Főoldal Érdekességek Érdekességek Hová tűntek a Grace Klinika nézői?

Hová tűntek a Grace Klinika nézői?

8
Oszd meg!

Én még mindig a negyedik évad tizedik részénél ragadtam le a Grace Klinika nézés közepette, és valahogy nem is izgat hogy tovább nézzem a kórházi dolgozók mindennapjait. Persze, valamikor be fogom fejezni, legalábbis azokig a részekig mindenképp, amíg Katherine Heigl benne van. No igen, ez a színészcentrikusság… Persze, abban biztos vagyok a friss részek is vannak annyira érdekesek és izgalmasak mint a régiek. Majd amikor oda jutok hogy megnézzem, szerintem élvezni fogom.

De nem is ennek kapcsán születik meg ez a post, hanem most a nézettség változása kapcsán írok róla. Sokáig az volt a közhiedelem hogy a Grace Klinikát egy sorozat sem gyűrheti le, ráadásul 18-49ben ez volt éveken át volt a legerősebb sorozat. Most azonban, a csütörtöki nézettséget figyelembe véve egy olyan dolog történt, amire senki sem számított. A kábel tévén futó Jersey Shore a fiatalok között ha csak egy százalékponttal is, de Grace Klinikát vert. Az eset ‘tanulmányozása’ érdekében érdemes feleleveníteni az eddigi évadok átlagnézettségét:

 • Első évad (2005) ~ 18.46 millió
 • Második évad (2005-06) ~ 19.44 millió
 • Harmadik évad (2006-07) ~ 19.22 millió
 • Negyedik évad (2007-08) ~ 15.92 millió
 • Ötödik évad (2008-09) ~ 14.52 millió
 • Hatodik évad (2009-10) ~ 13.25 millió

Felmerül tehát a kérdés, hová tűntek a Grace Klinika nézői? Persze, mondhatjuk azt is hogy a DVDR felvevőkkel rendelkező háztartások száma nőtt és persze számolni kell azzal is hogy egyre többen nézik meg az epizódokat interneten vagy pusztán letöltik. Mégis, egyre több néző pártol el a sorozattól. Talán ennyire unalmas lenne?

Egyébként, sok egykoron listavezető sorozat is hasonló sorsot él át, a Született Feleségek már meg sem közelíti egykori húszmilliós táborát, a Doktor House pedig a negyedik és az ötödik évad között elvesztette potom négymillió nézőjét.

De van bőven ellenpélda is, például az Így jártam anyátokkal, aminek annyira stabil a nézőbázisa, hogy az elmúlt években szinte nem is változott a nézettsége. Sőt, a Grace Klinika spinoff sorozata, a Doktor Addison is tartja az elmúlt években hozott átlagát.

Visszatérve a Grace Klinikához, a kérdés csupán annyi, mennyire éri meg folytatni. Mivel jó pár évad kimaradt, nem igazán vagyok konzekvens a témával kapcsolatban, így csak a Vészhelyzet és a Melrose Place példáját tudom felhozni. Az elején mindkettő remek volt, aztán nem tudták abbahagyni … és a végére eléggé megoszlott a nézők véleménye arról, hogy ez jajj vagy jujj.

Persze, mindettől függetlenül az ABC már be is rendelte a Grace Klinika nyolcadik évadját, hiszen még mindig jó adatokat hoz. Minőségileg van annyira toppon mint az első két-három szezon? Egyáltalán, Katherine Heigl nélkül élvezhető lehet a sorozat?

689 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

8 Hozzászólások

 1. azt igazából soha nem értettem, h mért Katherine miatt nézed a sorozatot, de szerintem egyáltalán nem baj, hogy már nem szerepel. Vagyis nem Katherine-nel volt a baj, hanem amilyen a karaktere, Izzie lett :S Nekem annyira unszimpatikussá vált a végére, hogy már nem is zavart, hogy elmegy, hanem örültem, hogy szegény Karevnek már nem kell vele foglalkoznia többet. És szerintem az új szereplők is jók, habár mintha kevésbé foglalkoznának velük, mint Meredithel… jajj, erről jut eszembe: ahogy említetted a Vészhelyzetet, rájöttem, h kezd ez is olyan lenni, mint az Abby&Luka show, csak itt Meredith és Derek van… mintha néha a többi szereplőről megfeledkeznének az írók :S

 2. Juj,én még az 1.évad 3.részénél ragadtam le. :S
  Nyáron elkezdtem nézni,de véletlenül a kezembe került a QAF első része,és inkább annak az 5 évadját néztem meg darában. :D

