Roswell – Az első évad

  0
  Oszd meg!

  Hölgyeim és uraim: így kell egy teljesen izgalmas és korrekt első évadot elkészíteni. Itt aztán minden volt amit az ember csak el tud képzelni – és talán el is vár, – egy ufókkal foglalkozó tini sorozattól. A scifi és a tinidráma rajongói is megkapták a szükséges dózist, és én, aki mindkettőt szeretem, egyáltalán nem éreztem úgy hogy túladagoltam magam, sőt egy pár nap pihenőt beiktatva, hétvégén folytatom is a szer adagolását. Dacára annak, hogy a második évadtól már gyengébb cuccal kell beérnem. Mert az egyértelmű hogy az első évadot nem tudják űberelni. Az már az első epizódokban nyilvánvalóvá vált hogy a két központi karakter, Max és Liz elviszi a hátán a sorozatot, ráadásul az évad folyamán remekül alakították kettejük szerelmi szálát. Ahogy telt az idő, úgy láttam egyre hitelesebbnek a köztük lévő szerelmi kapocs létjogosultságát. Még érdekesebbé váltak a cselekmények kettejük között Tess megjelenésével, hiszen most úgy tűnik Max sorsa és végzete áll a kapcsolatuk ellen… A szezonzáróban lévő Shiri Appleby féle elfutás szenzációs volt, még több ilyen nagyjelenetet akarok!

  Eleinte fintorogva figyeltem a többi szereplő ténykedését, csak azért tartottam őket fontosnak hogy mozgásban tartsák főhőseinket, de pár rész után elkezdtek önálló életet is élni, igaz hogy ez Michael karakterén kívül senkinek sem ment zökkenőmentesen.

  Úgy érzem Michael tökéletes ellenpólusa lehet a tökéletesen jófiú Maxnek. Ráadásul mintha a készítők is erre gyúrnának, hiszen hamar gyilkost csináltak a srácból. Egyébként is, már az elejétől érdekes a karakter felépítése, ráadásul a Maríával való szerelmi történet is szerves részét képezi a sorozatnak, noha korántsem akkora horderejű mint a Max – Liz vonal. Ettől függetlenül én reménykedem benne hogy a második évadra bekeményít a páros, örülnék ha elsősorban Michael-re koncentrálnának. Érdekes lenne látni ahogy hívja őt a sötét oldal. És talán csak María tarthatja őt a jók között?

  Tudjátok, Katherine Heigl-t imádom, de a Roswell-béli karaktere egyelőre nagyon gyenge. Azon felül hogy érzékeny, kedves, gyönyörű és zaklatott természetű más dolgot nem igazán mutatott fel, talán hiányzik belőle az egyéniség? Az Alexxel lévő  románc is a ‘kit érdekel?’ kategória, ráadásul a páros között a kémia egyenlő a nullával. Lesz ez még jobb is?

  Ami még kifejezetten tetszett az évadban ahogy a sheriff karakterét kezelték. A kezdeti fő gonoszból csinálták a megmentőt, ráadásul talán még a lehetetlenre is képesek lesznek: Kyle karakterét úgy életben tartani hogy a néző ne kívánja a halálát. Nehéz lesz, bár van egy olyan sejtésem hogy Tess párra lel.

  Ahhoz képest hogy a sorozat forgatása a millenium időpontjára esett, meglepően jó képi világgal rendelkezik, sőt, még a különleges effektusok elkészítése is pont annyira látványos hogy ne legyen hiteltelen vagy gagyi. Persze, a pilot nagyon magas költségvetéssel készült, de a további részek már nem, és épp ezért csúcs hogy sikerült úgy megalkotni a CGI-t hogy tíz év távlatából is jónak tűnjön – legalábbis egy laikus számára. Ráadásul a különleges motívumok – mint az ovál – megalkotása is remek munka, én legalábbis valahogy így képzelek el egy földönkívüli szerkezetet.

  A végére egy kérdés: Mit várok a második évadtól? Őszintén: semmi jót. Mindenütt rosszat olvastam róla, tehát úgy ülök le elé hogy iszonyú lesz, de közben az ujjaim drukkba szorítva remélem hogy jó lesz ez. Hiszen érdekesen zárták a szezont, hőseinket üldözik, ráadásul Max valami király a szülőbolygóján, szóval Liz királynő lehet, ami cool. Persze, ettől függetlenül szeretnék pár kérdésre választ kapni, több dolgot megtudni az ufók származásáról, látni Michaelt a sötét oldalon, megélni azt hogy Isabel érdekes karakterré fejlődik, vagy látni Kylet normális szerepkörben…

  Értékelés: 9/10
  Az első évad nagyon bejött és igen magasra tette a lécet. Az egy pont levonás is csak azért jár mert a mellékszereplők többségét nem tudták helyén kezelni az írók vagy eladni önmagát a színész. De összességében tekintve még így is jóval várakozáson felüli minőséggel szembesültem a képernyő előtt!

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here