Főoldal Oldal Színészek A-Z Erin Karpluk – Ismerd meg az Erica Világa sztárját!

Erin Karpluk – Ismerd meg az Erica Világa sztárját!

3
Oszd meg!

A tehetséges színésznő 1978. Október 18-án született a kanadai Jasper városában. Az édesanyja iskolaigazgató, az apja pedig a vasútnál dolgozott. Így nyilatkozott a szülőhelyéről: “Jasperben nőttem fel, és szeretek vissza menni, halászni, biciklizni, túrázni vagy csak lógni az anyám kertjében. Dolgoztam a Jasper Nemzeti Parkban ,mint idegenvezető, így kívül-belül ismerem a helyet

A kis Ericában hamar feléledt a vágy a színjátszásra, a továbbtanulásnál pedig ezt vette figyelembe. Érettségi után felvételt nyert Kanada egyik legelismertebb egyetemére, a University of Victoriára, ahol 2000-ben végzett, színház szakon. Huszonegy évesen, fiatalon és álmokkal teli kezdte meg filmes pályafutását a kanadai filmgyártás Hollywoodjában, Vancouverben.

Első nagyobb lélegzetvételű szerepét a Glory Days c. sorozatban kapta, ahol hat epizódon át játszotta Cal Henries szerepét. Öt év alatt számos sorozatban és filmben megfordult, de a várva várt áttörést a Godiva’s c. sorozat hozta el számára, ezek után ismerték meg igazán a nevét Kanadában. Az alakításáért Gemini díjra is jelölték, amit sajnos nem sikerült elnyernie. Karrierje során számos ismert amerikai és kanadai sorozatban vendégszerepelt, mint a Férfi fán terem, Bionic Woman, Flash Gordon vagy a leszbikusok életét bemutató L.

Nemzetközi ismertséget az Erica Világának köszönheti, ahol alakítása miatt Gemini és Leo díjjal is kitüntették. A sorozat számos országba eljutott, hazánkban is ennek kapcsán ismerhettük őt meg. Karpluk élete legjobb szerepének tartja Ericát – teljes joggal. Így nyilatkozott a karakterről és a sorozatról a TV Guide magazinnak. “Ez nem egy Scifi, ez összezavarja azokat az embereket, akik még nem látták. Ez egy dramedy, ahol az időutazás a katalizátor Erica fejlődéséhez. A legjobban a karakterfejlődését szeretem Ericában, és azt, hogy mennyire emberi. Az egyik dolog amit megtanultam a showból, az hogy képes legyek elengedni a dolgokat. Sokkal egyszerűbb hagyni hogy lefolyjon az élet folyója, mintsem hogy szemben ússzak az árral“.

2010-ben nagy lehetőséget kapott, visszatérő szerep várta a CW által gyártott Life UneXpected-ben. Bár a sorozat hamar megbukott, Erica így is nyolc részen át szerepelhetett benne. Nem is hitte hogy megkaphatja a karaktert, hiszen nem hétköznapi módon jelentkezett rá: “Én egy nagyon szerencsés nő vagyok ezekben a napokban. Ez őrület! Nem tudtam elmenni a meghallgatásra, mert Torontóban forgattuk az Erica Világát, így elküldtem a trailerem. Gerilla stílusban. Ebédidőben az egyik srác felvett egy kis kamerát, rögzítette a jelenetem a meghallgatásra, majd elküldtük e-mailen a producereknek. Amikor a Supernaturalt forgattam, így segítettem Jensen Acklesnek egy meghallgatásos cuccban. Úgy tűnik mindenki így csinálja most” Karpluk továbbra sem pihen, hamarosan érkezik az Erica Világa utolsó, negyedik évadja a kanadai képernyőkre, és már szerepet is kapott egy új sorozatban, a Captain Starship-ben.

Végezetül, íme pár tipp és érdekesség Ericáról, a magánélete során. Hanky Panky fehérneműt hord mert tartós, és szerinte akkor is jól néz ki benne, ha nincs rajta farmer. A kedvenc albuma a Radiohed-től a Rainbows, minden hónapban ronggyá hallgatja. “Amikor először hallottam, éppen randiztam egy nagyon klassz sráccal. Igazán klassz része volt az életemben, így mindig nosztalgikusan gondolok vissza rá“. Erica a konyhában is megállja a helyét. “Olyan vagyok mint MacGyver a konyhában. Ha van otthon savanyúság némi mustárral és Frank csípős szósz, akkor bármit megalkotok“. És a végére két plusz érdekesség: vezetés közben hangoskönyveket hallgat, mint Lance Armstrong vagy Oprah Winfrey életrajza. Miközben Ericát játssza, Sarah Jessica Parker parfjümjét fújja magára, ha nem dolgozik, akkor pedig a Dolce Gabbana: The One parfjümjét használja.

1299 <- Az összes oldalletöltés 4 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. szia Tibi! nem ehhez a témához kapcsolódik, de gondoltam ide írom :) oldalamon nagy átalakítás történt. ha van kedved nézz be! ;)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here