  Egy szó,mint száz, lehetséges,hogy idén nyáron,ha nagyon unatkozom,nekikezdek a sorozatnak,nem lehet az olyan rossz…

 3. Azt azért hozzátenném, hogy az adatok nem pontosak (ha jól látom a wikipédián néztél utána a nézettségnek), ezt csak úgy megjegyeztem, a lényegen nem változtat, hogy tényleg nagyot zuhant a nézettsége. :)

  Én egyáltalán nem mondanám, hogy romlott volna a színvonal, hanem kicsit más irányba haladtunk. Az 5. évad kicsit csöpögősebb lett (de ez pont így volt jó), a 6. évad közepén pedig történtek dolgok, amik nagyon nem tetszettek, szóval ott inkább a történetszállal volt problémám, viszont az évad vége miatt megbocsájtottam minden hibáját a sorozatnak. :D A 7. évadban pedig már azt veszi észre az ember, hogy nagyon sok az új karakter, és annak ellenére, hogy mindannyian szerethetők, remélem, hogy a közeljövőben ha valaki távozik, nem hoznak be helyette kettő újat, mert a folyamatos gyarapodás már zavaró. Egyébként a sorozat még mindig jó, humoros is tud lenni és drámai is, amit az ember elvár. :))

 4. @Wixi: Már az első epizódban ‘beleszerettem’ Izzie karakterébe. Ahogy beszól Alexnek, hogy ő megcsinálta a szexi fotókat és kifizette a diákhitelét, hát az szenzációs volt. Na meg maga a karakter, a felépítése, Katherine játéka, számomra szenzációs volt. A második évadban amikor jött a Danny ügy, azt is nagyon szerettem. A harmadikban egy picit fura volt szegény, de végül is totál megértettem. Pl.: az a rész ahol sírás helyett sütiket süt, az kifejezetten tetszett. Szerintem Katherine megérdemelte az Emmyt, bár ez totál magánvélemény :)

  @Detty: Hihetetlen de igaz – én is nyáron akartam ledarálni csak a Fiúk a klubból elsőbbséget élvezett xD

  &Robi: Valóban a wikiről vannak az adatok, eszembe se jutott hogy máshol nézzem. Valahogy megbízom a wikiben ha külföldi sorozatokról van szó, eddig úgy vettem észre ha valami szarságot&hülyeséget írnak, akkor azt hamar javítják. De persze az is lehet hogy én vagyok a hülye :)

  ———

  Annak viszont örülök hogy ketten is írtátok hogy nem romlik a színvonal. Nyáron biztos le fogom daráni a sorozat eddigi részeit, mármint amihez lesz szinkron. Heigl eredeti hangjától kiver a víz :)

 5. ÁÁh sztem még mindig ez a legjobb sorozat:):)szerintem sem romlott a színvonal egy cseppet sem:)bár a régi arcok nagyon hiányoznak:(
  És egyébként én sem értem miért Katherine sokak kedvence,sztem Ellen a legjobb:)mindig is öt imádtam:Pmeg persze Sandra Oh és Kate Walsh:)

 6. Én nem régen kezdtem el megint nézni a sorozatot, és hihetetlen gyorsan ledaráltam a részeket, mert még mindig imádnivaló sorozat. Igaz, az elején kicsit zavart, hogy hirtelen nagyon sok új karaktert hoztak be, de aztán mindegyik annyira szerethető lett, hogy elnéztem.
  Az is igaz, hogy kicsit kezd néha ellaposodni MerDer, de azért még így is aranyosak.
  Izzie távozásától én is nagyon féltem, egyik kedvenc szereplőm volt, de most így belegondolva, annyira nem is hiányzik.
  A hatodik évad fináléja pedig a legeslegjobb két rész volt, amit valaha láttam, szenzációs volt, és azt tényleg mindenkinek látnia kell, úgyhogy szurkolok, hogy minél hamarabb sikerüljön eljutni odáig :)

 7. Hát Tibi énis mint minidg csak biztatni tudlak hogy nézd nézd nézd tovább lesz az még jóóó.semmibaj az uj évadokkal nagyon nehéz ugy irnom hogy ne spoilerezzek de a 6.évad nekem nagyon bejött elég erös lett és a finálé..WTF..volt.én most a 7.évaddal vagyok ugy hogy néha szenvedés nézni 1 emberke miatt aki nézi tudja mire értem……kat távozása kicsit hirtelen volt nekem mert nemtudtam pontosan melyik résztöl nem lesz meg minden de lassanként fel sem tünt a hiánya.szóval Nééézd csak jó ez :) :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here