Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee – Minden részben csak egyre jobb

Glee – Minden részben csak egyre jobb

0
Oszd meg!

Amikor kiderült hogy a Glee kapja meg a Super Bowl utáni sávot nagyon megörültem neki, de valahol tartottam is a dologtól. Volt egy olyan balsejtelmem hogy a készítők túl sok mindent akarnak majd egybesűríteni, és ezzel valamilyen gázos dolgot hoznak létre, ami az új nézőknek érthetetlen a régieknek meg nagyon kevés. Nem is lep meg hogy nem született meg a sorozat történetében a nagy áttörés nézettségileg. Persze, a 2×11-nek is megvoltak a maga pozitívumai, kezdetnek Karofsky, akiről nem hittem volna hogy van egy érzékeny és kedves oldala. Így már el tudom őt képzelni Kurt mellett, noha akkor is Blaine az igazi.

glee-season-2

A Super Bowl utáni három részek viszont zseniálisak lettek. Zeneileg is nagyon ott voltak, gondolok itt elsősorban a Sing-re, ami azóta is nagy kedvenc. Végre, Brittany is elénekelte a “Ke ‘dollar sign’ ha” (hehe Figgins:d) slágerét, a Tik Tok-ot. Nem is akárhogy… Fura vagy sem, nekem a Justin Bieber dalfeldolgozások is nagyon bejöttek, és Chrod több mint szexi amikor előadta őket. Nála el is hiszem hogy tudja mi az a szerelem, persze ő nem 16éves. Tetszik az is hogy a Pacsirták – és vele együtt Blaine is, – szerves részét képezi a történetnek. Mármint, érdekes látni hogy ők mennyivel másképp adják elő a dalaikat. Kicsit zavar az hogy az összes dalban Blaine a főszereplő, csak ő énekel senki más. Mégis, valahogy megértem, hiszen marketing szempontból az számít hogy Darren Criss nevét belevéssék az emberek fejébe, de, nem ártott volna felvezetni egy ellenségeskedő-szálat a Pacsirtákon belül, mert az elképzelhetetlen hogy annyi tehetséges ember közül senkinek se fájjon az, hogy ő csak dúdol meg trallalázik. Egyébként, én zseniális előadásra számítok a Pacsirtáktól a Regionals-on, hiszen a Bills, Bills, Bills-el bizonyították hogy nem csak énekelni, hanem táncolni is nagyon tudnak.

Tetszik ahogy a készítők a meleg szálat kezelik, sikerült megtalálni az arany középutat a sok és a kevés között. Imádom azt, ahogy Kurt ennyire éretten viselkedik, ráadásul az az elegancia ahogy kezelte a Rachel-Blaine féle kettős idióta próbálkozását, csodálatos volt. Őszintén bízom benne hogy nem húzzák már sokáig a dolgot és összehozzák a párost, mert szegény Kurt megérdemelné már a boldogságot. A Where I Get You Alone alatt is úgy sajnáltam, ráadásul Blaine se lehetett volna akkora sügér hogy ne vegye észre, mit érez iránta a srác… Egyébként, kíváncsi vagyok mit tenne Burt ha elkezd járni valamikor Blaine és Kurt. Mármint, a múltkori beszélgetésük nagyon aranyos volt, de azért valahol túlzásnak éreztem Kurt részéről azt, hogy mondta az apjának, tájékozódjon arról mit csinál két fiú, … úgy. Mármint, ez valahol jogos, hiszen a heteró fiúk is fordulhatnak az apjukhoz, de Burt így is annyira jól kezelte eddig a szituációt, és az ilyen dolgokat szerintem minden meleg fiatalnak maga kellene hogy megtudjon. Nem hal bele senki ha felmegy a google-re és rákeres a dolgokra, a legfontosabb a tájékozottság.

Az előző kritikámban abban reménykedtem hogy szerepet kap még a Hét perc mennyország. És bingó! Sikerült! Persze, néhol ellentmondásos a Puck és a duci lányok esete, mert beszólt Quinnek hogy ne hízzon el, de később bejött neki Mercedes. Mindegy, nem is ez a lényeg, hanem Lauren Zizes. Hatalmas a karakter. Már eddig is funny volt, de az ahogy játszadozik Puckermannel egyszerűen zseniális. Most komolyan, ha egy olyan dögös srác ránéz egy olyan lányra milyen reakciót várna az ember? Az lenne a leglogikusabb hogy Lauren majd elolvad, összecsinálja magát az örömtől és pincsikutyaként követi a srácot. De nem, Lauren nehezebben adja magát mint akárki más, és pont ez az ami miatt Puck odavan érte. Kíváncsi leszek összehozzák-e őket, és hogy működne párként ez a két rosszcsont. Mindenesetre a szerelmi szálak közül ez a második kedvencem. Oh, és Lauren szóló dala? “Én tudom mit akarnak a fiúk … engem“. Hát behalás :D

Örülnék ha sikerülne végre felrázni a Tina – Mike kettőst, ráadásul az eddigi két szezon alatt Tina alig mutatta meg magát, vajmi keveset tudunk róla, pedig mégiscsak alapító tagja a New Directions-nek. Örülnék ha róla is kiderülne ez meg az,  ideje lenne használni a karakterben rejlő lehetőségeket. Mert az hogy Santana és Brittany központi szereplő lett a show egyik legjobb döntése volt. Imádnivaló az a két lány, és hiszem hogy Tinában is van annyi spiritusz hogy ő is az legyen. Ne csak a kötelező ázsiai elem a képernyőn.

A többi romantikus szál számomra követhetetlen, leginkább az, hogy az eredetileg Quinn-Finn-Rachel féle triót úgy húzzák, tágítják hogy már követni is nehéz. Az is milyen már, hogy Quinn csak azért nem dobta Samet mert másképp fésülte a haját és elénekelt neki két Justin Bieber dalt? Igen, igaza volt Santánának, Sam ‘Bieberédes‘ volt, de az is egyértelmű hogy Sam még Finntől is ostobább, és ha kinyitja a száját azon ritkán jön ki értelmes gondolat. Akárhogyis, az össze-vissza kavarások kezdenek zavarni. Persze, tudom hogy tinik és gimnazisták, a hormonok meg csaponganak össze-vissza, de örülnék egy kis állandóságnak.

Értékelés: 10/10
Igen, az apróbb hibái ellenére még mindig imádom és továbbra is tökéletesnek tartom. Ez az egyetlen sorozat aminek a részeit képes vagyok egy héten kétszer is megnézni, és ha nem sajnálnám az időmet a harmadszori visszanézés sem okozna gondot. Mert ez nem egyszerű tévéshow. Ez a Glee.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here