Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Végetértek a tehetségkutatók – Renáta és Csaba vitték a prímet

Végetértek a tehetségkutatók – Renáta és Csaba vitték a prímet

5
Oszd meg!

Az elmúlt három napban véget értek a tehetségkutatók, a Megasztár és az X-Faktor is győztest hirdetett. Sokadszorra kereste már az ország a legjobb hangokat, a már amúgy is telítődött magyar zenei piacra – bár az elmút évek tapasztalatai azt mutatják, tehetség és tévés háttér ide vagy oda, csak az marad talpon aki igazán különleges.

Egyértelmű hogy a nagyobb médiafelhajtást a tv2 sajtóosztályának sikerült kreálnia, köszönhetően Szíj Melinda ámokfutásának, és annak a megosztó személyiségének, ami kapcsán a tv2 vezetősége elégedetten dörzsölhette össze a tenyerét: a lapok szinte másról sem szóltak mint a Megasztárról. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom, de javítsatok ki ha tévedek.

A két műsor közül az X-Faktorban voltak a jobb hangok, a jobb előadók, mindez annak az árán hogy félprofi és profi énekesek is bejutottak az élő döntőbe. Vastag Csaba korábban a Popdaráló énekeseként volt ismert, Takács Nikolasz énektanár de a Unique énekesnője is kipróbálta magát – méghozzá a kezdők között. Szerintem ez így undorító, azért se érdekelt annyira az X-Faktor. Valahogy érdekesebb volt a youtubeon az amatőrök próbálkozásait nézni, mint a profik sokszor profikhoz nem méltó előadásait bámulni.

A Megasztár nyertese abszolút hidegen hagyott, Renáta egy fikarcnyival se jobb vagy tehetségesebb mint Attila, egyszerűen eladhatóbb. Mindenesetre azt senki nem mondhatja a műsor szavazóira hogy rasszisták lennének vagy ne a hang alapján ítélnének, hiszen egy duci lány, egy roma srác, egy szerbiai állampolgár és egy amerikában felnőtt fiú után nyerhetett egy román állampolgár – egy magyar műsorban.

Az X-Faktorban – mily meglepő, – két profi mérkőzött meg a döntőben. Hangilag Takács Nikolasz volt a jobb, mégis a nők bálványa, a jóképű Vastag Csaba lett a nyertes. A srác pár előadását látva nem örülök a végeredménynek, hiszen Nikolasz hangja lenyűgöző, Csaba meg sok előadásában volt hamis…

Most megszületett pár új ‘sztár’, akik néhány hétig még a köztudatban lehetnek. Az idő pedig eldönti majd, ki lett a megasztár, kiben van meg az a plusz, az ‘x-faktor’, aminek köszönhetően a magyar popzenei piacon meg tud élni…

742 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

 1. Sajnáltam Nikolast..sztem az ő hangja egyszerűen csodálatos…Csabát is szeretem de nagyon hamiskásan énekel és mivel már jó pár éve benne van ebben az ének szakmában nem hiszem h ez javulni fog…Sztem van oka annak h most Csaba nyert..nem hiszek a véletlenekben.Csaba itt Magyarországon sztár lehet..de az igazi győztes Nikolas lesz..én legalább is így érzem.

 2. hát én csabának drukkoltam… már a popdarálóban is szimpi volt. elismerem h hamisan énekelt néha, de számomra sokkal színesebb volt mint nikolas. utóbbinál mindig azt vártam, h mikor mutat vmi újat– tomboljon egyet vagy akármi de nem.. mindig ugyanolyan volt … egy idő után pedig meguntam.

  Nekem 1. körben Csaba nyert a vidám, kis egyszerű dallal, mert meghozta a karácsonyi hangulatot hát na XD nikolasén meg nekem is kb. bőghetnékem támadt.. elismerem, hogy fantasztikusan énekel, csak más fajta dalokban is kipróbálhatta volna magát.

  2. kört nálam Nikolas nyerte, pont azt a dalt énekelte, amit szerettem tőle, úgyh annak örültem. Csabi dala nem tetszett, már a műsorban sem.

  3. kör igen, nálam itt is csaba nyert, egyszerűen sztem jobban énekelte… nikolasnál érdekesek voltak azok a magas hangok… és igazából az egész éneklési stílusa nem jön be, ahogy hajlítgatja a hangokat össze-vissza… egy idő után már kicsit sok volt. csabánál meg a túlspilázott drámázás akasztott ki, ugyh ijen szempontból…

  Ez tudom, h nem túl sport szerű, de azért is örülök Csaba győzelmének – azon túl, hogy nagyobb meglepetés volt és szimpatikusabb is -, mert a drágalátos keresztes ildikót ki nem állhattam… a fero meg kb. meglepetés volt.. aszittem, h őt fogom legjobban rühellni erre.. irtó jó fej volt, és korrektül megmondta más előadókra is (akik nem az ő mentoráltjai voltak) h tetszik v. sem. most az egy dolog h mijen formában XD

  keresztes ildiko szimplán hisztizett, ha vkinek nem tetszett amit vmejik drága “szerelme” énekelt…. fero is igen csak beszólogatott ha szídták vmejik mentoráltját de legalább az ő beszólásain nem azt éreztem, milyen rosszindulató.. ink. poénos volt.

  igazából az a döntő sokkal ink. kiakasztott mikor veca és csaba álltak a zsűri előtt.. egyrészt örültem, másrészt totál kiakadtam. (khm.. miért nem norbi?)

  bármennyiere is nem volt szimpi a csaj azok után amiket hallottam róla (barátnőm, barátnője ismeri a dorkát és ott volt néhány bulijukon hát mondott dolgokat, h mijen beképzelt, önimádó a csaj –mármint a Veca), nagyon jól énekelt, az egyik legjobb volt :)

  vecának csodás hangja van, csaba pedig jó előadó— ezért drukkoltam nekik sajna mi lett a vége :(

  nah joh ennyi most elmondtam, lehet szídni nyugodtan :)

 3. Bunkóság, hogy tényként kezelik, hogy Nikolasnak jobb hangja volt, mikor ez egyrészt nem igaz, másrészt nem hiszem, hogy ezt egy újságírónak kéne eldöntenie és így leírni egy cikkben. :(

 4. @Piró: Leginkább a véleményemet közöltem az írásban, ahogy láthattad elég személyes hangvételű lett – ilyet egy újság le sem közölne :)

  Szerintem hangi adottságait tekintve Nikolasz a jobb.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here