Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee – A második évad első fele

Glee – A második évad első fele

1
Oszd meg!

Nem mondok újat azzal hogy a Glee a kedvenc sorozatom. Épp azért nem is írtam egy ideje a részekről – holott hetente akartam, – mert nehezen találok benne hibákat, az pedig hogy minden héten éljenezzek és semmitmondó bejegyzésekkel gyarapítsam a postok számát, hát nem az én stílusom. Éppen ezért vártam, sőt újra is néztem karácsony előtt a részeket, és talán jobban élveztem mint először.

Néha azon gondolkodom mi adja el a sorozatot nekünk, nézőknek. Engem elsősorban a zene fog meg, hiszen a dalok 80%-a tetszik és éjjel-nappal hallgatom őket. Persze én is azokat a dalokat részesítem előnyben, amiknél látom a kreatívkodást. Például a Britney Spears-féle “Toxic” vagy Katy Perry “Teenage Dream“-je kórusítva, teljesen más színt kapott, mint eredeti előadóiktól. Picit olyan mintha egy új dal született volna meg. Épp ezért szokott szarul esni amikor csak ‘úgy’ előadják amit kell és elvéve minden kreativitást olyan mintha valami American Idolt néznék, ahol ugyan tehetségesek az előadók, de mégis, Pély Barnásan szólva, ‘nem jött át’. Gondolok itt elsősorban Charice szólójára, a Listen-re. Bármennyire is jó hangja van a csajnak, nem egy Beyoncé. Ráadásul sokáig a Listen volt a kedvenc dalom, bízva bíztam hogy a Glee majd átalakítva csodát farag belőle. Ez most besült. Szóval, engem leginkább a kreatív zene fog meg a sorozatban, de a történet is tetszik.

Persze, én is látom az időhúzást, ami néhol elég zavaró tud lenni. Gondolok itt arra, hogy elkezdenek felépíteni egy történetet, majd megzavarják egy specifikus epizóddal, mint a Britney, Rocky Horror vagy akár az esküvős epizód. Ha elkezdenek egy történetszálat, nem bánnám ha befejeznék vagy foglalkoznának vele, hiszen ettől lesz igazán élvezhető a két dal közti pár perc. Például érdekes hogy a nagy Kurt – Finn féle “a testvérem vagy” epizód óta eltelt két rész de egy közös jelenetet se kaptak, hovatovább Kurt Racheltől érdeklődik afelől, hogy van Finn. Azt hittem egy házban laknak…

Továbbra is Rachel az egyik fő favorit, érdekes volt látni Finn oldalán. A srác mintha kihozta volna a díva kedvesebbik, empatikusabb arcát, kíváncsi vagyok mihez kezd majd nélküle. A szakítás nagyon megható volt, leginkább a karácsonyi részben. “A shownak folytatódnia kell“. Igenám, de ha visszaemlékezek, eléggé hülyén fog esni hogy baromnak néztek a készítők. Nem vagyok képes megérteni Rachelt, hogy miért zavarta az hogy Finn lefeküdt Santánával, amikor nem is voltak együtt, az meg már végképp érthetetlen, hogy ő meg Puckkal akarta megbosszulni. Bár, az is lehet hogy 16 éves lánynak kellene hogy legyek hogy megértsem Rachelt.

Öröm látni hogy az első részek mellékszereplőit kiemelik, nagy lehetőségek rejlenek Brittanyban, remélem ki is használják. Mindazonáltal érdemes lenne eldönteni, hogy ő most egy ártatlan gyermek vagy egy dögös és érzéki nő. Vagy mindez együtt? Mert picit hülyén vette ki magát a karácsonyi ‘hiszek a mikulásban’ részlet ha visszagondolok arra hogy Britney szinte a suli összes pasijának megvolt. Ráadásul ami még idegesített az évad folyamán hogy minden részben vártam egy Brittany szólót. De nem volt, pedig ő meg is mondta Mr. Schuesternek hogy az övé lesz az összes… Na jó, egyet kapott. Az egyik karácsonyi dalban elmondott – nem énekelt, – két sort Artieval. Nesze semmi, fogd meg jól.

A szívem vérzik ahogy látom, az írók kinyírják Mercedest. Az évadban mit láttunk tőle? Azt hogy meghal ha nem eszik sült krumpliizét és örül hogy travi lehet egy előadáson mert legalább övé a főszerep. Most komolyan, csak ennyi rejlik a karakterben. “I’am Beyoncé and not Kelly Rowland” – emlékeztek még a debütálására? Hát ha valaki akkor azt mondja nekem hogy kicsinálják Mercedest nem hiszem el. És tessék…

Sajnos nem csak Mercedes az egyetlen akivel hülyén bánnak, Puck sem járt sokkal jobban. Végre, behoztak nála egy jó dolgot, megmutatta a személyiségének egy másik oldalát, és aztán semmi nem történik. Szívesen látnék bele az életébe, hogy mégis mitől lett az aki. Kíváncsian várom hogy folytatják a szálát Laurennel, a ‘A hét perc a mennyországban’ tényleg összejön? Vajon meddig maradt olyan szentéletű a srác?

A Kurt-Blaine-Karofsky szerelmi háromszögről már sokat írtam, azóta semmi új nem jutott eszembe, csak annyit fűznék hozzá hogy a “Baby It’s Could Outside“-óta még inkább vágyom a Klaine párosra.

Persze, addig itt van a Quinn – Sam duó, akik próbálnak Finchel 2.0. lenni, kérdés hogy mennyire jött össze. Valóban cukik együtt, olyan Ken és Barbie. Csupán arra vagyok kíváncsi, hogy tudják őket szétszedni. Sam mintha egy pudlikutya lenne akinek nincs önálló akarata, és Quinn úgy játszik vele mint macska az egérrel. Ez így nekem egyelőre nem normális :s

Oh, és jobb ha a Will – Emma vonalat fel se emlegetem, mert azon is idegeskedtem eleget. Látszik hogy hosszútávra terveznek a karakterekkel hiszen össze se hozták őket, mindenesetre az érdekes hogy Carlnak sikerült az, amire Willnek még az esélyt sem adta meg Emma. Ez nekem így nonszensz. Sebaj, addig jöhetnek majd a jónevű vendégsztárok akik lehetnek Will ágyasai. Ez is több mint a semmi, igaz?

Értékelés: 9/10
Persze a hibái ellenére továbbra is imádom a Gleet, ez a valaha volt legkedvencebb sorozatom, de már végre látok benne némi kivetnivalót. Persze, ez is a Glee hibája, hiszen az első évad túl magasra tette a mércét, azt pedig nehéz ám átugrani…

1 hozzászólás

  1. A suli, ahova Kurt jár, nem bentlakásos? Mert, akkor lehetséges, hogy nem találkozik Finnel.
    Egyébként ezek a hibák, amiket írtál, eddig fel se tűntek, annyira imádom a Glee-t :D De van benne igazság bőven, Mercedes tényleg keveset szerepel, megérdemelne több teret. Én kicsit úgy érzem, hogy Kurt viszont túl sokat… érdekes a szála, az tény, de a többiek rovására megy egy kicsit szerintem.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here