The Vampire Diaries – A második évad eddig

  0
  Oszd meg!

  Ma tér vissza az amerikai képernyőkre a The Vampire Diaries második évada az amerikai képernyőkre, így éppen aktuális egy gyors osszefoglaló-kritika az őszi időszakban leadott epizódokról. A sorozat kritikái kapcsán van egy kis lemaradás, legutóbb az első évad fináléjáról éljeneztem nektek. Az azóta eltelt epizódok pedig az én szememben teljesen átvariálták azt a képet, ami eddig a Vámpírnaplók kapcsán bennem élt. Ki is fejtem hogy miért.

  Idegesít hogy a legtöbb természetfeletti lényes sorozat a világ megmentésére hajt… Az első évad úgy tetszett, szó sem volt arról hogy ha Elenát megtalálják a gonoszok akkor a világnak vége. Mert ha jól értelmezem, Elena vére szükséges az átok megtöréséhez, miszerint a vámpírok nem járhatnak a napon. De őszintén bízom benne hogy félreértelmeztem valamit.

  Mindenki izgatottan várja azt is milyen lehet Klaus – engem is érdekel, de ezt csak halkan súgom meg. Mégis, valahol röhejes hogy két 150 éves vámpír akar szembeszállni a világ első vérszívójával. Lehet gondolkodni azon hogy mi lesz a csata kimenetele. De persze úgy is túlélik, ha mások nem hát a főhősök…

  Ráadásul a világ megmentős szál találkozása a gimnazista környezettel elég hülyén veszi ki magát, hiszen nem Buffy-szinten kezeli a problémát. Egyszerűen hőseink elmennek iskolába ha meg éppen vámpírosdi dolguk van hát kimaradnak. No meg jó kérdés hogy Elena mikor tanul matekot. Két majdnem meghalás között? Ideje lenne hogy a helyén kezejék az iskola és a gimnázium jelentőségét a sorozatban, mert sok pluszt adhat neki – lásd Buffy, – csak többé kell tenni mint egy puszta helyszín ahol hőseink néha-napján összefutnak.

  Félre ne értsétek, továbbra is a Vámpírnaplók az egyik kedvenc sorozatom, ráadásul a heti-sorozatok egyike, tehát nem darálva nézem. Rendszeresen olvasom a spoilereket, és mindig repesve várom a magyar feliratot. Mert a sorozat továbbra is jó, csak ezzel a világmegmentős szállal nem tudok egyet érteni … de ez nem jelenti azt hogy nem tartom izgalmasnak.

  A mellékszereplők közül nagy pacsi Caroline-nak, nem hittem volna tavaly róla hogy ennyire érdekes és komplex karakterré növi ki magát. A Tylerrel alakulgató románca pedig még izgibb, kíváncsian várom hogy mi lesz majd a vége. Abban a részben amikor Caroline a sorozat-béli anyjával beszélt aki tudta róla az igazat, Candie Accola remekül helyt állt – tiszta gáz hogy még egy díjra sem jelölték. Még.

  Külön öröm számomra a Bonnie – Elena öccse vonal, noha még mindig úgy tartom hogy a srác számára Anna volt az igazi és bűn volt kinyírni szerencsétlen csajt. De várom hogy mi alakul majd Bonnieval. Lehet hogy új álompár születik?

  Főhőseink táján minden rendben, Damont persze kicsinálták de hát a szerelem szívás, és az ember – bocsánat, vámpír – képes megváltozni annak a kedvéért akit igazán szeret, igaz? örülnék ha Stefan egy kicsit tökösebb lenne, a karakter egyelőre elég sótlan, és a tipikus jófiú jegyeken kívül csak az első évados “vér-elvonós” epizódban mutatott valami érdekeset – az pedig nem ma volt…

  Nina Dobrev pedig … csodálatos! Ha nem lenne THE CW, és ha a sorozat a WB-n futna, akkor Nina Dobrev idén kapta volna az első Golden Globe és Emmy jelölését. De így, “csak” mi rajongók ismerhetjük el kedvencünk színészi teljesítményét. Mert az amit Nina művelt a friss szezonban kiált a díjakért, az elismerését. Az ire a pontot a visszaemlékezős epizódban tette fel Miss Dobrev, amikor betekintést nyerhettünk Katherine múltjába. A két különböző karaktert annyira jól és egymástól elkülönítve jelentette meg hogy öröm volt nézni. Csak egyet kérhetek: még, még és még tovább! És legalább Teen Choiceot Ninának nyárra :)

  Értékelés: 8/10
  Az eddigi részek nagyon profik voltak, a mellékszereplők kidolgozottsága is sokat dob a közösbe. Az egyetlen ami zavar, az ősvámpírosdi, világmegmentős aminek a rémével fenyegetnek minket az évad második felére. Aztán meg lehet hogy tévedek, és majd szépen lehülyézem magam a májusi finálé-kritikámban :)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here