Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Despicable Me – Gru (2010)

Despicable Me – Gru (2010)

5
Oszd meg!

Olyan cuki, hogy belehalok” – Hát, tényleg az. Nem csak az a póni amiért a kislány annyira odavolt, hanem maga a rajzfilm is, aminek aztán most tényleg volt mondanivalója. Az, hogy sikerült egy showt, úgy egy “gonosz” szereplő köré építeni, hogy a néző ne csak szimpatizáljon a karakterrel, de még drukkoljon is neki, az egyszerűen zseniális húzás volt a készítőktől. Mert  Gru-nak hiába voltak gonosz céljai, mégis, ahogy előadta a dolgokat és maga az egész karakter… Megteremtették az utóbbi évek legjobb rajzfilmes főhősét – az én szememben legalábbis biztos. Mert végső soron, Gru egyáltalán nem volt gonosz, csak egy olyan ember, akinek nehéz gyerek, és talán még nehezebb felnőttkora volt. Nehéz lehet úgy felnőni, hogy nincsenek igazi barátaid, és a szeretett édesanyádnak soha semmi nem elég jó, amit te csinálsz. Hát miért meglepő az, ha a sötét oldalt választja?

Ami viszont igazán meglepő és remek volt, az a három kislány beemelése a történetbe. És nem csak azért, mert mindig jó animált gyerekeket látni a képernyőn, hanem mert okkal kerültek bele a kellős közepébe, előhozták Gruból a jóságot, azt, ami mindig is benne volt. Nagyon tetszett a főhős karakterfejlődése a rajzfilm során, és egyáltalán az egész sztori,  hiába volt néhol nyálas, nagyon bejött!

Végre, a rajzolók munkájával is elégedett lehetek. Nem titkolom, a régi rajzfilmek avagy a 2d pártolója vagyok, ékes bizonyíték erre a Hercegnő és a béka életszerűbb és szebb ember és állatábrázolási módja. Viszont, a Gru-ban évek óta most először mondhatom azt, hogy a grafikusok által megteremtett alakok és képi világ is nagyon bejövős, ez pedig igazán ritka nálam.

Értékelés: 9/10
Bátran ajánlom ezt a mesét mindenkinek, legyen az felnőtt vagy gyerek, biztos hogy elnyeri majd a tetszését. A sárga kicsi lényektől pedig csak a kislány és a beszólásai voltak aranyosabbak :)

5 Hozzászólások

  1. jahjjj de jó h neked is tetszett.én csak azért kezdtem el nézni mert a kislányt ugye Agnes-nek hívják, mint engemXDD
    nagyon jó kis animációs film vicces és szórakoztató…mindegyik szereplő szeretnivaló és én is ajánlom mindenkinek:)

  2. [Ági](#11314060): Hú, én mákos vagyok, mert csak egy Tibi szerepel filmben, az meg a Tibor vagyok, hódítani akarok, és egy nagy szar :D

  3. Annyira örülök, hogy ilyen sok embernek tetszik ez a mese (ezt azért mondom így, mert sajnos a mai napig nagyon sokak előítéletesek az animált filmekkel kapcsolatban, azt hiszik, hogy nem szólnak semmiről és nincs üzenetük), mert akármennyire is imádom a Disney által készített filmeket, a Gru igen is az utóbbi évek egyik legjobb meséje, rengeteg olyan karakterrel akikre még sokáig emlékezni lehet majd szerintem (:

    • A második film is legalább ennyire jó lett :) Az előítélet meg azért nem véletlen, sajnos a mai mesék egy része nem éri el azt a színvonalat, amit a régiek. De azt hiszem ennek a részletes kifejtése megérdemelne egy külön posztot is :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here