Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika 90210 – Felért a csúcsra!

90210 – Felért a csúcsra!

3
Oszd meg!

A 90210 a harmadik évadjával ért el a csúcsra, legalábbis az én olvasatomban. A friss szezon első tizenegy része szerintem eddig zseniális, nem is igazán találok komoly kivetnivalót benne, maximum egy-két karakter viselkedésében. Mindenkivel zajlanak az események, ráadásul a szerelmi szálakban is olyan húzásokat leptek meg, amiknek az eshetőségére még csak nem is gondoltam korábban.

Leginkább a Silver és Navid kapcsolat kibontakozása lepett meg, hiszen a kezdetek-kezdetén nem is gondoltam arra, hogy közöttük lehet valami. Jól volt levezetve az, ahogy Adrianna barátaiként egymásra találtak, ráadásul végig érdekesen kezelték a közöttük kialakult tiltott szerelmet. Persze, akadtak balgaságok itt is bőven, hiszen Navid “szent” jelleménél teljesen karakteridegennek tűnt az, hogy miközben Ade az emeleten alszik, ő majdnek smárol lent Silverrel. Ettől függetlenül úgy érzem az írók eltaláltak egy olyan párkapcsolati lehetőséget Silver és Navid között, ami végül mindkét karakter személyiségfejlődésénél fontos tényező lehet.

Régóta várok arra hogy Adrianna sikeres legyen és befusson, de bele se gondoltam abba, hogy ilyen módon deformálódhat a lány személyisége a sikernek hála. Anno inkább attól tartottam hogy majd az anyja készíti ki a lányt. De nem, az egykori kemény menedzsernőt még csak nem is mutatták. Mi történt vele? Nem akart részesülni a lánya sikeréből?
Ade egyébként is fura mód viselkedett az évad folyamán, valahogy nála is éreztem a karakteridegen megmozdulásokat, bár az is lehetséges hogy pusztán azért, mert egy olyan szituációba került, amit minden ember másképp reagálna le, szerintem.
A legutóbbi részben minden összeomlott körülötte, így kíváncsi leszek hogy dolgozza majd fel a történteket. Őszintén bízom benne hogy ismét elővezetik a drog és alkohol problémát, hiszen pont ez lenne az a következmény, amit egy ekkora kaliberű sokk után elvár az ember. Igen, nála már alaposan kivesézték az “I love drugs” témát, de egy függő esetében az a ‘normális’ álláspont ha legalább megpróbál szerhez jutni. Jessica Lowndes színészi arzenáljával nagyon érdekes lenne egy megható, sírós és önmarcangolós jelenet, egy dillema ábrázolás hogy most akkor igyon, tépjen be vagy próbáljon meg túllépni az egészet és újjáépíteni az életét.

Dixon szálát annyira érdekessé lehetett volna tenni ha meg merik lépni az AIDS témát. Rég láttam már tinisorozatban ilyen betegségben szenvedőt, pedig a srác életciklusát figyelembe véve nagyon érdekesen lehetett volna prezentálni azt, ahogy egy élete teljében lévő fiú elfogadja hogy beteg és együtt is él vele. Egyébként is, a három év alatt nem jutott nagy tér arra hogy Dixon kibontakozzon. Az első évadban is csak érintett volt a bipoláris depresszió témakörében, és a nemrég végbement ‘elváltak a szüleim’ dolog sem volt túl eseménydús. Ráadásul most hogy jobban belegondolok, a szerencsejátékfüggőséget is érdekesen ki lehetett volna használni.
Mert az hogy Dixon szerelmes majd szakítanak és szomorú lesz, még nem teszi őt érdekes és komplex személyiséggé.

Naomi a harmadik évadban eddig brillíroz, de ugyebár ezt már kifejtettem. itt Az egészhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az Oscarral alakuló románc több mint érdekes, pláne annak fényében hogy el sem tudtam képzelni Naomit más pasi mellett. Lelki szemeim előtt még mindig ő és Liam a tökéletes pár, bízom benne hogy össze fognak még ők jönni valamit. Addig is amíg ez meg történik, örömmel nézem Liamet Annie mellett, sőt, kíváncsian várom hogy mi az a nagy titok, a nagy rejtély ami miatt Liam gyűlöli a testvérét.

Teddy és a melegszál továbbra is nagyon izgi, ráadásul egyre jobb lesz. Spoiler következik -> megjelenik ugyanis Los Angelesben Teddy egykori kollégiumi szobatársa, akinél először fedezte fel a testi vonzalmat egy férfi iránt. Őt majd a Smallville-ből megismert Alan Ritchson alakítja. Spoiler vége. Eddig tehát nagyon jól kezelték a meleg vonalat, minden egyensúlyban volt, semmit sem reagáltak túl és egyszerűen reálisan hatott a dolog. Ősztintén bízom benne hogy ez a továbbiakban is így marad.

Ez az évad tehát egyre jobb, minőségében bőven visszaadja azt,a miért az első szezonban megszerettem a sorozatot. Az epizódok vágása, az aláfestő zenék még érdekesebbé teszik az egyveleget. Ráadásul a menő ruhák, a sok külszíni forgatás miatt annyira reálissá válik az egész, tényleg elhiszem hogy hőseink a felső tízezer tagjai.

Értékelés: 10/10
Jó látni hogy három év alatt hová jutott el a 90210, most van a csúcson. Őszintén bízom benne hogy a folytatás sem okoz majd csalódást…

3 Hozzászólások

  1. Teljes mértékben egyetértek, alig várom már a folytatást. :)
    Remélhetőleg nem fog csökkenni a színvonal,ellenkezőleg…

  2. Nekem is nagyon tetszett az évad viszont én már az eleje óta azt szerettem volna, hogy Liam és Annie összejöjjenek.

  3. Egyetértek, hogy nagyon erős a harmadik évad!
    Abban is egyetértek, hogy számomra is Naomi&Liam az álompár és én is remélem,hogy valahogy még visszatalálnak egymáshoz.
    Arra is kíváncsi leszek, hogy ezzel a labortárssal mit hoznak majd ki!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here