Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Így jártam anyátokkal – Az ötödik évad

Így jártam anyátokkal – Az ötödik évad

6
Oszd meg!

Sok oldalon olvastam negatív kritikát az ötödik évadról így én is rossz szájízzel ültem a monitor elé – azt hittem hogy unalmas és poénmentes 24 epizód vár majd rám,. Azzal nyugtattam magam, hogy csak a Rachel Bilson részig bírjam ki. Rég láttam már sorozatban az örök Summert (Narancsvidék), és kíváncsi voltam rá hogy játszik most. Hát, továbbra is olyan tündi-bündi mint mindig :) Szóval, azt hittem rossz lesz az egész. És mekkorát tévedtem!

Ha mondhatok ilyet anélkül hogy valaki lelőne, szerintem ez volt a sorozat eddigi legjobb évadja. Ledaráltam két nap alatt, és már most nagyon hiányzik. Egész egyszerűen öt év alatt a készítők eljutottak odáig, hogy szinte bármit tehetnek, akármit művelhetnek a szereplőkkel, én akkor is nevetni fogok a poénokon. Mert bárki bármit is mondjon, akadtak remek pillanatai az évadnak. Én például a Kakis részen röhögtem szét a fejem. Amikor Ted előadja az egyetemen hogy senkit se hívhatnak Kakinak mert az milyen szar név, erre a japán kiscsaj bőgve kirohan – majd az epizód végén a bárban dettó. Azt hittem leesek a székről úgy nevettem – de az is lehet hogy az én humorszintem van a véka feneke alatt. Más momentumok is nagyon tetszettek a szezonban, a Jennifer Lopez-es rész brilliáns volt!

Imádom ahogy szövik a szereplők szálait. Egy ideje túltettem magam a Ted-utálatomon, így már kezdem benne is meglátni a poénok lehetőségeit, alleluja. A Robin és Barney szál egészen addig hülyeségnek tűnt a szememben, amíg el nem értünk a “Robin szenved a szerelemtől” epizódig – egész egyszerűen kellett ez hogy lássuk, Robinnak is vannak teljesen mély, őszinte és nőies érzelmei. A legjobb karakter továbbra is Lilly. Imádom Allyson Hannigan játékát, Lilly beszólásait is megnyilvánulásait, egyszerűen ha nincs elég ideig a képernyőn minden bajom van. Amikor Marshall smárolt egy nővel, és Lilly nem hitte el, azt hittem a helyzet poén-faktorát nem lehet fokozni. De ahogy végül rájött, és szépen mosolyogva majd őrült módra leütötte a nőt – hát az haláli (!!!) volt :) Lilly Forever!

A legszomorúbb az, hogy most várnom kell kábé egy évet mire új részeket nézhetek meg a sorozatból. Mert egyszerűen képtelen vagyok leszokni a szinkronos verzióról. Kevés az olyan sorozat ahol büszkén mondhatom hogy jó a szinkron, de itt aztán tényleg odatette magát a fordító és a szinkronszínészek egyaránt. Direkt visszanéztem egy-egy jelenetet a youtubeon, és Martkovics Tamás Barneyja néhol jobban artikulál mint ahogy Neal Patrick Harris teszi, legalábbis én így látom. Még Závodszky Noémit is sikerült megszeretnem, pedig azt hittem hogy azok után amit a Rubi c. telenovella Maribeljével tett – aki látta tudja miről van szó, – nem hittem hogy lehet még rehabilitálni őt. És mégis :)

Még amiről szót kell hogy ejtsek a századik rész – ritkán ér el egy sorozat ilyen sokáig. Kifejezetten tetszett az az epizód, ráadásul a musical-betét is valami hihetetlen volt. Azt már a Glee-ből tudtuk hogy Neal Patrick Harris jól énekel, és a többiek sem okoztak csalódást. Egyetlen dolgot sajnáltam, hogy nem feliratozták a dalt, de azért a lényeget így is ki tudtam venni. Bízom benne hogy megéri a kétszázadik részt is a sorozat, feltéve ha tartja a mostani színvonalat :)

