Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Gossip Girl – A negyedik évad első fele

Gossip Girl – A negyedik évad első fele

4
Oszd meg!

Négy évvel ezelőtt a pilot elég volt ahhoz hogy a szívembe zárjam a sorozatot. Minden adott volt ahhoz hogy szeressem: érdekes történet, jó karakterek, egy olyan világ bemutatása amihez nem tartozom, ráadásul mindez megspékelve egy rejtéllyel, ami iszonyúan furdalta a kíváncsiságom – miért ment el Serena olyan hirtelen? És miért tért vissza?

A negyedik évad egyszerűen fogta magát, és egyféle reebot-ként kijátszva a kártyáit a sorozat elejére exponálta magát. Újra adott volt tehát egy nagy rejtély – miért akar Katie Cassidy bosszút állni Serenán? Mit tett ellene? Mindaz hogy ismét elővették Serena bűnös múltját ismét új megvilágításba helyezte a karaktert, hiszen az elmúlt években Blake Lively csak pasizott meg drámázott, de igazán mély szálat nem kapott az első évad óta. Most azonban megtört a jég, a Gossip Girl egyszerűen visszatért, ráadásul úgy, hogy még a címszereplő is hangsúlyos lett. Igen, végre értelme volt Gossip Girl jelenlétének, a narrálások és az smsek ismét fontos elemivé váltak a történetnek.

Persze, semmi se lehet tökéletes, hiszen míg Serenát felemelte, addig Jenny karakterét a földbe taposta a szezon. Annyi lehetőség volt abban a lányban, de nem tudtak élni vele – vagy csak egyszerűen kiégett a karakter? Annyira vártam hogy felbukkanjon, de jött, látott, győzött, majd nem elvonult, hanem tönkretéve maga körül mindent azt várta tőlünk hogy megsajnáljuk és szeressük megint … a francokat! Hol van már az ambíciózus, rafinált és törtető Jenny? Lehet a készítők direkt szőtték így a szálakat, hiszen Taylor Momsen civil viselkedése nem jó reklám a Gossip Girl-nek. Akárhogy is, nem is bánom ha Jenny nem teszi be többet a lábát az Upper East Side-ra. Bár, az egyszerűen nevetséges volt ahogy Blair megtiltotta neki hogy a városban legyen. Mégis ki ő, Blair Bush?

Annak viszont nagyon örültem hogy ismét feltűnt Georgina, ráadásul nem is akárhogy. Michelle T. tökéletes mint mindig, ráadásul a kisbaba is írtó cuki volt. Sajnálom az írók gyávaságát, hogy nem tették véglegessé Dan apaságát – teljesen más színt adott volna a karakternek és talán a sorozatnak is egyaránt. Sokkal érdekesebb egy gyermekét egyedül nevelő egyetemista hallgató apa, aki együtt él a barátnőjével de egy másik nőbe szerelmes, mint egy lúzer aki folyton fut Serena után. Ráadásul ha később derül ki hogy a baba nem Dan fia, sokkal nagyobb törést okozott volna a karakter életében, és az a fájdalom s depresszió amit a ‘gyermeke’ elvesztése okozott számára, megteremthetett volna egy olyan Dant, aki árnyéka régi önmagának. Istenem, de jó lett volna látni!

Nem hittem hogy ezt mondom, de örülök hogy szétszedték a Chuck és Blair párost. Hogy miért? Mert Chuck sokkal szerethetőbb személyiség volt Eva mellett, ráadásul úgy tűnt mintha mellette megtalálta volna azt a nyugalmat és boldogságot amit Blair mellett sohasem talált meg. Eva felbukkanása üdítő színfolt volt az Upper East Side zsarnoki világában, ráadásul Clemence Poesy alakítása annyira életszerű és üde volt, hogy szívesen néztem volna tovább is. Nem hittem volna hogy létezik Chuck számára jobb társ mint Blair … nos, azt hiszem tévedtem.

Színészi szempontból az évad ismét kiemelkedően teljesített. Elsősorban Katie Cassidyt illeti a dícséret, az a nő hihetetlenül tehetséges, ráadásul látványnak sem utolsó – ideje lenne már hogy állandó szereplőként éveken át részese legyen egy sorozatnak. Aki nagyon tetszett az Kelly Rutherford. Ha a Melrose Place-ben ilyen alakítást látok tőle biztos nem utálom meg a karakterét. Egyszerűen azok a nézések, a gesztusok ahogy Kelly viselkedett, zseniálisak voltak, én legalábbis nagyon élveztem a játékát.

Értékelés: 9/10
Az apróbb hibái ellenére zseniális évadkezdés volt. Sajnos pár érdekes szitut túl hamar kilőttek – Dan és a baba például, – de ettől függetlenül kíváncsian várom a folytatást. Őszintén bízom benne hogy a sorozat megtartja azt az ismét feltörő színvonalat amit a harmadik évad vége óta produkál. Ha ez sikerül, Kk tudja, talán ismét heti sorozat lesz a Gossip Girl.

4 Hozzászólások

 1. Oh, a baba sztorit már el is felejtettem! Pedig bíztam benne én is még annó, hogy ott marad a baba Dan nyakán :P Érdekesebb lett volt. Így gyakorlatilag nem sok történt vele azóta… Serena vagy Vanessa? Ugyanez meg Nate-nél: Serena vagy Juliet? Kicsit uncsi … De Serena szála jó volt, miután visszajöttek Párizsból. Ott azért elszaladt vele a ló… mindegy, nemtudom, hogy hívják a tanárát, aki nagyon nem volt szimpatikus, de az a szál is jó volt. És hogy a végén még ez a szál is összeért, mondjuk nem úgy, ahogy szerettem volna, de mégis. Mondjuk nem tudom, mi lesz az évad második felével most, hogy kijátszották a Juliet kártyát. Nem sokáig húzhatják a dolgot vele, most, hogy lebukott. Majd kiderül…
  Oh, én szerettem a Blaire – Chuck párosítást :) Nem tudom miért, olyan kis édesek :D

 2. jaj a baba istenem annyira aranyos volt!!!én is drukkoltam h maradjon.Még Dan-t is megkedveltem a baba által:)…

 3. Defiszon: Én se látok már sok lehetőséget Julietben, talán annyit ha kezdenek valamit a Ben – Serena szállal, akkor abba belepiszkálhat ha akar…

  Ági: No igen, Dan tényleg szerethetőbb lett emiatt.

 4. jó tudni, h nem csak nekem tűnt úgy (vagy fel), hogy nagyon hamar lefújták a “Dannek gyereke van” dolgot. De ha belegondolsz, hogy illett volna bele Georgina karakterébe, ha egyszer az életben igazat mond? :P
  Először am nagyon furcsa volt Chuckot vki mással látni, de aztán már majdnem sikerült megszeretnem Evát, főleg amikor Blair olyan szemét volt vele :(
  Amúgy amikor írtad, hogy Dan folyton Serena után fut, eszembe jutott, hogy de hát az előbb írtad, hogy a sorozat “visszatért” az első évad(ok)hoz. Hát nem ezt csinálta igazából Dan mindig is, attól kezdve, hogy megismertük őt? (:

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here