Főoldal Hírek Golden Globe 2011 ~ Díjesőben fürdik a Glee

Golden Globe 2011 ~ Díjesőben fürdik a Glee

1
Oszd meg!

Ma hajnalban kiosztották a tévés oszkárt, azaz a Golden Globe – magyarosan Arany Glóbusz – díjakat az Egyesült Államokban. A filmes és a minisorozatok kategóriák győzteseit itt találjátok meg, én most csak a sorozatokkal foglalkozom.

A díjat odaítélő bírák és újságírók szerint a Glee a legjobb komédia/musical sorozat – olyan szériákat győzve ezzel le mint a 30 Rock, a Modern Family vagy a The Big Bang Theory.  A legjobb drámai sorozat a Genkszterkorzó lett, legyőzve a Dextert, a Reklámőrülteket de még A férjem védelmébent is.

Női főszereplők közül drámai kategóriában belépett a meglepetés faktor, a Rém rendes család egykori sztárja, Katey Sagal happolta el a szobrocskát a fanfavorit Julianna Marguiles orra elől, a hölgyeknél pedig Lea Michele búskalkodhatott, Laura Linney nyert a The Big C-ben nyújtott alakításáért, az meg már más tészta hogy műfaját tekintve nem is igazán vígjáték a sorozat. A drámai főhős uraknál a nyertes Steve Buscemi, a Genkszterkorzó kapcsán, a komédiások közül meg Jim Parsons tarolt a The Big Bang Theory kapcsán. A női és a férfi mellékszereplők díját nem szedték szét drámai és komédia kategóriára, ettől függetlenül az utóbbi műfaj képviselői diadalmaskodtak, jelesül Jane Lynch és Chris Colfer a Glee sztárjai.

Szóval, az este legnagyobb gyertese kétségkívül a Glee lett, ami ugyebár öt jelöléséből hármat váltott díjra. Lea Michele is elvihette volna a szobrocskát, Matthew Morrison kezébe pedig ilyesmi nem való. Drámai sorozatoknál pedig a Genkszterkorzó örülhet a két díjának.

Sokat olvashattatok az elmúlt napokban több magyar médiumban arról, hogy ez a díjátadó vajon mennyire vehető komolyan. Én is osztom a többiek álláspontját, semennyire. Mégis, az elmúlt években most az egyszer éreztem azt, hogy a díjak jó helyre kerültek. A fő kategóriák közül egyedül Laura Linney győzelmének nem örülök, mert a The Big C nem komédia sorozat – persze azt tudjuk hogy Laura nagyon tehetséges színésznő. Szóval, én még így is oda meg vissza vagyok.

A végére egy kis apróság a Glee rajongóinak: Ryan Murphy, a sorozat alkotója elárulta a vörös zőnyegen hogy hivatalos tárgyalásokat kezdeményez, a színésznő ügynökeivel, hogy Anne Hathaway alakíthassa Kurt leszbikus nagynénjét :) A sorozatról egyébként holnap jelenik meg egy hosszú kritika általam.

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here