Buffy – A harmadik évad

  0
  Oszd meg!

  Nehéz dolga volt a sorozatnak harmadik évad nyitásakor, hiszen a második szezon minden értelemben a sorozat csúcspontja volt.  Még mindig látom lelki szemeim előtt ahogy Buffy megöli Angelt azért, hogy megmentse a világot. Arra voltam igazán kíváncsi az évad kezdetekor, hogyan fogja Buffy mindezt feldolgozni, és milyen eszement megoldást találnak ki arra hogy Angel valahogy túlélje a dolgot. Szerencsére egyikben sem csalódtam, sőt. Külön pozitívum hogy a vámpírban lakozó lélek olyan sokszor kap kiemelt szerepet. Noha nem vagyok vallásos, a lélek fontosságát mindenképp értékelem, ráadásul külön érdekes látni hogy egy vámpíros tematikájú alkotásban mihez kezd vele az alkotó. A Buffyban pedig jól kihasználják a lélek egyszerűségében lévő zsenialitást.

  Azért is volt különleges a sorozat harmadik évadja mert egy korszak lezárult általa, az addigi tini vadász már felnőtt nő lett és ez alapjaiban változtatta meg a sorozat stílusát és mentalitását – legalábbis az én szememben. De erről majd pár nap múlva, a negyedik évados kritikában :)

  Miután sikerült túljutni a depresszív időszakon, Buffy visszailleszkedésébe Sunnydale-ben, örömmel láttam hogy nemhogy ellaposodott volna a történet, hanem helyette megismertük a harmadik vadászt, a vadóc Faith képében. Eliza Dushku egyszerűen telitalálat volt a szerepre, sőt még Böhm Anitát is sikerült elfogadtatnia velem mint szinkronhangot. (Ettől függetlenül Eliza Dushku = Soleczki Janka). Számomra Faith volt a legnagyobb egyéniség a sorozatban, Eliza Dushku pedig színészi arzenáljának minden elemét bevetve tette igazán emlékezetessé számomra a szerepet. Egyszerűen az a fajta karakterfejlődés amin a lány átment több mint zseniális … de erről bővebben a hetedik évados kritikámban :) Az a gondolat, hogy a jó oldalán harcoló vadász 2.0. legyen a főgonosz jobbkeze mindenképp megdöbbentő és ezáltal izgalmas ötlet volt, és ráadásul sikerült mindezt jól megoldaniuk az alkotóknak, bár az nekem nem volt világos hogy Faith mit szól ahhoz, hogy az igazgató elpusztítaná a világot.

  Mellesleg, a sorozat egyik legjobb része volt az, amikor Cordéliát és Buffyt elrabolták és megpróbálták megölni őket … egyszerűen dőltem a röhögéstől. Az volt a legjobb amikor Cordelia beszólt a vámpírnak, hogy ő bizony Faith és erősebb mint Buffy, és egy legyintéssel elintézi őt. Egyszerűen Cordelia karakterfejlődése a harmadik évadban teljesedett ki, ráadásul azzal az ötlettel hogy az addigi milliomos csaj szegénnyé válik még érdekesebbé tették a karaktert – épp ezért sajnálom hogy átvándorolt az Angelbe. Mert ott megint egy más Cordéliát ismert meg a közönség, aki nyomaiban sem hasonlított arra, aki a Buffyban volt.

  Értékelés: 10/10
  Erős színészi játék, határozott és jól felépített mellékszereplők és egy központi főhős, mindez pedig egy remek történet közepette. Minden adott a tökéletes szórakozáshoz, igaz?

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here