Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Clark és Lana – Megérte a nyolcévnyi szenvedés?

Clark és Lana – Megérte a nyolcévnyi szenvedés?

5
Oszd meg!

“Tudjátok, mire emlékeznek a rossz csillagzat alatt született románcokból? Nem a szerelmesek találkozására, hanem arra, hogy a kapcsolat tragikus véget ér” – Lex Luthor, 8.14. – Requiem

Nemrég jutottam el Lana búcsújáig a Smallvilletől, és azt kell hogy mondjam, az a fajta karakterábrázolás amivel Lanát az utolsó részeiben illették, több volt számomra mint tökéletes. Egész egyszerűen olyan tökös lett Lana Lang, amiről korábban álmodni sem mertem. Az első évadokban még egész tetszett a Clana szál, drukkoltam is nekik ezerrel. Aranyosak voltak együtt, ráadásul a vak is láthatta hogy a mélyben van ott valami közöttük. Mégis, az évekig elhúzódó huzavona, Clark titkolózása és persze Lex tönkretették Lana karakterét. Már nem volt benne semmi sem amit kedvelhetek, amikor pedig végre lelépett a hetedik évad végén, örültem hogy többet nem kell látnom. A nyolcadikban pedig véget ért, mint egy harcos amazon, akinek az a leghőbb vágya hogy felérjen Clarkhoz, és együtt mentsék meg  a világot. Erre vártunk már évek óta, hogy legyen valami értelme Lana létezésének!

És tessék, mikor végre sikerül újra úgy összehozni, őrült módon szétszedik őket. Mégis, ez az ami igazán kellett a történetnek. Meghajlok az írók zsenialitása előtt, emelem a kalapom azon megoldás miatt, ahogy Lanát eltakarították az útból. Hihetetlenül kreatív volt, és az azt megelőző, epizódokon átívelő szerelmi történet felgöngyölése is nagyon de nagyon odatett.

Elkezdtem azon gondolkodni, hogy megérte-e az a sok éves szenvedés Lana kapcsán, azért a tökéletes jelenetért ami a Requiem végén lejátszódott. Mert nálam az a pár perc, Clark és Lana végső búcsúja egymástól a Smallville eddigi legjobb, legromantikusabb és legmeghatározóbb pillanata. A post címében feltett kérdésére magam sem tudom a választ… Felteszek inkább egy másikat. Megéri nyolc évig szenvedni azért, hogy valami nagyon de nagyon jót kapj a végén?

5 Hozzászólások

  1. Szerintem az hogy Lana Lex-el volt, megtanította őt sok mindenre, máshogy kezdte látni a dolgokat, és talán pont ettől nem volt már rá annyira szüksége, hogy Clark mindig megmentse; máshogy akart Clark mellett lenni (valószínűleg megtaláltad a legjobb szót, fel akart érni Clarkhoz^^), csak ezt Clark mintha nem akarta volna elfogadni (?). Viszont szerintem a 8. évadra már nagyon kár volt visszahozni, nemcsak azért, mert elrontotta a kedvenc részemet (8.10), hanem mert már értelme sem volt… csak hátráltatta az elkerülhetetlent (Clark+Lois).

  2. @Wixi: Egyetértek, a Lexes szál valóban sokat segített Lanán, onnantól kezdve már tényleg normálisabb volt egy pöppet. Viszont szeirntem jó ötlet volt hátráltatni a Lois és Clark vonalat, mert ez mégiscsak a Superman előzménysorozata… :)

  3. @Wixi: Egyetértek, a Lexes szál valóban sokat segített Lanán, onnantól kezdve már tényleg normálisabb volt egy pöppet. Viszont szeirntem jó ötlet volt hátráltatni a Lois és Clark vonalat, mert ez mégiscsak a Superman előzménysorozata… :)

  4. Szerintem nem érte meg a 8 évnyi szenvedést. Wixivel értek egyet, kár volt már visszahozni Lanát a 8. évadra. Inkább a Clois-os szállal kellett volna haladni, amit az írók ugyanolyan jól meg tudtak volna írni mint az elkövetkező 2 és fél évadban is tették. Clark nem véletlenül nem bízott Lanában eleinte, hisz az erejét bosszúra használta. Ha nem ismerték volna egymást sok-sok éve, az ő karaktere inkább a rossz oldalon állapodott volna meg. Ezt a 7. évad elég jól ábrázolja.

  5. @Gabi: Na igen, én vagyok azon kevesek egyike, akik szerint a nyolcadik évadban Lanát jól ábrázolták a készítők… Amúgy, abban egyetértek, hogy sokat nyomott a latba a sok éves ismertség, Lana nagy badass lehetett volna.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here