Értékelés: 10/10
Nekem ez a legjobb HIMYM évad eddig, nyáron szerintem vissza is fogom nézni. Jó, az eleje kicsit nehézkesen indult be, de úgy az ötödik résztől már záporoztak a jobbnál-jobb poénok. Külön köszönet jóbarátomnak, Marconak amiért felhívta a figyelmem erre a csodás sorozatra :)

6 Hozzászólások

 1. Szerintem Robin karakterét teljesen kinyírták. Én őt szerettem a legjobban, hogy ilyen rideg volt és karrierista. Erre most egy ilyen nyálas izét csináltak belőle.
  Amikor Barneyval volt kiborult, hogy elment a sztriptízbárba, pedig az igazi Robin elment volna vele.
  Meg amikor visszamondta az állást a Don miatt. Ez annyira szembefordulás saját magával.
  Nekem pont az nem tetszett, hogy Robint ilyen érzelgőssé tették.

 2. Szívesen, már ha én vagyok az illető :)
  Nekem sem volt bajom az évaddal, bár a legjobbnak nem nevezném, de azt sem érdemelte meg, hogy mindenhol lehúzzák. Mindegyik évadban akadtak gyengébb részek, de szerintem a fikázók többsége az első három-négy évadot darálva nézte, aztán amikor már egy-egy hetet várni kellett az új epizódra, már nem tetszett annyira.

  Én évadonként tömbösítve nézem, és így teljesen jó szórakozás. Most belenéztem a hatodik évad első pár részébe, és bennem is megjelent egy kis csalódottság, de ha majd ledarálom nyáron az egészet, ahogy szoktam, tuti nem marad rossz szájíz a gyengébb epizódok után.

  Robin: én értékelem, hogy valamerre elindult a karaktere, már az elején is tudtuk, hogy bár karrierista, ezt nem jókedvéből teszi, hanem mert képtelen sokáig egy kapcsolatban maradni. Emlékezzünk, hogy Teddel is azért nem akart összejönni, mert beszart a felelősségtől amit a házasságmániás Ted mellett be kellett volna dobnia a közösbe, Don mellett viszont már eljutott odáig, hogy ő is képes legyen feláldozni valamit.

 3. “aztán amikor már egy-egy hetet várni kellett az új epizódra, már nem tetszett annyira”

  Lehet.
  Én tavaly ősszel daráltam le az első négy évadot és az ötödik évad elejét. Az első ketőtt nagyon élveztem, a harmadik is jó volt, a negyediket untam, az ötödikből még jópár epizód volt hátra, de cancelt nyomtam a sorozatra. Addigra Barney-n kívül már mindegyik karakter idegesített/untatott, Teddel és Marshallal az élen. Az se tetszett, hogy amíg eleinte kínosan figyeltek arra, hogy az epizódok ne mondjanak ellent egymásnak, azóta már bevallottan az a készítők filozófiája, hogy egy jó poént nem fognak feladni a folytonosság kedvéért.

  Egy hónappal később elkezdtem nézni a The Big Bang Theory-t, és vele egyelőre meg vagyok elégedve. Valószínűleg azért, mert az antiszociális Gyűrűk Ura/Trek/Star Wars/képregény/számítógépes játék/Battlestar Galactica/Firefly-függő kockák kísértetiesen közel állnak hozzám, ellentétben a HIMYM szereplőivel. :)

 4. @bibi: Szerintem ez egyszerű karakterfejlődés, hiszen ezen a legtöbb nő átmegy ahogy telnek az évek. De abban tökre egyetértek veled, hogy az első évadokban Robin tényleg nem borult volna ki

  @MarcoPolo: Naná hogy te :) Hihi, én is darálva néztem az első négy évadot még a nyáron :)

  @Aribeth: Szerintem adj még egy esélyt a sorozatnak :) Am. a TBBT-t én is nagyon szeretem, bár vagy két éve nem láttam. És milyen remek hétvége lesz az, amikor ledarálok két évadot ^^

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here