal verseny, szóval, erre azt mondom, hogy patt.
 • 22:05: Tudtam hogy a horvátok nem fognak tetszeni. Annyira tudtam. És mióta műsorelem az, hogy valaki hiper gyorsan átöltözik egy előadás során? Komolyan, a horvátoknak hanyagolni kéne a dalversenyt…
 • 22:09: Az izlandiakra mondom azt, hogy “szódával elmegy”. Nem ejtettek rabul, de nem is utálom őket. Mindenképp a top10-ben a helyük, kérdés hogy sikerül-e nekik. Ettől függetlenül drukkolok, bár, itt is hiányolom a magas, szépen kiénekelt hangokat.
 • 22:10: Mi jövünk, de előtte a backstage-ben beszélgetnek a fellépőkkel. De, mikor jön már Wolf Kati?
 • 22:15: Sokkal jobbat vártam attól, mint amit kaptam. Kati elég sok helyen tévesztett hangot, és néhol egész hamiskás volt. Nem éreztem lételemét sem a háttértáncosnak, sem a vokalistáknak, egyszerűen csak elnyomták Katit és magát a dalt, ami a hibázásoknak köszönhetően nem tudott úgy szárnyalni, mint ahogyan azt megérdemelte volna. Elég gyenge volt eddig a mai mezőny, ennek ellenére úgy érzem, hogy nehéz lesz a továbbjutás. Már csak drukkolni tudunk, Kati megtette amit kellett. Minden probléma ellenére, Ruzsa Magdi óta csak égettük magunk az Eurovízión, Kati pedig javított a megítélésen.
 • 22:19: Nahát, a portugálok iszonyúak. De nagyon. Remélem nem a humor lesz a titkos fegyver…
 • 22:25: Na igen, a livánok megmutatták azt, hogy miről szól az Eurovíziós Dalfesztivál. Egy remek dal, egy erős hang és egy díva a színpadon, egy zongorakísérettel. Számomra eddig Evalina a nap csúcspontja. Köszönöm ezt az előadást Litvánia!
 • 22:28: Azerbajdzsán is eléggé “szódával elmegy” kategória, a top10-be azért belefér.
 • 22:36: A fellépők sorát a görögök zárták, az előadást inkább nem kommentálom, eleget gonoszkodtam már ma este… Most visszanézve az eddigi előadások összesűrített változatát, nem volt túl erős a mezőny, ebbe Kati simán belefér, az ötödik-hatodik hely környékén. Reménykedjünk. Amíg tudok maradok, addig is, a németek minden bizonnyal legyezgetik a büszkeségüket azzal, hogy náluk rendezték meg a versenyt, és lassan a szavazást is lezárják. Hajrá Kati!
 • 22:58: Ahogy látom elhúzzák rendesen. Kb. fél óra múlva jövök a végeredménnyel, legyetek résen :)

A szavazás véget ért, Kati pedig bekerült a szombati döntőbe. Innen már csak egyet tehetünk, drukkolunk és reménykedünk egy dobogós helyezésért. Hajrá Kati!

640 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

11 Hozzászólások

 1. [Detty](#11331388): De most komolyan :D Szegény :D Gondolj bele, ilyen béna kommentátorok meg német műsorvezetők hülyeségeit kell normálisan visszaadni.

  Ráadásul technikai problémák is vannak, naná hogy MTV :s

 2. [Tibi](#11331410): Legalább nézhetjük… :) De nem hinném,hogy az MTV-nél lenne a gond. Inkább Düsseldorfban lehet a gond.
  Svájc nekem is tetszett. :)

 3. ó, ez jó szöveg: never ending forever (litvánia) (csak gyorsan leírtam, amíg még emlékszek rá xD)
  az albán szám az meglepően jó volt szerintem, meg a szerb tetszett még nagyon, arra még szavaztam is^^
  a törököket meg az oroszokat inkább ne is emlegessük… LOL
  én legutóbb 2009ben néztem eurovíziósat, és akk a portugálok sokkal jobbak voltak mint most, habár nagyon tetszett, h láttam magyar szöveget a táblájukon (:
  ja, és a horvátokon nem segített, h egy szőke lányra rózsaszín ruhát adtak xDxD (nem lett tőle se cuki, se semmi :D)

 4. Most olvastam, hogy minden országnak gondjai voltak a kapcsolattal, és már sajtókonferenciát is tartottak a szervezők, hogy elnézést kérjenek az ügyben. Szóval ehhez most semmi köze nem volt az MTV-nek :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here