Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee – A csalódások éjszakája

Glee – A csalódások éjszakája

5
Oszd meg!

Minden bizonnyal velem van a hiba, de egyszerűen a Glee visszatérő epizódját nem tudtam annyira élvezni, mint azt akartam eredetileg. Mindazonáltal észrevettem azt is, hogy a szünet után jövő részek valahogy sosem nyerik el a tetszésem, így volt ez a Hello (1×14) és a The Sue Sylvester Shuffle (2×11) után is. Könnyen meglehet az is, hogy annyira várom már az új részeket, és olyan magasra teszem a minőségbéli láthatatlan lécet, amit talán még a Glee sem képes átugrani. És most menjünk át letargiába, mondom is azt, hogy mik azok, amik nem tetszettek ebben a részben:

tina

 • Zene: Az eddigi részek során a tetszési index nagy részét a jó zenék adták, itt azonban csak vakartam a fejem, hogy mégis mik ezek… Egyes egyedül Charie dala, az előre beharangozott All By My Self volt az, ami zeneileg és előadásmódilag is megütötte azt a színvonalat, amit a sorozattól elvárok. Felháborított az is, hogy amikor Tina végre kap egy szólót, akkor gyorsan lekeverik, pedig már kezdett volna érdekessé válni a dolog…
 • Mercedes-Faktor: Már régóta várok, arra, hogy beinduljon a karakter élete, és amikor arról olvastam, hogy ez az epizód rá is nagy mértékben koncentrál majd, valami értelmes szálat vártam volna el tőle. Semmi olyan információ nem derült ki a karakterről, amit eddig nem tudtunk volna. Ő is egy díva, vágyik a rivaldafényre, de Rachel mögött túl sok nem jut neki. Tiszta a kép, eddig is tudtuk, valahogy másfajta mélységre vágytam, amikor azt hittem, hogy ebben a részben Mercédesé lesz a főbb szerep. Maga az ötlet tetszik, érdekes végre előtérbe hozni az eddig elhanyagolt szereplőket, de. Ha már megteszik, akkor tegyék is normálisan. Ha pedig arra képtelenek, foglalkozzanak a már jól bejáratott karakterekkel, és nem kapunk még egy kínos epizódot. Mert ez az volt.
 • Sue meg a liga: Most komolyan, ennek volt valami értelme? Igen, tudom, Sue központi karakter, Emmyt és Golden Globeot nyert neki köszönhetően a Glee, alap, hogy igyekeznek előtérben és központi szerepben tartani a boszorkányt, DE könyörgöm, ne így! Már megint átmentünk az unalomig látott “elpusztítom a New Directions“-be, és annyira de annyira unalmas már, hogy mindig erre törekszik. Könyörgöm, mutassanak már valami mást is belőle, mitudomén, ha annyira rámennek a romantikus szálra, legyen egy pasi (vagy nő) akibe belezúg. Csak történjen már vele valami érdekes!
 • Ne nézz hülyének: Az epizódok nézése közepette egyre gyakrabban érzem azt, hogy a készítők egész egyszerűen debilnek tekintik a nézőt, és olyan dolgokat próbálnak lenyeletni velem, amit még ők maguk sem hinnének el. Rohadtul unom például az “élő cd lejátszókat“, a háttéremberkéket, akik mindig jókor állnak be hegedülni meg zongorázni meg gitározni, ha éppen kell. Tiszta röhej hogy mindig rendelkezésére állnak egy olyan csapatnak, akiket elvileg az egész iskola megvet. Az is milyen hülyeség már, hogy a srácok szülei vagy rokonai el sem mennek gyerekeik iskolai fellépésére.
 • Will és a szerelem: Könyörögve kérem az írókat, reformálják már végre meg ezt a szálat. Igen, tisztában vagyok azzal, hogy Will az idők végezetéig lesz a New Directions edzője, és az is világos, hogy Emma és Will érdekesebb külön, mint együtt. De akkor is! Hozzák már végre össze őket, aztán nézzük meg azt, amint Will végre normális nőt farag Emmából. Mert annak aztán rohadtul nincs értelme, hogy behoznak mindenféle vendégszereplőt azért, hogy összefeküdjön a macsónkkal, aztán meg húzhatja is  teszem az oscar-díjas valagát oda, ahonnan jött…

A sok apróság, ami nélkülözi a realitás legkisebb szikráját is, együtt annyira sok tud lenni néha, hogy kedvem lenne lekapcsolni a Gleet. De nem teszem, mert reménykedem benne hogy felbukkan Kurt és Blaine vagy ‘csak’ elcsattan’ egy-egy jó poén, netán felcsendül valami jó zene, amihez remek koreográfia társul. Félre ne értsetek, még mindig a Glee a kedvenc sorozatom, és szerencsére a kínos perceket mindig sok-sok vidám és örömmel teli követi, csak ebben a részben a mérleg a negatív oldalra billent – méghozzá nem is kicsit, hanem nagyon. Csak reménykedni tudok abban, hogy a Born This Way és Kurt újjászületése visszarázza a Gleet abba a “minőségi és imádnivalóan tökéletes sorozat” kategóriába, amiben már két éve dagonyázik.

5 Hozzászólások

 1. ezek szerint nem velem volt a baj, h nem tetszett annyira ez a rész :S pedig először azt hittem, h az volt a baj, h nem volt hozzá feliratom, és sok mindent nem értettem… de most h elolvastam amit írtál, azt hiszem nem velem volt a baj xD

 2. Én is azt hittem jobb lesz de engem idegesít az a csaj aki az All by my self-et énekli…:S Az is rossz h a kedvencem nem kapott szólót.

 3. Hihi, akkor ezek szerint nemcsak nekem nem jött be ez a rész. Viszont, a jövőheti szerintem robbani fog, a dalok és a kiszivárgott jelenetek nagyon ütősek :)

 4. nekem se tetszett annyira :/ sőt az ilyen “visszatérő” részek nem tetszettek. se a 11. se ez. :S olyan semmit mondó volt, vagy nem is tudom… de a jövő heti tényleg nagyon jó lesz! :D már nagyon kíváncsi vagyok :))

 5. totál egyetértek..kishiján lekapcsoltam már pedig minden epizódot nyálcsorgatva és kiguvadt szemekkel szoktam nézni(nemégiben daráltam le a 2.évadot eddig és imádtam)de ez..ez mivolt??????????majdnem elaludtam.ha lett voln egy normális jotákonysgi banzáj jó számokkal akkor oké..de ez a liga is pff jesszus..engem is idegesit a kinai kiscsaj.de marhára..sunshine asszem..Gwyneth száma teszett.nagyon birom a hangját de nemtudok sajnos semmi pozivumot mondani erröl a részröl..rám uncsi és szar volt.nem nézem ujra sztem sosem.
  nagyon várom a kövi részt a born this way ugy érzem ütni fog :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here