Főoldal Hírek Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztiválon

Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztiválon

5
Oszd meg!

Az előzetes pletykák igaznak bizonyultak: hazánkat Wolf Kati képviselheti az Eurovíziós Dalfesztiválon. Kati az első elődöntőn, Május 10-én méretteti meg magát, ha ott elég szimpatizánst szerez akkor a döntőben is bizonyíthat – legutóbb Rúzsa Magdinak sikerült bejutnia, négy hosszú évvel ezelőtt. Kati dala a “Szerelem miért múlsz“, amelynek a zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő szerezte, a magyar szöveget Geszti Péter, az angolt pedig Johnny K. Palmer jegyzi.  Kati pár hete a Zalai Hírlapnak így nyilatkozott a daláról: ” Ahogy készítettük, annyira megszerettük a dalt: a zenész, a hangszerelést, a szöveget, hogy mire elkészült, mint egy anya a gyermekét: már nem tudtuk szubjektíven szemlélni. Nyílván az ember szeretné, hogy jól sikerüljön én például annyira izgultam a dalbemutatón, mint egy élő adásnál, ezért is nagyon örülök, hogy tetszik a közönségnek.” Ekkor még nem tudhatta hogy ő képviselheti hazánkat a fesztiválon.

Wolf Kati évek óta jelen van a magyar zenei életben, már hétévesen nagy népszerűségnek örvendett amikor előadta a Vuk c. kultikus rajzfilm betétdalát. Nem is csoda hogy ilyen fiatalon rivaldafénybe került, hiszen zenész felmenőkkel rendelkezik, az édesapja Wolf Péter szerezte például a Wolf-áramlat című első nagylemezét, ami 2009-ben jelent meg. Egyébiránt több zenekarban is énekel, igazi profiként került az X-Faktorba, ahol egész sokáig sikeresen menetelt, hatodik helyezettként végzett. Szereti a szakmáját, ez a egfontosabb dolog az életében, hivatalos oldalán így ír róla: “Az énekléssel természetesen kifejezem magam. A gondolataimat, az indulataimat, az érzéseimet, a humoromat, a rossz napomat, a jó napomat, mindent, ami bennem van, én nem tudom elmesélni, leírni, lefesteni, elzongorázni, de elénekelni igen. Sok éve énekelek, és csak úgy tudom elképzelni a magam többi oldalát épen és egészségesen, hogy rendszeresen színpadra állok és kiénekelem magam; rengeteget kivesz belőlem, és mégis sokszorosan feltölt.”

Nem lep meg hogy Kati dalát választották, mivel egy nagyon szép dalról van szó. Őszintén bízom abban is hogy magyarul énekli majd a dalát, nem kell ahhoz idegen nyelven előadni hogy sikeres lehessen valaki az Eurovízión, 2007-ben Marija Šerifović szerb nyelven énekelte el győztes dalát, a Molitvát – ezzel tarolt egyébiránt Bencsik Tamara a Megasztár 4-ben.
Mindenesetre a tények magukért beszélnek, nemzetközi sikert csak angol nyelvű dallal lehetséges, ezt bizonyítja azon tény is, hogy míg a Molitva nem hódította meg a külföldi slágerlistákat, addig az elmúlt három év nyerteseinek a dalait (Lena ‘Satellite’, Marija Šerifović ‘Fairytale’ & Dima Bilan ‘Believe’) rongyossá játszották a rádiók – itthon is. Éppen ezért biztos vagyok benne hogy Kati is angolul dalol majd, reméljük nagy sikerrel.
Hallgassátok szerettel ezt a dalt, hiszen ez képvisel majd minket egész Európa előtt. Szerintetek jó döntést hoztak a Magyar Televízió munkatársai?

5 Hozzászólások

  1. Az egész dalfesztivál ratyi,akárcsak ez a dal is,csak itt Megasztár-földön lehet ezt még komolyan venni.
    Tenyésztett,harmadrangú megélhetési zenészek felvonulása…

  2. Marija Šerifović ‘Fairytale’????????????????????????????
    Gondolom ez ALEXANDER RYBAK akart lenni !!!!!!!!!!!!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here