Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Levelek Júliának (2010) – Romantika a köbön

Levelek Júliának (2010) – Romantika a köbön

1
Oszd meg!

El se hiszem hogy a tizedik percnél le akartam kapcsolni az egészet. Egyszerűen rég láttam ennyire unalmas bevezetőt, nem találtam benne semmi logikát. Mivel úgy néztem bele a filmbe hogy nem ismertem a történetet, próbáltam rájönni, miről is akar szólni. Ahogy szép lassan felvázolták a cselekménysorozatot úgy jöttem rá arra, mennyire is nekem való!

Imádom a romantikus filmeket, persze csakis akkor, ha nem viszik túlzásba a nyáladzást a képernyőn. a Levelek Júliának valahogy megtalálta az arany középutat a szememben, úgy volt érzelmes hogy közben megmaradt a humorfaktor, a wft momentumok és annak dacára hogy a végkifejletben tudtam hogy happy end lesz, mégis reménykedtem benne hogy összejöjjön mindenkinek az amit akar.

Örülök hogy Amanda Seyfried lesz az új Julia Roberts, remélem továbbra is ilyen sikeresen építi majd a karrierjét mint ahogy most teszi. Több ilyen szerepet kívánok neki mint Sophié. Egyszerűen van Amandában egy olyan báj és kisugárzás amivel egycsapásra belopta magát a szívembe, még akkor is ha a Mamma Miát nem nekem találták ki. Külön élvezet volt hősünk, Christopher Egan akit most először láttam filmben játszani. Karizmatikus, jóképű és megvan benne az az angolos báj, amivel akár ő lehet a következő Richard Gere. Hajrá-hajrá!

Egyébként, látszik hogy nagy gonddal készítették a filmet, hiszen a technikai dolgokra abszolút nem lehet panasza senkinek, még a karakterek ruhái is tökéletesen prezentálták viselőjük természetének mibenlétét. Az aláfestőzenéket imádtam, a Taylor Swift dal a vége-felé pedig telitalálat volt. Az olaszországi helyszínek pedig egyszerűen gyönyörűek, egyszer nekem is el kell jutnom Toszkánába :)

Igaz, nem tartozik a kritikához, de. Különösen nagy szívfájdalmam hogy Február 27-én hunyt el a film rendezője, Gary Winick, akinek ez volt az utolsó munkája. Amanda így nyilatkozott róla: ““Gary-nek hatalmas szíve volt, és nekünk, akik szerettük ők, itt hagyott ebből egy darabkát. Egyszerűen hihetetlen, hogy elment és annyira fog hiányozni, hogy azt szavakba sem tudom önteni.””

Értékelés: 9/10
Tipikus szombat délutáni film, ami megédesíti a napod a maga romantikus bájával. Nagyon szerethető az egész, bátran ajánlom a figyelmetekbe!

1602 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Én is úgy ültem neki a filmnek,hogy egy kis délutáni időtöltés legyen belőle. Ahhoz képest nagyon tetszett, a történet, a szereplők, a helyszín, a zenék. Úgy,ahogy van,telitalálat. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here