Főoldal Érdekességek Érdekességek Varga Viktor – Lehet zöld az ég

Varga Viktor – Lehet zöld az ég

2
Oszd meg!

Amikor először megláttam a Csillag Születikben az énekest az volt az első gondolatom, hogy vajon ki lehet ez az anorexiás srác. Egyáltalán evett ez valamit az elmúlt pár évben? Amint elkezdett énekelni örömmel konstatáltam hogy remek a hangja, de abszolút nem favorizáltam. Ha Pély Barna lennék azt mondanám: “Nem jött át

Ugorjunk pár hónapot az időben, és azt vettem észre hogy néha magamban dúdolom: “Lehet zöld az ég és lehet kék a fű, nekem mindegy, hisz végül is így gyönyörű“. Sok idő eltelt mire sikerült rájönnöm ki interpetálja ezt a dalt … és akkor esett le az állam.

Ha másért nem is, Viktor térképre kerülését mindenképp meg kell köszönni a Csillag születiknek. Már a második olyan előadót termelte ki, akik minőségi zenéjükkel emelték a magyar zene imázsát. (off: Kovácsovics Fruzsina, mizujs?). Egyébként, egyre inkább kezdem azt hinni hogy csak onnantól érdemes megítélni egy-egy zeneishow szereplőt, miután elkészült az első albuma: végül is, akkor dől el hogy jajj vagy jujj!

Visszatérve Viktorra, a minap beszereztem a Lehet zöld az ég c. albumát, és még pozitívabban csalódtam. Természetesen a címadó dal a legerősebb, de ez nem jelenti azt hogy egyslágeres előadóval van dolgunk. Több igazán impozáns dal is felkerült a lemezre, a legnagyobb kedvencem a Szőkével ébredtem – annyira szókimondó és érdekes egy szám, egyszerűen jó hallgatni. Akárcsak Viktor többi dalát, hiszen mindegyik egyedi. Nem csak azért, mert a dalok 75%-ában értelmes a dalszöveg. Hanem mert hangszerelését tekintve is különlegesek, ráadásul Viktor igencsak sokrétű énekesként áll helyt. Ott és akkor hajlít amikor kell, amikor pedig hirtelen mélyíti a hangját azt még hallgatni is gyönyör. Persze, hülye nem vagyok, dolgozott eleget a technikus azért hogy minden így hangozzék, de azt mindannyian tudjuk hogy szarból nem építünk várat.

Őszintén örülök hogy akad egy-egy ilyen gyöngyszem a magyar zenei világban mint Varga Viktor albuma, bízom benne hogy nem fog eltűnni a süllyesztőben és hallunk még róla.

573 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

 1. Hú, most nagyon nem értünk egyet. :)

  Nekem volt szerencsém (?) Viktor élőben, és igen vegyes érzésekkel viseltetek iránta. Egyrészt aranyos srác, annyira nem nagyképű, viszont akkora hülyeségeket tud mondani, amiről falra mászol (majd ha egyszer az életben feltápászkodok msnre, elmondom részletesebben :).

  A másik: sajnos ma már szarból is lehet várat építeni éneklés terén. Ha te teljesen monoton hangon felénekelsz egy dalt, úgy hogy egyik hang sincs a helyén, abból is simán csinálnak neked egy tökéletes dalt (persze kicsit időigényes minden hangot a helyére a tenni). Viktor nálam egyébként a középkategória, a slágere nem annyira rossz, hangulatos, de ott is vannak nagy hülyeségek (számomra) a szövegben. :)

 2. Gondolom abban te is egyetértesz hogy teljesen másképp ítéled meg egy ember munkásságát ha személyesen is ismered, ugye? :)
  A sztori amúgy érdekel, szal’ tápászkodj fel legyél szíves :d

  Na igen, a szöveg néhol télleg bla-bla, engem inkább az vonz benne ahogy énekli, na meg a dallam világ.
  Am. valahol egyet értek, de ahhoz hogy ez a teória totálisan bizonyosságot nyerjen megkéne hallgatni Győzike albumát … erre meg valahogy nemvisz a lélek :d

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here