Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee – Born This Way

Glee – Born This Way

3
Oszd meg!

A múltheti rész utáni csalódottságomnak, pont jól jött az e-heti friss, lendületes, és minden porcikájában fantasztikus Glee epizód – helyreállította a hitem a sorozatban. Végre, pont azt kaptam ettől az epizódtól amit vártam, hovatovább, nem bánnám ha minden egyes epizód ötvenhat perces lenne, hiszen kitudja milyen jóságok vesznek el az írószobában… Tetszett hogy annyi szálon működött a cselekmény, ráadásul a szereplők többségéről megtudtunk valami újat, sikerült egyes alakokat más szemszögből, másféle megvilágításban látni, ami mindig remek dolog.

Azt hittem, hogy engem Quinn már nem tud meglepni, és tessék. Az ami kiderült a múltjáról, egyszerre meglepő és csodálatraméltó. Az orrplasztikát leszámítva fantasztikus az, amit Quinn – avagy Lucy – tett azért, hogy olyan életet élhessen, amilyenre mindig is vágyott. Most már sikerül más aspektusból megközelítenem a karaktert, egy cseppet átértékelődtek bennem az eddigi – jó és rossz – cselekedetei.

Kurt visszatérése a New Directionsbe már régóta várós dolog, örülök, hogy ezt így oldották meg. Az egyetlen ami fáj, hogy nem láttunk egy olyan jelenetet, ahol Kurt és Blaine megbeszélik egymással a dolgot, nekem ez valahogy hiányzott. No meg, eléggé hirtelen és gyorsan történt meg az egész, külső szemlélőként pedig akár azt is feltételezhetném, hogy Kurt azért ment át a McKinleybe, hogy részt vehessen az Országos megmérettetésen. Mostanában egyre inkább érzem a zavart Kurt karaktere körül, néha nem tudom hova tenni őt. Amikor Blaine mellett van, akkor olyan aranyos, szeleburdi és érdekes figura, de ha kikerül mellőle, akkor néha olyan hülyén tud viselkedni, és vannak fura megnyilvánulásai. Mintha direkt rájátszana arra, hogy ő meleg, és ezt a környezetében mindenkinek tudnia kell. Viszont, amikor komoly, akkor pedig nagyon érdekes perspektívából közelíti meg Chris Colfer a karaktert, ráadásul az írók által megírt apróbb poénok, amiket a komoly szituációk közé benyom, mégjobbá teszik a jeleneteket. Szóval, a második évadban a szívemhez nőtt Kurt, de nem nagyon szeretem, amikor annyira … hogy is mondjam szépen … sztereotipikusan viselkedik.

Tudom, sokan utáljátok Lauren karakterét, de nekem egyre jobban tetszik. Mondjuk, azt nem bánnám, ha végre sikerülne tisztázni, hogy mi van közte és Puck között, ezek most járnak? Mert nem nagyon mutattak ki intim érzelmeket egymás felé. Egyébiránt, azért is szeretem a karaktert, mert annak ellenére, hogy ő egy túlsúlyos lány, úgy viselkedik mint bármelyik más, neki is megvannak a tikkjei, a hülye szokásai, ettől válik valódivá a karakter. Különösen tetszett ebben a részben az, hogy ha csak egy pillanatra is, de mintha Lauren is belegondolt volna abba, hogy talán neki is le kellene fogynia ahhoz, hogy valóra válthassa az álmát – a bálkirálynőséget… Remélem mélyítik még a karaktert, túlságosan tetszik ahhoz, hogy meghagyják őt a mostani mivoltában.

Tapasztalataim szerint a legtöbb tinisorozat rákfenéje a felnőtt szereplők kezelése, ez a Glee-ben sincs másképp, néha határozottan azt éreztem, hogy nem tudnak mihez kezdeni velük. Most azonban Holly és Carl távoztával, végre kezd beindulni az Emma és Will vonal, ami kifejezetten jót tesz a két karakternek. Az, hogy Emma végre kezdi felvállalni a betegségét és harcol is ellene, külön jó pont az én szememben. Kíváncsian várom mit kezdenek a párossal.

Egyébiránt, amikor meghallottam a Born This Way-es tematikát, akkor sejtettem hogy valami jóra számíthatunk, és igazam lett. Nem csak a karaktereket sikerült új oldalukról megismernünk, de még az e-heti dalokat is sikerült iszonyú jól előadni. Talán csak a Finn-féle musical nem tetszett, nem is értem, miért választ pont Finn musicalt előadásra, DE azzal a tánccal iszonyú aranyos volt. A Quinn-Rachel duett is nagyon bejött, az e-heti zenei választékra abszolút semmi panaszunk nem lehet :)

Értékelés: 9/10
Bár nem ez volt a Glee legjobb epizódja, mégis, az elmúlt hét viszontagságai után különösen jót tett a lelkemnek ez a rész, végre ismét, száz százalékosan tudok hinni a sorozatban… Köszönöm!

3 Hozzászólások

  1. Egyetértek. Talán azért is volt ilyen jó ez a rész,mert ez a plusz 20 (?) perc pont kell ahhoz,hogy egy rész teljes legyen. Majd minden karakterre jutott idő,nem volt összecsapva az egész.

  2. Nekem is tetszett a részt, a kritikával nagyrészt egyetértek, főként ami Kurtöt illeti, szerintem néha feleslegesen eltúlozza a dolgokat, vagy éppen a szerepét.

    Laurent én sem szeretem, sajnálom, tudom, hogy nem ez alapján kéne, de szegény lánynak olyna ijesztően nagy feje van és hozzá kicsi szája… Mercedes se vékony, de ő ezerszebb szebb nála…

    Az orrplasztikás megjegyzéssel nem értek véget, persze nem tizenöt vagy akárhány évesen kéne, de van, aki egyszerűen nem tudja elfogadni valamilyét és ha azzal, hogy végeznek rajta egy rövid orrműtétet, ezerszer jobban érzi magát, jobb a lelkének, akkor hadd csinálja. Ha engem valaki befizetni egy orrműtétre, én is bevállalnám azon nyomban.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here